Materiály podľa abecedy
Originálny spôsob prenesenia výšivky na rúško. Celý postup nájdete priamo vo videu.
Stačí obyčajný obal z CD a strih na rúško dokážete urobiť bez akéhokoľvek merania.
Ak šijete rúška a neviete čo zo zbytkami látky, mám pre vás jednoduchý nápad na výrobu tekvice, ktorá jednoznačne patrí k jesennej výzdobe.
Napadlo ma, čo sa stane ak spojím pamäťový drôt a prepletaný náramok!? A vznikol z toho originálny dvojitý náramok na akúkoľvek ruku.
Dnes sme pre vás pripravili návod ako si vyrobiť krásne korálkové náušnice.
Po tom, čo syna nechceli pustiť do obchodu bez rúška, ma požiadal, či by som mu nejakú neušila. Mal podmienku, aby bola čierna. Čiernu látku som doma nemala, tak sme zničili nové slipy:-) Na rúška som použila zvyšky nových látok. Oprala a ožehlila som ich. Už sa môžem s vervou pustiť do šitia tohto módneho výstrelku:-) Pridám link na schému: https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/
Pre milovníkov kávy mám ďalší návod. Originálna podložka a miska s kávovými zrnami zo živice.
Jednoduchý návod ako vytvoriť originálnu záložku do knihy. Zo živice sa dajú vyrobiť rôzne prívesky a iné dekorácie. Na výrobu slúžia rôzne formy, do ktorých sa živica naleje a je hotovo!
Z papiera sa veľmi jednoducho dá vyrobiť košík. Ako na to? Pozrite si návod.
Tento originálny luster si môžete vytvoriť aj zo starej háčkovanej dečky po Vašej babičke a Váš byt alebo chata bude dýchať spomienkami. Luster môžete kedykoľvek vyprať a opäť ho krásne vyškrobiť vodným sklom.
Najprv som chcela pri výrobe týchto náušníc použiť béžovú šnúrku, keď zrazu slnečný lúč zasvietil na túto farebnú dúhovú šnúrku. Povedala som si „máme tu leto, tak prečo nie“. Čo myslíte, dobre som zvolila?
Moja ďalšia plienková torta pre môjho pravnúčika - pridávam pre inšpiráciu.
Kytice nemusia byť len zo živých kvetov, ale aj z papiera. Pozrite si ako vyrobiť papierovú kvetinku technikou origami. Kvetiny môžete naaranžovať do dekoračných krabičiek a krásny darček je na svete.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.