Recy farebná nastrúhaná sviečka

Recy farebná nastrúhaná sviečka
Foto: jarbra

Pustila som sa pomaly do predvianocneho upratovania a prisli mi pod ruku sviecky, ktore su bud polamane alebo nedohorene, odkladam ich do krabice a dnes som si z nich vytvorila taketo farebne nastruhane sviecky. Velmi jednoduche zvladne to kazdy.

Materiál


Postup práce

Material a pomocky:
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 1

Stare, polamane a krive sviecky nastruhame na struhadle na jablka.
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 2

Potrebujeme pohar na stopke, uzky a vyssi do ktoreho vlozime tenku novu sviecku, iba polozime bude dobre drzat.
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 3

Format A4 si bud zrolujeme do korntky alebo iba prehneme na polovicku, tak nasypeme jednu farbu nastruhanej sviecky a osypeme okolo a takto pokracujeme a striedame farby,
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 4

az je pohar zaplneni svieckou.
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 5

Okolo stopky previazeme tenku stuzku. Hotovo. A romanticky vecer vo dvojici moze zacat :-)
Recy farebná nastrúhaná sviečka - obrázok 6



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 22 ľudí (4,5 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 20 komentárov k návodu
  • evanaaa, 20. novembra 2014 o 21:32
    Pekné - dobrý nápad, len škoda, že nemám sviečky. Mne skôr zostávajú kúsky mydiel - farebné, ale to už je o inom nápade, ako ich zužitkovať.


  • evanaaa, 20. novembra 2014 o 21:33
    A ja taká hlúpa, sa pýtam, čo znamená to "recy", už si slovko použila aj inde.......?


  • smejkad, 21. novembra 2014 o 06:12
    recy - recyklovat, opakovane pouzit :-)
    ja by som sa chcela opytat, ci to ten pohar vydrzi, ked je ohen uz v nom?
    a potom este jedno - ked je ohen uz dnu a vosk nema kam odtekat, nezhasne to?
    u nas sa totiz najdu aj zvysky sviecok, aj voskoviek, dokonca aj vceli vosk este trochu mam, tak by sa mi nieco taketo pekne hodilo :-)


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 06:44
    Mila@evanaaa , Dakujem velmi pekne, ... aj z kuskou mydla si mozes urobit male mydielka, teraz ma napadlo,( co keby si ich postruhala a dala do peknej misticky a do stredu dat vonavu cajovu sviecku - nemam to vyskusane, ale najdem si cas a vyskusam co to urobi :-))) Urcite Ti dam vediet, pisem si ,, do svojho pomocnicka ,, poznamku, aby mi to neuslo :-))), a vobec niesi ,, ..... ,, preco az tak ? vies kolko krat ja tiez rozmyslam nad skratkou a nemozem nato prist, este ze mam zata, ktory je, ako ,, moja sovicka ,,... mila@evaaaa doba je ina modernejsia a mlades povymysla, kdeake skratky, a ktoto moze vsetko sledovat :-)))) ... vsetko je OKAY ! ... uz v par napadov som to skratila, nejeto moj napad tusim, ze som to aj tu na vareche videla, tak som si povedala, ze sa prisposobim, takze tak :-) Prajem Ti pekny dnicek. Pa.


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 06:54
    Pozdravujem@smejkad , ... Dobra otazka ! Dakujem Ti. Tusim vcera, nie som si ista, ci si to bola Ti co takuto otazku napisal/a. Skoda, ze som to neodfotila, ako to prebieha ale, ako som si precitala komentar, tak som to zapalila hori to pomaly, najlepsie bude ked pridam ako doplnok - prilohu k postupu, dnes rano o 5.00 hod. som ju znovu zapalila a hori to, uz sme skoro na dne pohara tak zlaticko vydrz :-) .. dozvies sa ! Prajem pekny den. Pa.


  • marianne, 21. novembra 2014 o 06:56
    @jabra Ty si neuveriteľne kreatívna žienka.
    A to nastrúhané okolie normálne vyhorí?,:-)) Lebo ja mám takýchto sviečok namaderu.


  • bistranka, 21. novembra 2014 o 09:52
    pekné...


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 11:16
    @evanaaa PREPAC OPRAVA ! mladez ... sorry Pa.


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 11:24
    mila @marianne Dakujem pekne, pred chvilkou som pridala do napadov, ako to prebieha, takze sa potom pozri v pripade otazok rada odpoviem. Pekny den ti prajem. Pa.


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 11:32
    Hallo @smejkad , si tu ? Uz som pridala k napadom, ako to je so svieckou, ked hori v pohary. Neviem, kedy to bude zverejnene, tak len ,, zlatko vydrz ,, :-) a vyhladaj si to ! A mozes zacat tvorit, prajem Ti prijemnu pracu. Pa. :-)


  • smejkad, 21. novembra 2014 o 11:42
    :-)))))))))))))))))))))
    ok, zatial krasny den prajem :-))))


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 11:42
    @bistranka Dakujem pekne Pekny den prajem.


  • spetkasoli, 22. novembra 2014 o 00:10
    mila@jarbra , tvoja kreativita ma fascinuje, ty si neskutocne sikovna "klobouk dolu", diky a už sa tesim na dalsie super napady. Maj sa krasne a nech sa ti dari v napadoch i v sukromnom zivote:o)


  • jarbra, 22. novembra 2014 o 05:34
    mila@spetkasoli , Dakujem pekne, za mile slova, stale potesia. Ja o sebe netvrdim, ze som sikovna, pretoze nie vsetko sa mi vydari a vtedy si aj tak sama pre seba ponadavam aka som,, nemotorna ,, :-) uz sa mi to stalo, ... tak to odlozim do krabice a vratim sa k tomu po dost dlhej dobe a potom je vysledok OKAY. Prajem Ti pekne prebudenie do noveho dna a cely pohodovy vikend. Pa.


  • marijanna, 23. novembra 2014 o 14:05
    ja som dnes robila mydielka. A miesala som to nad paraou na sporaku na drevo...par kuskov mi padlo na vrch sporaka. Mydlo sa nerozpustilo, ale pustilo hrozny smrad. Myslim, že rovnako by to urobilo s tou sviečkou...Moj postreh, ak chcete vyskusajte, len ju najprv zapalte na balkone, aby ste si nezasmradili byt...lebo aj to nastruhane mydlo sa bez pomoci vody velmi nerozpusta...v tom je ten hacik asi, že mydlo k rozpusteniu potrebuje vodu...a sviecka vosk...pekny den pa :) ps: viem, že je rozdiel medzi svieckou a platnou, ale myslim, že smrad bude rovnaky...


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 19:47
    @marijanna , prepac, nerozumiem o akom ,, smrade ,, to pises ? Nie v zlom, robila som mydielka a krasne aj teraz vonaju, ktore este nemam pobalene, a co sa tyka sviecky to iste, pomaly hori a izba prevonia. Urcite by som to tu nedala, keby z toho bol smrad, a inac @slavka 2012 robila to mydielko a si pochvalovala, tak teraz neviem ! Ja ho pouzivam kazdy den a krasne vona, ked umyjes ruky su jemne a pokozka je pruzna.


  • marijanna, 23. novembra 2014 o 20:23
    ahoj nerozumela si ma.@evanaaa pisala ohladom zbytiek mydiel. Ty si napisala, že mozno by mohli byt nastruhane a pri nich sviecka. Ja osmnapisal, ze som dnes robila mydielka. Na horucu platnu sporaka na dreva mi vypadli z hrnca kusky mydla..to smrdelo, zato som napisal, ze radsej to pri sviecky neskusajte, a ak tak na balkone, lebo pri horeni mydlo smrdi...to som mala na mysli nie mydielka a nastruhane sviecky, dufam, ze teraz vies o com hovorim...


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 20:42
    @marijanna prepac, ano zle som to pochopila, ale mala si napisat a spomenut @evanaaa , tak by to bolo Okay, myslela som, ze sa to jedna o tie moje mydielka, ... som rada, ze sme si to vysvetlili. :-) S pozdravom.


  • nikto127, 6. decembra 2014 o 12:04
    Dávam 5 hviezdičiek - skvelý nápad, nemala som vhodný pohár a tak som použila polovicu fľaše ale vyzeralo to skvelo. A ešte jeden typ: keď nemáte farebné sviečky, použite voskovky. ;-)


  • jarbra, 11. decembra 2014 o 08:45
    @nikto127 Dakujem pekne a tesi ma ze sa Ti napad paci, aj ja dakujem za radu, vyskusam s voskovkami :-) Prajem pekny den.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: