Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup)

Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup)
Foto: jarbra

Taketo malinke dekoracne topanocky som si urobila v predstihu, budem ich potrebovat pre moju znamu holandanku, ktora ma poprosila ci by som jej nieco pekne mohla urobit pre rodinu, znamych a priatelov. U nas v Holandsku je taky zvyk, ze ked sa narodi babatko do okna sa da ozdoba bociana a balony vo farbe pohlavia, pridu znamy, rodina, priatelia zablahozelat rodicom. Od rodicov dostanu malu pozornost - darcek s menom babatka a samozrejme je aj pohostenie. Netusim ci je to tak aj na SL.

Materiál


Postup práce

Material a pomocky:
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 1

Potrebujeme taketo male pohariky, tie som kupila u nas v Holandsku myslim si, ze dnes uz nieje problem kupit material aj na Slovensku.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 2

Postup je nasledovny : cast poharika, ktora je lepena ( spojena ) dame dozadu. Oznacila som s cervenou kancelarskou sponkou.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 3

Poharik otocime dopredu ( modra kancel.sponka ), tak aby spoj poharika, ktory je lepeny bol vzadu ( cervena kancel.sponka ).
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 4

Prednu stranu poharika budeme stlacat do vnutra, pomozeme si s perom tak, ze ho polozime, ( sponu vyberieme ) tam, kde bola modra spona a vytvorime po oboch stranach hrany.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 5

Vyzera to takto - pohlad z predu.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 6

Cast, ktoru sme ( zohli hrany ), nechtom parkrat prejdeme, aby zahyb bol vyraznejsi. Nakoniec obe strany pravu a lavu prilepime s tavnou pistolou a vyformujeme to tvaru topanocky. Hotovo. Jednoduche, vsak ? :-)
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 7

A aby topanocky boli pekne ozdobila som ich, ... tu je material, ktory som pouzila.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 8

Prilepime tenku stuzku z ktorej urobime maslicku, mozme nalepit aj koraliky, stuzku alebo malu maslicku. Co Vas napadne.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 9

Do topanocky nasypeme cukriky - lentilky alebo dame iba bielu papierovu sevitku.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 10

Mozte zabalit do celofanu, pouzit rozetky, napisat meno babatka ( menovka je len koli foteniu bude krajsia ) je to pre dievcatko s menom ,, SORAYA ,, Poradim Vam, ked by ste balili do celofanu, tak dobre je dat na spodok biely karton alebo obycajny a olepit ho peknym farebnym papierom alebo mozte dat do malej krabicky ale nie zakryt, tak aby ich bolo vidiet a az, tak zabalit do celofanu a previazat stuzkou.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 11

Topanocky su hotove, uz len pobalit do celofanu, potrebujem urobit 20 - parov. :-)
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 12

Pohlad zhora : Myslim si, ze take mile topanocky, urcite potesia, ako pozornost - darcek. Je to take, mile tvorenie pre nastavajuce babicky, ktore vytuzene ocakavaju do svojich rodin vnucatka.
Dekoratívne malé topánočky z papierových pohárikov (fotopostup) - obrázok 13



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 14 komentárov k návodu
  • dvorka, 22. novembra 2014 o 18:46
    Úžasné. Krásna tradícia a prekrásne vypracovanie. Ukladám si, určite sa raz zíde.


  • jarbra, 22. novembra 2014 o 19:37
    @dvorka dakujem pekne, je to taka mila pozornost, na Slovensku to este nieje ,, popularne ,, ale o niekolko rokov moze byt, tak ako s Valentinom, :-) Pekny vecer.


  • scharlott, 22. novembra 2014 o 19:54
    Dobry večer prajem, topánočky sú rozkošné. V Rakúsku majú tiež rovnaký zvyk postaviť maketu bociana pred dom a balóniky k tomu, prípadne maketu bábätka. Podobne oznamujú narodeniny dospelých. Vtedy urobia postavu dospelého buď zo slamy, či iného materiálu, oblečú ho do šiat, klobúk či šatku posadia na stoličku a transparent k tomu a balóniky. Tekvicové výzdoby máme za sebou a teraz to budú Vianoce. V každom okne, či predzáhradke zas budú rôzne vysvietené dekorácie Je to pekné. Pri prechádzke je sa načo pozerať


  • jerica, 22. novembra 2014 o 20:06
    @jarbra len zíram, čo všetko dokážeš, tvoja kreativita tuším nemá hraníc, máš môj veľký obdiv, určite máš skvelú, božiu trpezlivosť, a hlavne nápady, to mydlo ma tiež dostalo :-)


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 04:56
    mila@scharlott Dakujem pekne, snad taketo malinke topanocky niekoho oslovia, ja osobne na Slovensku, by som ich dala na krstinach rodine myslim si, ze tym by som nikoho neurazila prave naopak, ... @saarlottka , pekne a mile su tie zvyky, vsak :-))) maju tie krajiny, mne sa to velmi paci, ... ja osobne, ked sme na SL na Vianoce (kazde 2 roky / tento rok nam vyslo v NL) ozdoby musia byt ci uz v interieri ale aj exterieri. Po zahrade manzel nataha rozne blikajuce svietielka, postavicky apod.cely dom je osvetleny a vtedy v dome nastane dobra nalada, vianocna atmosfera k tomu piesen ,, Ticha noc ,, ktoru kazdy na celom svete pozna :-) ... stalo sa na SL ze som si z ulice ozdobila pred branou s vianocnymi ozdobami a niekto sikovny mi to postrhaval, porozbijal, takze taka kultura :-( ... mila @salott prajem Ti peknu pohodovu nedelu, nech sa dari.Papa


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 05:04
    @jerica Dakujem pekne, presne si to vystihla ,, neviem prestat, ked ma to chyti idem ako strela :-))) neviem sa zastavit, pridam teraz napad, ako vyuzit zapalkove krabicky a vyuzitie pozlatka z cukrikov, a este jeden a dost! :-))) Necham nieco aj na december ale, ako sa poznam neviem, neviem ci vydrzim, ked ma to tak chytilo, no uvidime ... Prajem Ti peknu nedelu.


  • marijanna, 23. novembra 2014 o 08:37
    super napad. Tu sa da tiez maketa bociana na balkon a na krk mašla. Ruzova dievcatko, modra chlapček. NIketory maju v zobaku uzliček a pise ja meno. No a potom si daju este take masle na auta...na antenu alebo zrkadla predne..tu sa davaju az pri krste konfety...teke cukryky..mandle v cukre...mne to nechuti...super to ukladam...to vyuzijem...sikulka si a davam 5 * peknu nedelu..:)


  • scharlott, 23. novembra 2014 o 09:58
    Pekný nedeľný deň marijanna, tak to som sa zas niečo nové dozvedela o iných zvykoch.


  • scharlott, 23. novembra 2014 o 10:22
    Pekné dopoludnie, jarbra tak to máme rovnaké nepríjemné zážitky ak ch


  • scharlott, 23. novembra 2014 o 10:41
    tiež som chcela skrášliť okolie, nasadila som kvetiny niekomu sa zišli aj s koreňmi. Ale to nevzdávam a chystám vianočnú výzdobu tento rok zas


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 10:57
    mila@marijanna ,Dakujem pekne, mne sa velmi pacia zvyky v inich krajinach tam si ozdobis co chces, kde chces a nik Ti to nezoberie a neznici, zvykla som si na vandalizmus na SL, je to smutne ... Dakujem Ti, ze si pridala aj z Vasej kultury - zvykov, tesim sa na dalsie tvoje napady papa.


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 11:13
    @scharlott , no totoo, ked uz kvetinky ukradnu, myslim si, ze niekto rad provokuje a rad robi zlo, ja uz robim tak (SL ) ze aj ked dam ozdoby na branu tak,uz len take ktore si vyrobim sama, tak ma nemrzi, ze si ich niekto privlastnil. Nech mu sluzia, ja by som nemohla mat taketo ozdoby doma, citila by som sa velmi zle. Co uz, sme ludia a ludia a s tym nenarobime nic. Prajem Ti Dobru Chut k nedelnemu obedu urcite si aj uvarila nieco chutne :-)


  • jozka2, 28. decembra 2014 o 04:47
    nemam slov.tie tvoje napady su obdivuhodne


  • jarbra, 28. decembra 2014 o 14:50
    @jozka2 dakujem pekne :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: