Mate radi palacinky,že sa pýtam?!Takto si môžte pripraviť cesto do fľaše aj vopred do chladničky.K tomu sa vyhnete aj znečistenému riadu.
Postupne cez lievik nasýpem a vlejem všetky suroviny,
fľašu uzatvorím vrchnakom,
a dobré pretrepem.
Na panvicu si potom z fľaše lejem dostatočné množstvo,podľa veľkosti palacinkárky.
Upečené.
Vyhodou je to,že nemusite minúť všetko a nechať v chladničke .
spisakmirko, 20. januára 2015 o 13:48
Tak Ančičko, to je tedy pecka!! Dávám Ti jedničku s hvězdičkou!!!
hubata, 20. januára 2015 o 18:03
Krásny nápad! Takých fliaš sa povaľuje kade-tade, takže ju netreba ani poumývať, ale sa môžu hneď jesť palaciny ......
anina43, 20. januára 2015 o 18:05
super nápad, určite ich takýmto spôsobom urobím, nikdy by ma niečo podobné nenapadlo, teším sa, že si sa s ním podelila
spetkasoli, 20. januára 2015 o 18:22
tak mila@ancicka , toto ma dostalo, palacinky milujem a robievam velmi casto, odteraz budem robit uz len podla tvojho figlu. No mama moja, doobeda som robila tvoje vynikajuce sisky z 1/2 davky, nabuduce uz budu z celej boli fakt vyborne a uz sa ich budem drzat, uz sa u nas udomacnilo vela tvojich skvelych receptikov. Si velmi sikovna a uz sa tesim na dalsie tvoje dobroty a vychytavky a davam zasluzenych 5*****
mirop, 20. januára 2015 o 19:33
pecka... uz som si myslel, ze tato rubrika sa premenuje na jarbra :D... po tych gycoch konecne skvely a uzitocny napad... 5*
martyka14, 20. januára 2015 o 20:24
no to sa mi naozaj páči, žiaden špinavý riad !!!!! super !!!!
hádam j. skončila, už je dávno po vianociach. 100 *****
kopretina, 20. januára 2015 o 20:25
Super nápad. Ze srdce gratuluji, určitě vyzkouším. A možná by to šlo použít i na muffiny. Já si vždycky pokapu formu a hlavně by to bylo o mnoho rychlejší.
jarbra, 20. januára 2015 o 21:59
@mirop ... Preco tak impulzivne a provokativne sa stale domna navazas? Urobila som Ti nieco ? Na tejto stranke v Napadoch nie som sama, ako to Ty komentujes ,, rubrika gycov j.... ,,. Nebudem sa stale opakovat, uz som odpovedala na tuto temu, ale chcem Ta UPOZORNIT !! ze si neprajem, ... a ziadam Ta, aby si nekomentoval v mojich napadov. Od toho je redakcia, ktora zvazi ci napad ( podla teba gyc ) zverejni. Verim, ze si to zapamatas!!!!!! Snaz sa ! ... aby som Ti to musiet este raz zopakovat.
steva56, 21. januára 2015 o 07:21
Hani,že si mi to nepovedala sk§r.Ešte musím vymyslieť ,ako dostať do fľaše postrúhané jabko.5*
jarbra, 21. januára 2015 o 09:48
@mirop , anoo mas pravdu umoznuju, ja som Ti nezakazala komentovat ostatne napady, ... pis, komentuj, vyjadruj svoj nazor, ... ale v mojich napadov si neprajem, aby si komentoval a urazal ma, ponizoval a zosmiesnoval apod. ... chyba Ti respekt a ucta !! To iste plati aj pre ostatnych, ktori radi kritizuju nielen moje napady, ale aj ine ... ked vas napad neoslovi prosim nekomentujte! ... tak sa vyhneme zbytocnemu nafukovanu problemu ...@mirop tak, ako pises tieto stranky umoznuju diskusie apod. ale aj pridavanie Napadov ( u teba su to gyce ) a ja ich tu pridava budem. Prajem ti pekny, pohodovy den.
2010, 21. januára 2015 o 11:11
Skus na flasu nasrobovat spic
» duhlicious.com/2012/01/lace-crepes/...
gubics, 21. januára 2015 o 12:37
Milujem kreatívnych ľudí, a obyčajne vyskúšam všetky ich nápady, ja Ti len ďakovať môžem za tento skvelý a jednoduchý nápad.A vyskúšam tento nápad aj pri príprave muffiniek, ktoré tu spomenula @kopretina . Keď čítam tieto zlepšováky, tak ma mrzí len to, že je to také jednoduché a mňa to nenapadlo, ale Tebe gratulujem.
ocko, 21. januára 2015 o 17:45
paci sa mi tvoj napad a nie je bordelu,mixer naberacka atd dik:):) ja mam tvoje recepty rada..
evanaaa, 21. januára 2015 o 17:52
Mám fľašky so širokým hrdlom pollitrové aj litrové, vyskúšam. Inak, ja som si cesto zarábala v nádobe s pyštekom ( aj džbánik) a tak liala na palacinkáreň.
mezi, 21. januára 2015 o 20:24
Lepsia bude flasa so sirokym hrdlom, napr. Nestle caj Nestea alebo mozno posraci objemom aj 1l od mlieka. Namiesto lievika papierovy kornut. Na olej uz roky pouzivam rozprasovac, najprv to bol palenkou vyumyvany rozpradovac od okeny, no jeho dyza bolakonstruovana na viskozitu vody, teraz pouzivam dokladne horucou vodou a potom silnou slivovicou(dezinfekcia)
mezi, 21. januára 2015 o 20:33
@jarbra komentovat znamena vyjadrit sa kladne alebo zaporne, komentar v svojej podstate znamena zaujat postoj! A ako sa vravi, listok sa bez vetra nepohne.... asi predsa na tvojich napadoch tu prezentovanych je nieco infantilne, kedze sa stretavas s negativnymi postojmi vo velkom, nie len ojedinelo. Asi ako ked sa povie, ze dacia je zle auto a bmw dobre, ze takyto pohlad vznikolna tieto auta masovo, hoc jednotlivci mozu mat opacnu skusenost. A vypnut si potom komentare, lebo by mohli byt zaporne je detinske este viac.
marijanna, 23. januára 2015 o 06:26
to skusim v sobotu poobete, teda zajtra..slubila som palacinky :) vynikajuci zlepsovak...tiez ma to zaujima , ci to pojde aj na muffiny to tiez skusim..5* i paradaaaaaaa
hannah22, 23. januára 2015 o 15:53
2010.... tak to je ozaj špica ten špic, také ozdobné a jemné... čo ľudia nevymyslia...
sonulienka, 25. januára 2015 o 10:33
@ancicka prepáč - ale @jarbra ak máš k svojmu nápadu nevhodný komentár nevšimni si ho ja to tak robím - prejdem bez povšimnutia. Mne sa môj resp.Tebe páči a ten komu sa nepáči bude stále vŕtať ale reaguj len na kladné a dobré komentáre.
Ešte raz sa @ancicky ospravedlňujem-prepáč, že sa to stalo pri Tvojom vynikajúcom nápade. Ďakujem Ti zaň určite vyskúšam.
jankov, 26. januára 2015 o 15:28
Tento spôsob prípravy cesta a hlavne jeho uskladnenie či už na palacinky alebo lievance používam dlhšie, takže chcem poradiť: vajcia je potrebné pred vliatim do fľaše rozšprúdlovať (stalo sa mi, že zmeska nemala tú správnu konzistenciu), pridať 1/2 surovín, prešejkrovať, pridať druhú polovicu surovín a prešejkrovať. Keďže múka sa niekedy urazí a zhrčísa, dávam do fľaše 1 kocku ľadu ako rozbíjanie urazenej zrazenej múky. Pred použitím nechám suroviny odstáť ca 15 min. nech sa spolu zoznámia, aby sa na panvici lepšie primkli k sebe. Je vhodné sa stať pri každej ďalšej dávke na rajnicu barmanom a zašejkrovať fľašou. Pokiaľ chcem mať rýchle raňajšie palacinky či lievance, večer si urobím zmes, uložím fľašu do chladničky, ráno sa stanem barmanom a ak je zmes hustá, trochu mlieka a kocka ľadu ju prinúti byť správne riedka.
Inak som veľmi rád, že kuchtíčka Anička sem tento nápad dala...ja si takto často pripravujem cesto na ďalší deň a využívam na to reklamy vo filmoch, prvá reklamná prestávka - príprava surovín, druhá reklamná prestávka - šejkrovanie a ak nestihnem, tak šejkrujem počas filmu...aspoň na niečo sú tie otrepané reklamy a reklamné prestávky dobré...:-)
zitar, 27. januára 2015 o 20:28
Dnes som robila palacinky podľa Tvojho zlepšováku, no čo povedať? Bomba nápad..... všetko sa mi krásne vo fľaši rozmiešalo a dokonca som to cesto nenechala ani odpočívať a hneď som ich piekla...... .a ozaj, minulý piatok som robila aj Tvoje šišky....úžasné!!!!
zitar, 28. januára 2015 o 21:32
A ešte musím dodať, dnes som mala večer na tému "ancicka"...... pozerala som všetky Tvoje recepty a veru bolo z čoho vyberať a ukladať do KK. Cez víkend pečiem niektorú z Tvojich tortičiek pre vnuka. Ale mám dilemu, ešte neviem ktorú.
m0nika, 31. januára 2015 o 20:25
Tento nápad sa mi veľmi páči!!!
Nevie mi niekto poradiť prečo sa mi nedá ani uložiť, ani vytlačiť a keď si pošlem link mailom tak sa mi neotvorí? :-( Veď ako si ho mám potom uchovať??? Vopred vďaka za pomoc!
radost, 31. januára 2015 o 20:38
myslím-že =nápady= sa nedajú ukladať..ako uchovať..??zapísať do zošita receptov,alebo vložiť do kuchárskej knihy pripomienku..nemyslím KK tu na Vareche..
brambora, 1. februára 2015 o 20:38
nieco podobne uz raz dala v receptoch @kukulienka71 , kde dala cesto do macikovej flasky od medu a robila vzorovane - dierkate, srdieckove palacinky. ale je to super napad, aj sa lepsie koriguje mnozstvo cesta na panvicu ako s naberackou. chvalim...
1marieann, 13. februára 2015 o 05:31
Ančičko, super! Žádné nádobí, hned hotové. Těsto stále připravené. Jsi šikulka. Dávám 1 s hvězdičkou.
martina0812, 26. februára 2015 o 14:01
Čokoľvek, čo mi ušetrí umývanie riadu zbožňujem!!! Len mi je divné, že som na toto neprišla sama, veď lenivosť stála za každým dobrým vynálezom ľudstva! :-D Fantastický nápad, ďakujem a dávam 5*
emili70, 28. marca 2015 o 21:28
Vynikajúci nápad. Keď robím z jednej dávky pre dvoch, vždy mi zostanú aj na druhý deň,ale najlepšie sú čerstvé. Super.
m6, 1. septembra 2015 o 08:23
napad fajn iba som cital o tych pvc flasiach ,ze uvolnuju zo seba nejaky bordel takze som to vyskusal v sklnennej flasi a chutovo nema chybu takze ako kamarat australcan hovori why no
Mohlo by vás zaujímať: