Takto si pomôžem v kuchyni.
V kuchyni sa veľa varí s maslom,dnes keď som išla robiť tekvicovy prívarok tak som si spomenula,že by to mohol byť dobrý nápad pre kuchárky.
Takto si pomáham ja v kuchyni ,aby sa maslo neprepálilo.
Maslo roztopime a počas jeho topenia pridáme soľ ,podľa seba takto predídeme ,aby sa prepálilo.
mezi, 23. júla 2015 o 09:02
Neviem, neviem. Na buchtách na pare mi osolené maslo chutiť nebude. Čo tak len ho pražiť za nízkej teploty!
jankov, 23. júla 2015 o 10:45
Aby sa maslo nepripálilo, stačí dať do "nádoby" najskôr trochu oleja, málo ho zohriať a potom pridať maslo a priebežne pri nízkej teplote ho rozpustiť...odskúšané veľakrát a funguje to...:-)
gman, 23. júla 2015 o 12:27
alebo si doma spravit prepustene maslo, kde sa pomalym zohrievanim oddelia bielkoviny od tuku.
gabriele, 23. júla 2015 o 14:22
podla mna je najlepsie spravit prepustene maslo ako pise @gman...take maslo kedysi bezne robili nase stare mamy...a dnes zas chvalabohu nachadza svoje miesto v kuchyni...podla ajurvedy sa taketo maslo "ghi" dokonca povazuje za liecive...
gabriele, 23. júla 2015 o 14:55
@sovka62 urcite nema preprazene maslo chut cerstveho masla a ani nie je urcene na natieranie chleba...ale sa na nom da dusit, varit a vyprazat.... pretoze je takmer dokonale zbavene bielkovin jeho bod zadymenia je jeden z najvyssich medzi tukmi...napr.take presporske snicle by bez tejto ingrediencie nemali ten spravny smak...ako hovori Peter Sevcovic...
jozka2, 24. júla 2015 o 18:37
Ja zase maslo prazimna medium u mna na st.5,sledujem obcas ho pomiesam,ale sledujem za bodom,ked maslo dosiahne stupen,ked sa zacne pena rozchadzat do stran, prilejem vodu asi 1-2 pl a HNED beriem dole,je to velmi dolezite lebo by vykypelo na sporak maslo skypi a neprepali sa .Takto je velmi lahko stravitelne,lebo reakciou s vodou sa kyselina maselna stiepi na ine zlozky a tym sa stava maslo lahko stravitelne a hlavne nikdy sa neolepi na jedlo.Pirohy napr.Pirohy,halusku s tvarohom atd.vsetky cestoviny ostavaju krasne hladke a stavnate,neolepene maslom a suche.
jozka2, 24. júla 2015 o 18:39
Este som chcela dodat,tak ako pise sovka preprazene maslo Gee nema chut cerstveho masla a meni chut cestovin.Gee maslo napr.mam doma neustale, ale na ine sposoby varenia.