Účel použitia
Droždie je jedným z najbohatších organických prameňov prirodzených vitamínov. Potravinárske droždie nie je nič iné, ako jedna z najstarších foriem života na tejto planéte. Tvoria ho živé zlisované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, čo sú vlastne miniatúrne jednobunkové huby, tvaru vajíčka. Droždie a najmä pivné kvasnice obsahujú vitamíny B skupiny- B1, B2, B6, B12 , minerály : zinok, draslík, sodík, železo, fosfor, mangán a dôležité aminokyseliny.
@kuchticka sa nedávno pýtala v ktoromsi nápade, ako využiť škoricu. Nuž, takto ju využívam ja, možno niekoho inšpirujem :-)
Sterilizovaná zelenina je druhým výrobkom po kompótoch, ktorú si doma radi pripravujeme. Niektoré druhy zeleniny sú veľmi obľúbenou pochúťkou na domáce konzervovanie. Preto vám ponúkam ďalšie rady ako tieto výrobky správne sterilizovať, aby sme sa vyhli možným chybám a mali z našej práce radosť a najmä pri konzumácii pôžitok.
Sezóna je v plnom prúde,tak sa chcem s vami podeliť s radou ako dlho sterilizovať kompóty včetne sterilizačnej teploty. Vychádzam z overených technologických postupov z výroby ako aj z vlastnej praxe.
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
Budú ozdobou každého stola a ešte ak sa v nich skrývajú chute obľúbených punčákov, štafetiek, žerbó rezov či opitého Izidora, zaručene im nikto neodolá.
Najobľúbenejšia sviatočná príloha: Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
Či na Veľkú noc alebo na Vianoce, vždy ho robíme plný vandeľ a jeme ho niekoľko dní.
Efektné aj chutné: Zafarbite si olúpané varené vajíčka, každý bude žasnúť nad tou krásou...
Plnené vajíčka sú obľúbeným studeným pohostením.
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
Nepotrebujete do nej nič extra, a predsa tá kombinácia jednoduchých surovín perfektne funguje.
Zelený štvrtok: 10x špenátový prívarok. Jarná klasika s volským okom, žemľou vo vajci, ale aj s výbornými fašírkami
Týchto receptov sa nemusia báť ani tí, ktorým pôst veľa nehovorí. Prívarok zo špenátu sa totiž dá urobiť aj podávať rôzne.