Ako lepiť nálepky…

Ako lepiť nálepky…

Nalepiť nálepku na stenu je jednoduché postačí trošku trpezlivosti. Potrebujete nálepku s prenášacou fóliou (prenášacia fólia je už na nálepke z vrchnej strany) a rovný a nesavý povrch, na ktorý sa nálepka nalepí. (napr. rovná omietka alebo nábytok). Meter, vodováhu a ceruzu na nameranie, kam pôjde nálepka. Plastovú kartu (napr. starú platobnú alebo vernostnú kartu). Možno budete potrebovať nožnice, tenisovú loptičku, nádobu s vodou a handru.

Postup práce

Nálepku rozbaľte a opatrne rozviňte na rovnom a pevnom povrchu, napr. stôl. Tak, aby papierová časť nálepky bola na stole a prenášacia fólia na vrchu.

Vezmite plastovú kartu (napr. vernostnú kartu) a poriadne pritláčajte prenašaciu fóliu na nálepky, aby sa prenašacia fólia čo najviac prilepila na nálepky (je to potrebné kvôli tomu, aby sa nálepky nalepili na prenášaciu fóliu a ľahšie sa oddelili od papierovej spodnej časti).

Ak je nálepka z viacerých častí, je potrebné tieto časti od seba oddeliť a lepiť ich postupne, vezmite nožnice a časti od seba poodstrihávajte (napr. 30 kvetov budete lepiť po jednom).

Vyberte si miesto, kde chcete mať nálepky nalepené a na mieste, kde to nie je inak vidno skúste nalepiť kúsok prenášacej fólie, aby ste zistili, či sa nebude odlupovať farba zo steny (nemalo by sa to stať, ale pre istotu).

A. Vezmite nálepku, ktorú idete nalepiť a odlepte kúsok vrchnej časti smerom dolu a nalepte vrchnú časť nálepky na stenu. Smerom zhora dolu odlepenú časť vyhlaďte na stene pomocou kartičky. Potom pomaly ťahajte zadnú papierovú časť nálepky smerom dolu tak, aby na stene ostávala prenášacia fólia s nálepkou a tu postupne vyhládzajte s utierkou znova smerom zhora dolu.
B. Môžete potupovať aj tak že si na zemi celu nálepku s prenosovou fóliou odlepíte od podkladového papiera, priložíte si tesne k stene a z hora pomaly popritláčate (nezabúdajte na to, že nálepka sa dá prilepiť len raz, lebo po odlepení stráca lepiacu schopnosť). Ak by sa vám podkladový papier nechcel oddeliť od nálepky, môžete ho (pravdaže zo spodnej časti) navlhčiť handrou. Pri tomto si dávajte pozor, aby ste nenamočili papierovú prenosovú fóliu.

Nakoniec musíte dať dolu aj prenášaciu fóliu a na stene vám ostane už iba nálepka, fóliu sťahujte zhora dole, ale nie kolmo k stene, ale súbežne so stenou, samozrejme pomaly a opatrne, môže sa stať, že niektoré časti nálepky sa na stenu nebudú chcieť nalepiť, vtedy ešte raz cez prenosovú fóliu nálepku poriadne popritláčajte k stene. Ak je odlepovanie prenosovej fólie príliš náročné nemusíte ju odlepovať celú naraz. Natrhnite si na vrchu napríklad zľava 20 cm a postupne takúto šírku odlepujte až do konca. Prenosová fólia je tenký papier, ktorý sa vám bude sám ľahúčko trhať.

Úplne posledným krokom je uhladenie nálepky na stene, zarovnanie maličkých nerovností, buď rukou alebo utierkou. Ak sa vám zdá, že nálepka nie je dostatočne prilepená, môžete použiť tenisovú loptičku.



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu:

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: