Ja som mala vždy problém s tortou, hlavne keď som robila čokoládovu, aby som ju dobre preniesla na podnos a aby som nezašpinila ozdobný papierový obrúsok. Od určitého času
Použijem igelit z potravín, napr. z cukru, alebo aj mikrotenový. Rozstrihnem ho na 4 rovnaké častí, aby som ho potom mohla ľahko spod torty vybrať.
Použijem taký veľký, aby mi zakryl ozdobný papier. Naplnenú tortu položím na podnos,
kľudne ju natriem, aj boky,
igelit mi zabraní zašpineniu
a môžem ju obsýpať. Používam otačací podnos:http://www.tescoma.sk/pecenie/vykrajovace-formicky/delicia-deco/633110-otocny-stojan-na-tortu-delicia-deco-29-cm.
Keď je torta hotová, tak ho vytiahnem z každej strany a obrúsok zostane čistý.
Ak je torta maslová, tak igelit vytiahnem tesne pred darovaním, lebo zvykne papier nasiaknúť mastným.
A takto zachytil zasa mojú momentku pri fotení.
motyka, 15. februára 2015 o 19:06
stále je na Vareche sa niečomu priučiť. To je tiež výborný nápad, resp. 2.
3sandra3, 15. februára 2015 o 19:26
presne, stále sa tu môžeme niečo nové dozvedieť... toto je fakt výborná rada.
hludejka, 16. februára 2015 o 09:29
síce torty pečiem veľmi málo,ked tak jednoduché,ale ten tvoj nápad je dobrý a určite ho aj použijem,ked budem tortu robiť.A táto tvoja je krásna,pre koho si ju robila? Asi pre malého oslavenca,že?!
pusta1, 16. februára 2015 o 09:37
toto je môj večný problém, nezašpiniť podklad, dakujem za šikovný nápad.
evusik, 16. februára 2015 o 10:06
toto je výborný nápad pre tých čo pečú torty... ja to tiež tak robím, len používam papier na pečenie...
ancicka, 16. februára 2015 o 18:36
Dakujem za nahliadnutie,veru,bola pre vnúčika,mal 2 rôčky a strašne rád pozerá rozprávku o krtkovy.
zlata2, 18. februára 2015 o 09:20
Pod tortu dám papier na pečenie, ktorý položím na ozdobný papier vo veľkosti torty, aby nebol mastný. Ja zvyknem dávať pod tortu čokoládu.
Potom ešte papierom na pečenie zakryjem ozdobný papier, vsuniem ho pod tortu, potom len vytiahnem.
Keď dávam zákusky do krabice, tiež krabicu vysteliem papierom na pečenie, a pásy predelím papierom na pečenie, aby zákusky nebrali chuť od susedných, napr. punčový, suchý.
bistranka, 18. februára 2015 o 14:32
ja som mala vždy problém ,ked som robila tortičku s čokoládou.Som iba amatér,ale sem tam turtu upečiem.Už viem ako na to,dakujem.
vierik, 21. februára 2015 o 17:58
Veľmi dobrý nápad,chcela som si to uložiť,len neviem ako :-( ak mi niekto poradí bola by som veľmi rada .-)
vierik, 21. februára 2015 o 18:00
Teda som myslela,že viaceré nápady,aby som potom nemusela hľadať....
douglas, 18. apríla 2015 o 03:49
To je výborný nápad s tým igelitom, alebo papierom na pečenie. Nemám radosť, keď už pred samotným podávaním ozdobný papier pod jedlom je omastený skôr, než se položí na stôl. Toto vylepšenie nemusí byť len pre sladké potěšenie.