Takýmto spôsobom si nachystam slivky na koláč ,keď bude zima. Vtedy sa teším lebo mi pripomínaju leto.
Slivky umyjeme pod tečúcou vodou a scedime.Necháme odkvapkať slivky odkôstkujeme a rozložíme na plech ,ktorý vložíme do mrazničky na 1-2hodiny.
Zmrazené slivky dáme do dózy a vrátime naspäť do mrazničky.Potom už len sa tešíme na pečenie v zime z nich.
Je to výborný nápad pretože sivky nie sú v doze pozliepane.
klaudijana, 17. septembra 2015 o 15:39
Už mám zamrazené, robievam tak isto. A pokrájala som si aj na menšie, s ktorým potom robievam gule.
buchtabuchta, 17. septembra 2015 o 16:27
Ja už mám zamrazené rovno slivkové knedle. Tiež takto mrazím, a nielen slivky, všetko jednotlivo. Aj halušky, ak mi veľa zostane.
olinecka, 17. septembra 2015 o 17:02
Som rada ,že viacero Varechačky poznajú takyto nápad!!!Krásny dník!!!!
mracik9, 17. septembra 2015 o 18:39
olinecka,ja takto mrazím všetko ovocie,jednoduchšie sa potom s nimi manipuluje,keď s nich nie je hrča ,pekný večer :)
an3da, 19. septembra 2015 o 18:56
Mne sa slivky trochu odkvapkali, vykôstkované, a potom som ich dala do vedríčok od smotany, Ked som ich vyhrnula, dali sa mi nožom rozdvojiť a potom som ich na chvíľu dala do vyhriatej rúry.