Účel použitia
Stačí obyčajný obal z CD a strih na rúško dokážete urobiť bez akéhokoľvek merania.
Po tom, čo syna nechceli pustiť do obchodu bez rúška, ma požiadal, či by som mu nejakú neušila. Mal podmienku, aby bola čierna. Čiernu látku som doma nemala, tak sme zničili nové slipy:-) Na rúška som použila zvyšky nových látok. Oprala a ožehlila som ich. Už sa môžem s vervou pustiť do šitia tohto módneho výstrelku:-) Pridám link na schému: https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/
Prečo je tento postup taký jednoduchý? Nepotrebujete mixér! Vážne. Každý rok si aspoň raz vyrobím domáci krém. Viem, je tu už zopár receptov na výrobu domácich krémov, ale tento môj je predsa jedinečný, pretože suroviny použité na výrobu sú iné, pridala som podľa toho, čo som našla a vymyslela :)
Priateľka mi priniesla aloe vera lístky z Portugalska. Zopár dní som použila iba aloe vera gel z lístkov ako telové mlieko, ale potom som si kúpila bentonitovú hlinu a urobila z nej masku s aloe vera. Moja pleť bola neuveriteľne hebká. Vyskúšajte.
Veľa štúdii dokazuje, že chemikálie sú zlé pre naše telo. Či je to v potrave, v kozmetike alebo čistiacich prostriedkoch. Niektoré štúdia hovoria, že chemikálie dokážu prejsť do nášho tela cez pokožku a potom naše telo musí s tymíto chemikáliami bojovať. Ja som sa teda rozhodla, že nechcem moje telo takto zaťažovať a chcem vedieť čo si dávam na pokožku a preto si vyrábam svoj vlastný krém doma.
Používáte v kuchyni zelené magi? Magi - ligurček lekársky má v kuchyni široké uplatnenie, a to predovšetkým ako polievkové korenie. Čerstvý sa používa do zemiakového šalátu, k zemiakom, ale výborne dochutí aj karbonátky, nátierky či omáčky. Vynikajúci je aj do marinád na grilovanie mäsa. Okrem čerstvého stavu sa dá použiť aj sušený či mrazený. Nie je nič jednoduchšie, než si ho vypestovať, zožať čerstvé listy a tie potom usušiť alebo zmraziť. Máme tak o korenie na zimu postarané.
Jednoduchý domáci návod na zateplenie topánočiek zo spodu, keď je naozaj zima a vy chcete mať istotu, že nožičky budú odspodu v teple...
Neprijemné, no niekedy aj boľavé a človek k ním príde, ani nevie ako. Ponúkam bezbolestné odstranenie bradavíc. Mám to viackrát vyskúšané a je to na 100 % učinné.
Väčšina z nás má doma Alpu. Je to vynikajúci pomocník na dezinfekciu, mastnú pleť, ale aj s kockou cukru pri prechladnutí. Poviete si, že je jednoduchšie ísť do obchodu a kúpiť si Alpu. Možno máte pravdu, no ukážem Vám, že najjednoduchšou výrobou kozmetiky je práve toto - domáca alpa alebo inak tinktúra. Použitie je rovnaké, je to aj požívateľné. VÝHODOU však je, že si môžete túto domácu zmes obohatiť o akékoľvek bylinky, ktoré Vám môžu pomôcť pri liečbe a prevencii.
Je leto a tvár a telo si pýta viac vlahy. Pri sprchovaní je príjemný píling, pokožka sa prekrví a ostane vymasírovaná podobne, ako keď sa prechádzam bosá po piesku.
Okrem muškátov mám radosť aj z byliniek, lebo keď varím a servírujem jedlá, tak sú veľmi osožné, čerstvé dodajú inú chuť. Aj na Vareche lepšie vyzerajú ozdobené.
Takto si každý rok uskladním vňať z petržlenu na zimu,vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Takýmto spôsobom si nachystam slivky na koláč ,keď bude zima. Vtedy sa teším lebo mi pripomínaju leto.
V lete sa veľa zavára preto mám doma pomocníka, kyselinu citrónovú. Zbaví má špiny od čučoriedok, moruše, čerešní o pod.
V tomto období máme problémy s pásavkou zemiakovou,jeden vyskúšany návod posielam.
Bylinky sa zbierajú od jara do jesene,no hlavne v lete ked zbierame bylinky,ktoré majú vyžšie stonky,zaberajú dosť miesta a v byte je ťažko ich sušiť,hlavne ak chcem vysušiť väčšie množstvo byliniek.Ja som to vyriešila takto:
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.
Mohlo by vás zaujímať: