Šitý adventný kalendár

Šitý adventný kalendár
Foto: andreac

Adventný čas je čarovný čas. Nahraďte tento rok neinvenčné supermarketové sladkosti a nechajte sa inšpirovať mojím postup na ušitie netradičného adventného kalendára. Je to vcelku veľký projekt, odporúčam prácu rozložiť na viaceré zimné večery s vareným vínom.

Postup práce

Ako podklad som použila biely filc (metráž) s rozmermi 50 cm x 90 cm. Vystrihneme požadovaný rozmer, okraje oblemujeme šikmým prúžkom s vianočným vzorom, pričom zapracujeme 3 stužky na zavesenie (každá s dĺžkou 50 cm, zašité preložené na polovicu).

Vystrihneme jednotlivé vrecúška (definitívny rozmer 9 cm x 11 cm). Nechávame pritom 1 cm na krajoch na zošitie a taktiež dostatočný lem na zahnutie zhora a vypracovanie tunela - čiže striháme obdĺžniky 11 cm x 28 cm.

Prehneme ich na polovicu, zošijeme kraje a zhora zahneme dostatočne široký lem, do ktorého vypracujeme tunel. Stužka na stiahnutie vrecúšok má cca 50 cm. Toto je náročná fáza, trvá dlho. Jednotlivé vrecúška nemusia byť rovnaké, v tom tkvie čaro hand made veci.

Na vrecúško s číslom 24 som naaplikovala filcový zelený vianočný stromček a ozdobne obšila. Na vrecúška našijeme číslice z flitrovanej šnúrky, toto je tiež veľmi prácne, potrebujeme cca flitrovanej šnúrky 18 cm na 1 číslicu. Môžete ako alternatívu skúsiť prilepiť flitre priesvitným lepidlom na textil, prípadne skúsiť čísla namaľovať farbami na textil.
Šitý adventný kalendár - obrázok 4

Do hotových vrecúšok navlečieme stužku, rozložíme ich na podkladovú plochu a strojom prišijeme pod tunelom na stužku. V mikulášsky predvečer hotovú nádheru naplníme sladkosťami.



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 5 komentárov k návodu
  • mezi, 27. novembra 2013 o 09:57
    Tak hádam prvého decembra by sa mali začať sladkosti vyjedať, nie až šiesteho! Žeby vrecúško číslo dvadsať štyri so stromčekom mali prísť na rad až na Silvestra?!


  • ancicka, 27. novembra 2013 o 15:22
    Pekné to je.Ja som podobne urobila minulý rok a nevesta mi povedala,že chlapci ho zjedli za tri dní.Zavesila im ho do detskej a oni ho zjedli raz-dva.No čo budú čakať do štedrého večera.


  • andreac, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. novembra 2013 o 21:20
    @mezi , u nás sa deti dostávajú adventný kalendár na Mikuláša, teda šiesteho a v tento deň dobehnú zameškané - teda vyjedia čísla 1 až 6 :-)


  • broninka, 2. decembra 2013 o 10:12
    či prvého, alebo šiesteho, každý si zariadi podľa svojich predstáv alebo zvykov, adventný kalendár je krásny, originálny, deti musia mať z neho obrovskú radosť. Tiež som šila čižmičky, vrecúška a rôzne iné kalendáre, keď boli deti malé, nepáčili sa mi tie tuctové z obchodov, "čokoládka" iba za necht a obrázky sa opakovali, tie lepšie už boli drahé, že pri viacerých deťoch by človek skrachoval...oceňujem, viem, koľko práce je za tým, no výsledok stojí za to :-)


  • asiisa, 23. decembra 2013 o 18:22
    už som to skúsila je to skvelý nápad



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: