Techniky podľa abecedy
Našiel som pri kúpe domu v dielni starú rozbitú drevenú sýpku na zrno bez vrchnáka a značne premočenú a prehryzenú od myší. Škoda ju vyhodiť, tak čo s tým?
Prekvapte svoje deti a vyrobte im ich obľúbenú postavičku vo forme kabelky.
Tento nápad sme robili v družine na Valentína v roku 2013. Môj brat ho robil tento rok.
Bola som po operácii, mama s bratom sa išli korčuľovať a ja som sa nudila. Keďže rada Ovyrábam a maľujem, tak ma napadlo spraviť si twister.
Jednoduchý spôsob ako si vyrobiť sviečku z obyčajného pomaranča.
Recykláciou odpadu je možné vytvoriť mnoho užitočných vecí. Postačí nato troška kreativity.
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Tento nápad ma zaujal na internete tak som to vyskúšala. Pripravujem si ho na Vianoce napr.: na záclony , na stromček , a hoc kde do interiéru.
Nápad pochádza z mojej hlavy , rada si skrášľujem domov aj rodine a známym. Pripravujem takéto venčeky na Vianoce , Veľkú noc , Jar , celoročný
na výrobu koberčeka som použila staré tričká, (ale môžeme aj tepláky), všetko nastriháme na pásiky, ja som strihala asi 3 až 4cm široké pásiky.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.