V zahrade este kvitnu ruze, su prekrasne, ostrihala som par do vazy, ocistila som ich od listia a trna. Listie z ruzi som vyuzila na ... dekoracne cokoladove listocky, ktore mozem vyuzit nacokolvek. ( torty, zakusky apod.)
Potrebujeme listocky ruzi.
Listocky oplachnem, poutirame papierovym obruskom a oddelime od stopky.
Pripravime si cokoladu tak, ze vo vodnom kupeli si nahrejeme spolu cokoladu a Ceru. Miesame tak, aby sa nam spojila, vodu nevarime, mame iba horucu vodu v hrnci. ( hrnec s vodou a natom dalsi ).Miesame pokial sa nam cokolada neroztopi.
Ked sa nam cokolada roztopila ... s cajovou lyzickou ponatierame listok a odlozim na tanier alebo tacku.
Takto ponatierane listky odlozime na chladne miesto ( chladnicka ) a necham dobre ztuhnut cca pol hodiny ... aj viac, nic sa nedeje.
Listocky nam dobre ztuhli.
Musime rychlo pracovat, pretoze cokolada v teplej miestnosti sa rychlo topi. Listok si zoberieme do ruky a z kraja opatrne listocek davame dole.
Pomahame si aj nozikom.
Takto mame pripravene listocky na dekoraciu ( tort, zakuskov apod. ) Dame ich do plastovej nadobky a odlozime do mraznicky.