Šúľance narýchlo (fotopostup)

Šúľance narýchlo (fotopostup)
Foto: janikbj
janikbjJanikbj, 33 ročná žena, Bardejov, návod pridala: 13. októbra 2017 11:12Ďalšie jej nápadyĎalšie jej recepty

Šúľance sú proste klasika slovenskej kuchyne: tvarohové, zemiakové, nasladko, naslano - vďačné jedlo, no niekoho odrádza zdĺhavá príprava. Kedysi dávno som videla na internete návod, ako si prácu s nimi urýchliť, a keďže stále poznám veľa ľudí, čo tento postup nepoznajú, pridávam ho na inšpiráciu :)

Materiál

10-15
minút
príprava

Postup práce

Pripravíme si obľúbené cesto - u nás vedie tvarohové - rozvaľkáme ho na hrúbku asi 7 mm a krájačom na pizzu celé rozkrájame na asi 7 mm hrubé pásiky.
Šúľance narýchlo (fotopostup) - obrázok 1

Podľa toho, ako veľmi nás tlačí čas - ja sa riadim intenzitou úsmevu/kriku nášho nemluvňaťa - každý pásik trošku pogúľame do tvaru šúľanca a po pár šúľkoch naraz krájame menšie kúsky. Tie už ďalej neriešim, ostávajú také "seknuté" na koncoch.
Šúľance narýchlo (fotopostup) - obrázok 2

Keď sa nespokojnosť dieťaťa stupňuje a hrozí, že bude treba prácu skoro prerušiť, krájam úplne bez šúľania a "šúľance" sú vlastne také mini tehličky :D
Šúľance narýchlo (fotopostup) - obrázok 3

Takže zhrnutie - príprava cesta cca 5 min., krájanie na tehličky 5 min. (so šuľkaním pásikov tak 10 min.) - najdlhšie teda trvá samotné varenie. Nie je to nič pre perfekcionistov, ale zaneprázdneným mamičkám - kuchárom sa tento tip snáď hodí.
Šúľance narýchlo (fotopostup) - obrázok 4

Pre manžela na slano a bleskový obed v 2 variáciách skoro bez práce.
Šúľance narýchlo (fotopostup) - obrázok 5



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,4 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 4 komentáre k návodu
  • tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 4. novembra 2017 o 13:05
    Pekný návod. Možno by sa viac hodil na www.Varecha.sk, ale aj tak fajn. Ja mám rád šúlance (a všetko makové), možno by som toto mohol skúsiť :)


  • dvorka, 13. novembra 2017 o 12:47
    Dnes som robila asi po roku šúľance a podľa tohto návodu. Asi je to rýchlejšie a hlavne, mám ich všetky skoro rovnaké. Vďaka za tip. A takto budem robiť aj opekance na Vianoce.


  • radost, 13. novembra 2017 o 17:11
    ...a prečo nie..ja neuznávam pre dokonalosť dlhé " krášlenie"..
    jedlo sa zje za 10-15 minút-padne tam-kde troni tma..nesúťaží o mis výzor..
    ja už tiež som použila tento tvoj nápad..
    jednoduchosť-chuť-hodnota..:-)


  • janikbj, 17. novembra 2017 o 12:34
    :) ďakujem za milé reakcie a som rada, že sa tip hodil. minule som mala zvyšné pučené zemiaky s maslom od obeda, pridala som len polohrubú múku a od momentu, čo som vôbec vošla do kuchyne, o 20min. boli na stole šúľance s dusenou kyslou kapustou a slaninkou :D



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať na Pravda.sk: