Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup)

Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup)
Foto: taniky

Keďže je môj švagor zanietený záhradkár, rozhodla som sa darovať mu malú záhradku, do ktorej som ukryla finančný príspevok a fľašu. Nechcela som vložiť fľašu do darčekovej tašky a peniaze do obálky, tak som si pre ňho vymyslela toto. Aby to nemal také jednoduché, peniaze som schovala na viaceré miesta.

Postup práce

Na základ záhradky som použila kartón v tvare obdĺžnika. Oblepila som ho pevnejším starým papierom hnedej farby, aby pripomínal zem. Je to taký papier, ktorý zostane po rozmotaní ozdobného baliaceho papiera v rolke.

Z malých kúskov kartónu som vystrihla 3 obdĺžniky na hriadky. Každý kúsok som ohla na dvoch miestach tak, aby mi vznikli "hriadky". Tie som potom oblepila hnedým baliacim papierom. Nelepila som ich ešte na kartón. Všetky komponenty som lepila až na koniec, po správnom rozložení :-).
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 2

STROM: Z kartónu som urobila kmeň stromu, ktorý som oblepila lepenkou - vlnovitým papierom. Koruna je tiež z kartónu, na ktorý som nalepila starý zelený baliaci papier. Do vnútra som schovala fľašu. Strom som položila do záhradky ako posledný.
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 3

PLOT: Na ďalší kartón som si nakreslila a vystrihla plot - taký dlhý, aby vyšiel po celom obvode záhradky (kartóna). Z farebného (lepiaceho) farebného papiera som si obkreslila a vystrihla už vystrihnutý kartónový plot. Farebný papier som nalepila na jednu stranu kartóna. Plot bol z viacerých častí, ktoré som podľa potreby prilepovala k sebe. Nalepila som plot na kartón po celom obvode.

JAZIERKO: Stará miska z kvetináča (môže byť aj tanierik plastový), do ktorej som dala malé fľaštičky. Okolo fľašičiek sú omotané žabky - sú to upínače na kvety :-).
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 5

Keď som mala hlavné časti hotové, rozložila som si ich do záhradky a keď som bola s rozložením spokojná, prilepila som ich tavnou pištoľou. Okolo hriadok a na celú záhradku som rozložila zelený sisal. Nasypala zopár čokoládových cukríkov.
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 6

Keďže som mala semiačka karfiolu, mrkvy a špenátu, prispôsobila som tomu aj moje hriadky. Karfiolovú som urobila z pukancov, na mrkvovú som použila mrkvu zo starej veľkonočnej dekorácie. Na špenátovú som nalepila malé guličky zo zvyšného zeleného baliaceho papiera.
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 7

Keďže švagor chcel komposter, rozhodli sme sa prispieť istou finančnou čiastkou. V strede bol malý zajac, ktorý držal tabuľku s textom: "A komposter je kde? Kto hľadá, nájde... Hľadaj finančný príspevok". Peniaze som si rozmenila na drobnejšie 5€, 10€, 20€ a schovala som ich do pripravených úkrytov. Ako jednu zo skrýš som vytvorila otváracie jablko. Okolo kmeňa stromu som priviazala papierovú vtáčiu búdku, ktorá tiež ukrývala financie. Ďalšie peniaze som ukryla do sáčkov so semienkami. Môžete dať aj pod hriadky :-).
Ako vtipne zabaliť fľašu a finančný príspevok pre záhradkára - recyklácia (fotopostup) - obrázok 8



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 2 komentáre k návodu
  • tothka, 3. apríla 2015 o 09:30
    Vyzerá to, že si veľký vtipálek, švagor určite ocení tvoj dobrý nápad.


  • taniky, 3. apríla 2015 o 09:41
    @tothka áno, malo to úspech, pobavili sme sa :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: