Farba
Zoberieme si dva dieliky a spojíme ich tretím, priložíme ďalší dielik, spojíme... vytvoríme akúsi hviezdu (1. a 2. rad po 4 biele dieliky)
Bola som po operácii, mama s bratom sa išli korčuľovať a ja som sa nudila. Keďže rada Ovyrábam a maľujem, tak ma napadlo spraviť si twister.
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Základ srdca: 1. rad:7 bielych dielikov spájame zo 6 dielikmi bielej farby (2. rad)
Ako som už uviedol v predchádzajúcom príspevku, po kúpení záhrady prišiel čas na jej zušľachtenie... Pustili sme sa do skalky a jazierka
Ahoj! Dnes by som vám chcela ukázať jednoduchý návod na prípravu vianočného venca.
Na farebný papier si nakreslíme kruh, vystrihneme ho a v ňom si nakreslíme ďalší kruh, ktorý je približne polovicou z prvého kruhu, pomocou uhlomeru si načrtneme 30° uhly, a z nožničkami zastriháme až ku polovičnému kruhu. (takto si nakreslíme viacero kruhov, v niekoľkých veľkostiach)
Tento nápad je pre všetkych, ktorí majú radi pečenie, ale aj pre tých, ktorí sa piecť len učia...
Tietto kovové košíky majú velké medzery a čokolvek do nich postavíte tak z medzier to vypadáva, preto som si vymyslela tento obal. Teraz všetko v košíku pekne stojí. Takýto košík môžeme používať napríklad i na hrebene, varechy a rozne.
...pre kamaratku k narodeneninam...škatulka na pohladnice, ktore som vyrobila..nemusi byt stale darcek z obchodu..tentoraz podarujem moje pohladnice...
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
Recyklácia ako sa patrí - letáky, prasknutý pohár a vetvičky zo záhrady.. a je s toho milá pekná jarná ozdoba ... :)
Jednoduchý nápad ako si vyrobiť zaujímavú (nielen) vianočnú dekoráciu... Tento nápad som sem vložila ešte v lete, ale potom som naň akosi pozabudla... Možno aj keď je už po Vianociach, niekoho ešte inšpiruje... Veď stačí použiť papierové košíčky s iným farebným motívom (napríklad kvietky) a takýto "okvietkovaný" stromček môžete zase použiť napr. aj ako súčasť nejakej jarnej alebo letnej výzdoby, či dekorácie :)
Podľa zvyku sa na Barboru trhajú čerešňové vetvičky. Tak ako každý rok, aj teraz ich máme vo vázi na okne..chcelo to však ešte trochu ozdobiť...
Adventný čas je čarovný čas. Nahraďte tento rok neinvenčné supermarketové sladkosti a nechajte sa inšpirovať mojím postup na ušitie netradičného adventného kalendára. Je to vcelku veľký projekt, odporúčam prácu rozložiť na viaceré zimné večery s vareným vínom.
Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?
Vrchol mojej tvorivosti:-)) Ja ich využívam na nazbierané bylinky,ale využitie je široké.Už som aj darovala a kamarádky v nich majú:strukoviny,cukor,vločky,mak,semienka.....čokoľvek......Tieto krabice z kávy uprednostňujem preto,lebo majú vnútro uspôsobené na skladovanie potravín,sú potiahnuté nejakou fóliou.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.
Mohlo by vás zaujímať: