Tip na výrobu obrazu

Tip na výrobu obrazu
Foto: sons

S týmto tipom na výrobu obrazu sa podelila so mnou „Art Jane“, ktorá určite sa neskôr s nami podelí o ďalšie svoje výtvory. Na potešenie blízkych môžeme vytvoriť abstraktný obraz akýchkoľvek rozmerov.

Postup práce

Potrebujeme: Sádru, sololit veľkosť napr. 30 x 30 cm, duvilax (lepidlo), maliarsku špachtličku, vodové farby, akrylové farby, laky (farebné, bezfarebné)
Tip na výrobu obrazu - obrázok 1

Do nádoby na miešanie dáme cca jeden diel vody a dva diely sádry. Pridáme (od oka) trochu duvilaxu k lepšej trvácnosti a dobre vymiešame. Pracujeme rýchlo, aby sádra nezhrčkavela. Na sololitovú dosku špachtličkou začneme nanášať vrstvy sádry. Sádru môžeme „vrstviť“ , čím vytvoríme pekný reliéf, obrázok tak potom bude mať krajšiu štruktúru, bude „vystupovať“ trošku do priestoru. Ak chceme obrázok dávať rámovať, začneme trošku ďalej od kraja, tak cca 1 cm.

Keď máme na celej ploche dosky nanesenú sádru, necháme vyschnúť a postupne začneme nanášať vodové farby. Aj pri tejto technike je veľmi dôležitý nápad. Dopredu si preto premyslíme, čo by malo približne na obraze byť a premyslíme si farebnosť.

Keď máme nanesené farby tak ako si to predstavujeme, necháme celý obrázok zaschnúť. Na záver ho prelakujeme farebnými lakmi. Na svetlejšie časti obrazu môžeme naniesť priesvitný lak, ostatné ponechám na Vašej kreativite a fantázii.
Tip na výrobu obrazu - obrázok 4

Posledným krokom, keď obraz celý vyschne, môžete použiť akrylové farby. Akryl jemným štetcom naneste na malé plochy obrazu tak, aby ste zafarbili napríklad vystúpené časti obrazu. Akrylové farby môžu byť rôzne. Najlepšie sú však také, ktoré budú ladiť s farbami obrazu.
Tip na výrobu obrazu - obrázok 5



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 2 komentáre k návodu
  • aroooo, 18. júna 2013 o 14:03
    páči sa mi


  • nika60, 29. novembra 2013 o 17:54
    veľmi sa mi to páči....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať: