Účel použitia
Zdobenie medovníkov s použitím polevy a folklórneho vzoru. Recept na cesto, sneh a polevu, nájdete v popisku YouTube videa.
Zdobenie medovníkov s použitím kreatívnej techniky Richelieu. Recept na cesto, sneh a polevu, nájdete v popisku YouTube videa.
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
Anjel z jesenných tráv a ozdobného cesnaku, ktorý sa s radosťou zhostí úlohy nevšednej dekorácie, ale predovšetkým bude držať ochranné krídla nad čarom jesene a Vašou kreativitou.
Sezóna v záhradke začína a Vy nepochybne chcete ochrániť svoje dobroty pred maškrtným hmyzom. Kreatívny YouTube kanál ikitka Vám poradí ako si všetky mušky, či včielky udržia štíhlu líniu.?
Toto bol spontánny chvíľkový nápad keď som vyraďovala menšiu panvicu, ktorá už neslúžila svojmu účelu - skrsla mi v hlave myšlienka vyskúšať servítkovú techniku aj na tomto kúsku riadu.
Keďže teraz strašne veľa z vás šije rúška, rozhodla som sa, že pripravím návod ako šikovne využiť zvyšky látok. Blíži sa Veľká noc, takže budú to veľkonočné vajíčka.
Pre milovníkov kávy mám ďalší návod. Originálna podložka a miska s kávovými zrnami zo živice.
Tento originálny luster si môžete vytvoriť aj zo starej háčkovanej dečky po Vašej babičke a Váš byt alebo chata bude dýchať spomienkami. Luster môžete kedykoľvek vyprať a opäť ho krásne vyškrobiť vodným sklom.
Piekla som plnené orechy a naozaj som rozmýšľala či nekúpiť nové formičky, pretože boli hrozné. No nič, skúsila som a vyšlo to, posúďte.
Advent mám veľmi rada. Všade hrajú vianočné pesničky, začínam piecť vianočné koláče a snažím sa nestresovať kvôli darčekom. Aby ste toho stresu v adventnom období mali menej, tak už teraz prinášam návod na adventný veniec. A nie jeden, ale rovno dva.
Len dve ingrediencie, ktoré má každý v kuchyni krásne a ľahko vyčistia zašlé zapekacie misky, obkladačky, sklo na dvierkach rúry a pod.
Prvé džemovanie: S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem
Kým sa pustíte do varenia prvého džemu z tohtoročných jahôd, nakuknite do týchto receptov. Okrem starej dobrej klasiky v nich nájdete zaujímavé nové možnosti...
Malá sestra: Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?
Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
Máj, lásky čas: 10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...
Kedysi tieto drobné koláčiky s bohatými plnkami nechýbali takmer na žiadnej svadbe.
Sladká, štipľavá, údená: Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?
Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia farbou aj chuťou.
10x focaccia: K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí
Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom.