Farba
Zabavte sa s deťmi a vytvorte si jednoduché strašidielka zo starých nepotrebných ponožiek.
V tomto návode vám prinášame nápad na originálny darček. Pomocou špeciálnych fixiek na sklo a porcelán môžete vytvoriť rôzne nápisy a obrázky na hrnčeku alebo pohári.
Oblečte váš starý vankúš do nového šatu - rýchlo, lacno a jednoducho. Môžete použiť zvyšky látok, alebo napríklad aj staršie damaškové obrusy, ktoré už z nejakého dôvodu nepoužívate.
Ak si chcete vyrobiť vlastný papierový pozdrav, nie je nič jednoduchšie. každý bude originál!
Výroba domáceho snežítka je ideálna zábavka na dlhé zimné večery pre deti aj pre dospelých :)
Jednoduchý návod ako si ľahko a rýchlo vyrobiť ihelníček zo starej šálky (môže byť aj prasknutá, vyštrbená alebo napríklad aj s prasknutým uškom) a hlavne bez šitia.
Pomerne jednoduchý nápad na oživenie stien kancelárie: pozháňajte si jednoduché rámiky a kancelárske potreby a pustite sa do toho!
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Ktorá z nás by nechcela originálne náušnice, take, aká nemá žiadna iná. Netreba na to mnoho – hlavne stačí dobrý nápad, ktorý nám potom môže viseť na uchu.
Ušite si vlastnoručne zo zbytkov látok jednoduché podbradníčky pre vašich najmenších...
Nedávno pribudol do našej rodiny malý hyperaktívny ušatý nezbedník, ktorý miluje pohyb a hry (na rozdiel od všetkých psíkov, ktorých sme mali pred ním) a tak sme mu vyrobili domáce cvičisko na agility. Agility je kynologický šport, pri ktorom pes pod vedením psovoda prekonáva prekážky rozostavané na parkúre v poradí, ktoré určí rozhodca. Viac info: Wikipédia
Vraj to je návykové, hovorí moja priateľka, ktorá podľahla tejto jedinečnej výrobnej metóde, vďaka ktorej sa dajú vytvoriť brošne, manžetové gombíky, gombíky, náušnice a ešte mnoho iných krásnych vecí.
Úložných priestorov nie je nikdy dosť. A aby boli aj dobre zorganizované, veci v nich prehľadne uložené a zároveň farebne zaujímavé, môžeme na to využiť netradičné debničky - šuflíčky.
Na potreby na šitie (gombíky, gumičky, ...), či drobnosti do dielne (klince, skrutky, matice, ...) na to všetko sa zídu staré kovové dózy. Môžu sa však využiť aj ako nádoby na perá a ceruzky alebo vonkajšie kochlíky pre izbové rastliny.
Ak máte doma vášnivých malých kresličov, určite po nich zostávajú neostrúhateľné zvyšky pasteliek. Tak sem s nimi, pripravíme si z nich jednoduchý obrázok.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Urobte si záložku z papiera a označte si v kuchárskej knihe svoje obľúbené recepty :)
Istotne máte doma kopec vecí, ktoré vás už buď omrzeli alebo sa vám od začiatku nepáčili, tak ste ich rovno pichli do škatule s vysačkou “NEPOUŽITEĽNÉ“. Nič však nie je stratené a všetko sa dá vylepšiť, ozvláštniť, obnoviť či zrecyklovať. Na tento účel nie je nič lepšie ako samolepiaca fólia.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.