Koberček z handričiek (fotopostup)

Koberček z handričiek (fotopostup)
Foto: jarbra

Kedze v domacnosti sa najdu rozne veci, ktore sa daju recyklovat, ja som sa pustila do strihania stareho, nepotrebneho satstva. Na internete je velmi vela napadov, postupov na rozne koberceky, ale s tymto postupom som sa zatial nestreta. Je to velmi jednoduchy postup.

Postup práce

Budeme potrebovat stare, nepotrebne satstvo, napriklad, kosele, bluzky, sukne atd. velku ihlu, sijacu nit, noznice.
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 1

Napriklad: zoberieme si koselu z ktorej odstranime gombiky, manzety, golier. Koselu postrihame po dieloch ...prednu cast, zadnu cast, rukavy.

Budeme potrebovat vacsie mnozstvo handriciek, je dobre si pripravit dopredu. Strihame, ani nie male, ani nie velke kusky, nemusime strihat do stvorceka ani rovno. Ja som strihala ,, cikcakovito ,, :-), kobercek bude pekny strapaty.
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 3

Navlecieme si do ihly nit a to tak, ze odstrihneme asi 1m - 1,5m nitky, ( tak aby sa nam dobre pracovalo ) a styrikrat tej istej dlzky spojime spolu a prevlecieme cez ocko ihly. Na konci nitky urobime uzol asi 10cm od konca.Koniec nitky nechame v tej dlzke, neodstrihneme ! Budeme ho potrebovat.
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 4

Zacneme navliekat pestrofarebne kusky, mozme si naskladat po 4 - 5 ks. tie prevlecieme cez ihlu a dame ich na koniec nitky. Takymto postupom pokracujeme, az do vrchu. Ked sme skoro pri vrchu, ihlu vyberieme a urobime uzol, nechame asi 10cm nitky volne. NESTRIHAME !!
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 5

Takymto navliekanim si urobime ,, sulky ,,. Pocet neuvadzam, pretoze to zalezi na vas, aky velky chcete mat kobercek.Aby sa nam nestrambal sulok, nad plamenom sviecky ho trochu opalime. Davame pozor, aby nam nezacal horiet !!
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 6

Sulky si pospajame tak, ze zoberieme si jeden koniec sulka s druhym, a spojime cize zviazeme ich spolu a mame dlhy 3m alebo 4m sulok.

Zacneme stacat do kruhu a zosivame, tak aby nam ,, sulky ,,drzali pokope. Kobercek moze mat tvar do stvorca, obdlznika atd.
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 8

Toto je, uz hotovy ,, Handrickovy kobercek ,,.
Koberček z handričiek (fotopostup) - obrázok 9



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 35 ľudí (4,3 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 16 komentárov k návodu
  • marie5, 16. januára 2014 o 22:02
    Výborný nápad ako zužitkovať staré, nepotrebné a miestami poškodené domáce šatstvo a vyrobiť si malý koberček, nenáročný na údržbu. Díky za nápad ....


  • alena45, 16. januára 2014 o 22:53
    takýto postup som naozaj nevidela, už som povedala, zbieram nápady na dôchodok a preto ma mrzí, že tu nie je možnosť odkladania nápadov.


  • radulienka, 17. januára 2014 o 00:34
    @marie5 , pekný nápad, mám veľa ústrižkov látky zo šitia, určite to vyskúšam, určite to pôjde aj do stvorca a do obdĺžnika upraviť. Vďaka za ten nápad. @alena45 , veď si to môžeš skopírovať a uložiť do pamäti na počítači, ja si všetky recepty kopírujem, aby sa mi nestratili, ak niekto vymaže. Počítače sú k tomuto super...


  • douglas, 17. januára 2014 o 14:42
    Hmmm...škoda, že tento šikovný nápad prišiel až teraz...pred Vianocami som vyhodila 3 koše textilu do zberných nádob :P. Máš moje 5x★!


  • alena45, 17. januára 2014 o 18:32
    @radulienka , veď som si aj, len keď redakcia kedysi veľmo chcela vylepšovať...


  • nika60, 17. januára 2014 o 19:22
    dobrý nápad...


  • motyka, 18. januára 2014 o 14:09
    Si veľmi šikovná a máš moje uznanie. Skúsim najbližšie urobiť. Ale mám ešte otázku. Prosím odpíš keď môžeš. Opaľuješ už celé našité šulky? Nie jednotlivé nastrihané handričky? Ďakujem vopred za odpoveď.


  • jarbra, 18. januára 2014 o 15:54
    @douglas ,@motyka ,dakujem pekne aj vam dievcence za nakuknutie napadu ....@motyka ... ked mas dokonceny 1. sulok, tak vtedy, pretoze je to rychlejsie, ako handricky.... davaj pozor! ...zabudla som napisat, ze treba potom sulok troch upravit, zostrihat.


  • valeri, 18. januára 2014 o 16:28
    Nápad na 1*. Ja som doteraz vyradené šatstvo dávala na charitu, ale možno si najbližšie vyrobím takýto koberček.


  • lydia, 18. januára 2014 o 17:30
    šúľok sa zostrihá pred opaľovaním? alebo po?


  • marijanna, 18. januára 2014 o 17:55
    suprica...je paradny...


  • jarbra, 18. januára 2014 o 20:39
    @lydia ano, sulok treba trochu zostrihat pred opalovanim, ale nie na kratko iba to co velmi vycnieva, kobercek je pekny, ked je strapaty


  • jarbra, 18. januára 2014 o 20:44
    Dakujem @valeri ,@marijanna


  • kikili, 31. januára 2014 o 22:21
    nebudú sa párať tie malé kusy látok? Ja keď sa dá, oblečenie pošlem ďalej.- ale možno sa mi to niekedy bude hodiť, dobrý nápad a zdá sa že tento spôsob tkania by som zvládla aj ja aj deti.-)


  • pomelo, 24. februára 2014 o 21:37
    Výborný nápad. Mám plnú skriňu oblečenia,ktoré mi je ľúto vyhodiť.
    Skúsim si vyrobiť taký koberček.


  • jarbra, 25. februára 2014 o 01:26
    @kikili , prepac, ze az teraz ti odpoveda na tvoju otazku, malokedy citam komentare k napadu, poznam sa, ... to by som presedela cely den pri nete ... handricky treba opalit, alebo pouzit vrubkove noznice na strihanie . Este raz prepac, polepsim sa :-))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: