Portugalská originálna keramika v exteriéri

Portugalská originálna keramika v exteriéri
Foto: jarbra

Tento motiv sme si doviezli z Portugalska, lodou, autom do Holandska a z Holandska na Slovensko takze jeto ,, motiv cestovatel ,, :-))) ... Motiv sa nam pacil ,, Zber hrozna ,, z NL doviezla som si hrozno, ktore dozrieva koncom septembra som prekvapena, ze sa uchytilo a dari sa mu, aj ked podmienky pre pestovanie tohoto hrozna niesu velmi vyhovujuce, ale hlavne ... dari sa.

Postup práce

Portugalsko je druha krajina po Holandsku, ktora mi prirastla k srdci. Je to krajina, ktora je znama na celom svete ,, Portskym vinom ,, keramikou, uzkymi ulickami, pestovanie hrozna, oliv, tradicne najma ,, melancholicke fado ,, ma vela historickych pamiatok, je znama sochov Jezisa ,, Cristo Rei ,, mam zazitok na cely zivot, a samozrejme nesmiem zabudnut na futbalistu Cristiana Ronalda, ktoremu fandim a je moj oblubenec ... jeto nadherna a uzasna krajina. Manzel ma v Portugalsku rodinu, znamych, priateliv apod. ovlada portugalcinu, ( 6 jazyky) takze nemam problem sa dorozumiet, par slov som si zapamatala, ale nemozem tvrdit, ze ovladam tento jazyk :-))

Takze nasa ,, keramika cestovatelka ,, je na celnej strane rod. domu, myslela som, ze sa do toho nepustim, ze to nezvladne a ze ju mozem aj rozbit, ale nastastie sa nic take nestalo - zvladla som a drzi uz dobrych par rockov. ( Nerobilo sa mi zle vo vyske, pretoze manzel mi kupil lahke hlinikove lesenie, ktore si sama dokazem dat k miestu, kde to potrebujem, casto ho pouzivam).
Portugalská originálna keramika v exteriéri - obrázok 2

Postup s lepenim je rovnaky, ako som pisala, uz v mojich napadov. Najprv bola keramika a tak, az hol. tehlicky som nalepila. Motiv som si poukladala, tak ako bol prilozeny navod na lepenie tohoto motivu, kazdu dlazdicku som si oznacila cislom s ciernov fixkou. Na stene som si oznacila dlzku, sirku motiva a stred, aby som sa ,, trafila ,, :-) presne. Zacala som lepit zlava, doprava horny rad, tak 2 - 3rad apod. za kazdou dlazdickou som dala distancne kriziky, ktore nam zjednodusia vycentrovanie dlazdic. Kriziky som len zatlacila do steny, islo to lahko, je zateplena. Pracuje sa s rukavicami, pretoze dlazba je ostra a mozme sa porezat. Ja rukavice nepouzivam, zavadzaju mi a som z nich nervozna, davam pozor, ale stalo sa mi uz viac krat, ze som sa porezala, a tak som mala ,, volne par dni ,, :-)))

Motiv nechame dobre vyschnut ( 24. hod. uplne staci ) a tak ho vyskarujeme. Pri vyskarovani je dolezity otien skarovanej malty. Aj tento motiv je original z Portugalska.
Portugalská originálna keramika v exteriéri - obrázok 4

Pracu ukoncime, tak ze skontrolujeme vzhlad dlazby a mozme sa tesit z dobrej vykonanej prace, ktoru ,, vytvorila zenska ruka ,, :-)))
Portugalská originálna keramika v exteriéri - obrázok 5

Takto cestovala keramika s nami na lodi ...
Portugalská originálna keramika v exteriéri - obrázok 6

a takto autom.
Portugalská originálna keramika v exteriéri - obrázok 7

Takze tato keramika ma svoju historiu .-))) Je obdivovana, sluzi nam a splna svoj ucel.



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 13 ľudí (4,1 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 2 komentáre k návodu
  • jozka2, 21. novembra 2014 o 00:01
    Vsetka cest,si velmi sikovna osoba.


  • jarbra, 21. novembra 2014 o 06:07
    mila@jozka2 dakujem pekne. Pozdravujem a prajem pekny den. Pa



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: