Dekoračná panvička

Dekoračná panvička
Foto: siuuu
siuuuSiuuu, Piešťany, 17. novembra 2020 17:40Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Toto bol spontánny chvíľkový nápad keď som vyraďovala menšiu panvicu, ktorá už neslúžila svojmu účelu - skrsla mi v hlave myšlienka vyskúšať servítkovú techniku aj na tomto kúsku riadu.

Materiál

60
minút
príprava

Postup práce

Panvicu dobre poumývame saponátom a následne aj trochou alkoholu, aby na nej neboli zvyšky mastnoty, utrieme a hornú hranu aj vonkajšie boky obrúsime brúsnym papierom - odstráni nánosy, ktoré sa nedali umyť. Panvicu natrieme bielou akrylovou farbou - ja som nenatierala štetcom ale kúsok bielej bavlnenej handričky som namáčala do farby a farbu som pritláčala na panvicu - vyzerá to krajšie ako štetcom. Necháme dobre zaschnúť.

Vyberieme servítku, obkreslíme kruh podla širšej hornej časti panvice, odstránime spodné dve vrstvy a opatrne servítku obtrháme okolo vyznačeného kruhu. Servítku priložíme na panvicu tak, ako by sme chceli mať vzor a štetcom namočeným do lepidla opatrne priliepame servítku na dno a boky panvice. Keď máme prilepenú celú servítku opäť necháme zaschnúť. Ja som pred úplným zaschnutím pomocou štetca naniesla aj drobné zlaté trblietky. Po zaschnutí pomocou štetca prelakujeme lakom a necháme zaschnúť.

Vonkajšie boky som pomocou handričky zľahka prebehla bielou a zlatou farbou (zlatá farba vytvorí akoby patinu). Po zaschnutí som pomocou tavnej pištole omotala na spodok rúčky (taká škaredá kovová časť medzi panvicou a plastovou rúčkou) prírodné lyko, z ktorého som vytvorila aj menšiu mašľu, ktorú som prilepila na lyko. Nakoniec som lyko prevliekla aj cez oko na rúčke, aby sa panvica dala zavesiť.
Dekoračná panvička - obrázok 3



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu:

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: