Ako predísť prepáleniu masla

Ako predísť prepáleniu masla
Foto: olinecka

Takto si pomôžem v kuchyni.

BIRDZ TV

Materiál

1
minút
príprava

Postup práce

V kuchyni sa veľa varí s maslom,dnes keď som išla robiť tekvicovy prívarok tak som si spomenula,že by to mohol byť dobrý nápad pre kuchárky.

Takto si pomáham ja v kuchyni ,aby sa maslo neprepálilo.

Maslo roztopime a počas jeho topenia pridáme soľ ,podľa seba takto predídeme ,aby sa prepálilo.



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (4,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 12 komentárov k návodu
  • mezi, 23. júla 2015 o 09:02
    Neviem, neviem. Na buchtách na pare mi osolené maslo chutiť nebude. Čo tak len ho pražiť za nízkej teploty!


  • jankov, 23. júla 2015 o 10:45
    Aby sa maslo nepripálilo, stačí dať do "nádoby" najskôr trochu oleja, málo ho zohriať a potom pridať maslo a priebežne pri nízkej teplote ho rozpustiť...odskúšané veľakrát a funguje to...:-)


  • gman, 23. júla 2015 o 12:27
    alebo si doma spravit prepustene maslo, kde sa pomalym zohrievanim oddelia bielkoviny od tuku.


  • olinecka, 23. júla 2015 o 13:17
    Ďakujem za Vaše odporucania,pozdravujem!!!


  • gabriele, 23. júla 2015 o 14:22
    podla mna je najlepsie spravit prepustene maslo ako pise @gman...take maslo kedysi bezne robili nase stare mamy...a dnes zas chvalabohu nachadza svoje miesto v kuchyni...podla ajurvedy sa taketo maslo "ghi" dokonca povazuje za liecive...


  • sovka62, 23. júla 2015 o 14:39
    No neviem, prepustené maslo nem chuť čerstvého masla, mne vyslovene nechutí, radšej nič, ako toto. Ja robím ako @jankov , trošku oleja a maslo v ňom rozpustiť.


  • gabriele, 23. júla 2015 o 14:55
    @sovka62 urcite nema preprazene maslo chut cerstveho masla a ani nie je urcene na natieranie chleba...ale sa na nom da dusit, varit a vyprazat.... pretoze je takmer dokonale zbavene bielkovin jeho bod zadymenia je jeden z najvyssich medzi tukmi...napr.take presporske snicle by bez tejto ingrediencie nemali ten spravny smak...ako hovori Peter Sevcovic...


  • olinecka, 24. júla 2015 o 06:31
    @sovka62 ,ale keď sa tam pridá olej už to nie je ono ,takže soľ nepokazi a maslo zachová svoju farbu.Všetkym krásny dník ,pozdravujem!!!


  • jozka2, 24. júla 2015 o 18:37
    Ja zase maslo prazimna medium u mna na st.5,sledujem obcas ho pomiesam,ale sledujem za bodom,ked maslo dosiahne stupen,ked sa zacne pena rozchadzat do stran, prilejem vodu asi 1-2 pl a HNED beriem dole,je to velmi dolezite lebo by vykypelo na sporak maslo skypi a neprepali sa .Takto je velmi lahko stravitelne,lebo reakciou s vodou sa kyselina maselna stiepi na ine zlozky a tym sa stava maslo lahko stravitelne a hlavne nikdy sa neolepi na jedlo.Pirohy napr.Pirohy,halusku s tvarohom atd.vsetky cestoviny ostavaju krasne hladke a stavnate,neolepene maslom a suche.


  • jozka2, 24. júla 2015 o 18:39
    Este som chcela dodat,tak ako pise sovka preprazene maslo Gee nema chut cerstveho masla a meni chut cestovin.Gee maslo napr.mam doma neustale, ale na ine sposoby varenia.


  • olinecka, 24. júla 2015 o 22:14
    Varechačky ,ďakujem aj za Vaše rady ,krásny večer!!


  • tinca, 27. júla 2015 o 17:54
    ja robím ako @sovka trošku oleja a potom pomaly rozpustiť maslo, keď na ňom aj opekám, neprepáli sa. A vôbec to neovplyvní chuť masla,samozrejme olej s mierou



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Mohlo by vás zaujímať na Pravda.sk: