Veľmi rada varím ovocné guľky. No rovnomerne obaliť marhuľu či jahodu je pracné a nejde ani tak o rovnomernosť ako o tú babračku. V nedeľu som robila marhuľové knedlíky. A spomenula som si na nápad ako si prácu zjednodušiť. Dá sa to využiť aj pri lokšiach, langošoch (len tam neobaľujem cesto v múke, ale ho dávam na naolejovaný sáčok).
Najskôr som si pripravila tvarohové cesto na obaľovanie ovocia. Najskôr som robila mojim obvyklým spôsobom že som marhuľu vložila do kúsku cesta a opatrne palcom posúvala cesto až som zakryla celú marhuľu. Alebo som si kúsok cesta rozvaľkala na doske, ale cesto sa mi prilepilo ak nebolo dobre pomúčené.
Až som si spomenula na spôsob ktorý som využila aj pri lokšiach. Vtedy som si sáčok naolejovala, aby som na panvici nemala zbytočne veľa múky. Takto som robila aj langoše.
Guľku cesta som si trochu pomúčila, dala som na pevný sáčok (použila som zatvárací do mrazničky)
Placky mi stačili malé, tak som sáčok preložila na polovicu a malou doskou na krájanie som pritlačila a urobila rovnomernú placku.
Zo sáčku ide ľahko dať dole.
A potom už len zabaliť ovocie do tenkej placky. Takto som urobila vyše 30 marhuľových knedlí v tenkom ceste.
Mohlo by vás zaujímať: