Strašiak Tekvičáčik

Strašiak Tekvičáčik
Foto: 1kika1
1kika11kika1, Trnava, 28. októbra 2015 13:46Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Pridávam postup na úplne bežnú výrobu strašiaky z tekvičky. Na úvod hneď upozorňujem, nepropagujem tým Hallloween, zaspomínala som si čisto na detské časy, kedy sme spolu s bratom a rodičmi vyrezávali strašiakov. Pýtate sa čím je to výnimočné? Pred tým ako som sa pustila "do roboty" som si z viacerých fór poskladala návody a triky, ako postupovať, aby náš Tekvičáčik čo najdlhšie vydržal. Po skončení a vystavený na parapet, som z toho mala normálne

Materiál

20
minút
príprava

Postup práce

Na začiatok si skontrolujeme, či tekvičku nemáme špinavú. Ak je, umyjeme ju studenou vodou. Neutierame ju, ale necháme voľne vysušiť, ak sa dá, tak na slniečku.
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 1

N suchú tekvičku si namaľujeme "face" nášho strašiaka. Ja som sa inšpirovala na internete, kreslenie však nieje moja silná stránka, čiže už tu je vidieť diametrálny rozdiel. V jednom fóre som sa dočítala, že nech si lajk nakreslí akýkoľvek výraz strašiaka, na konci jeho boja, to aj tak bude niečo úplne iné. To sa stalo aj v mojom prípade :-) Na kreslenie môžete použiť fixu, pero sa neodporúča, keďže zanecháva hlbšie ryhy, ktorých sa potom nezbavíte. Kresliť môžme Ja som použila čiernu očnú linku v pere, ale to som račej do potrebného materiálu nepísala, pravdepodobne by ste ma odporučili na psychiatriu :-) ale pracovalo sa mi s ňou dobre, ľahko som ju servítkou zotrela a nezanechávala ryhy.
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 2

Začiatok môjho boja začal u mňa na dvore. Začneme od klobúčiku, nerežeme kolmo ale do ihlana. Ak by sme rezali kolmo, klobúčik by nám mohol prepadávať. Pomály začíname vydlabávať dužinu a jadierka. Ak máme z časti prázdno, lyžicou si začneme zvnútra vydlabávať tú stenu, kde budeme vyrezávať. Vďaka tomu bude tenšia a pôjde nám to oveľa jednoduchšie. Neporiadok budete mať všade :-) Ak už budete vyrezávať, začnite od väčších častí a prejdite k detailom.
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 3

Tu sme sa už s mojím fešákom presunuli dovnútra. Ako vidíte, tekvička mi medzi očami pukla, čiže noštek sa vyrezávať nebude. Pukla mi tak isto aj po bokoch k ústam, tak som to spevnila klasickými špáradlami. Popravde,čo ma veľmi prekvapilo, dáva to celkom pekný efekt :-)
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 4

Keď už máme všetko hotové, poutierame si Tekvičáka. Ja som vlhkou servítkou zotrela aj prebytočnú čiernu linku. Na nete som sa dočítala, že pokiaľ zafixujete tekvičku zvnútra lakom na vlasy, vydrží dlhšie. Tak isto platí, čím menej dužiny zvnútra, tým dlhšie tekvička vydrží. No uvidíme, akú bude mať tento fešák životnosť :-)
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 5

Aj manželovi sa niečo ušlo :-) Len kto bude vysávať koberec...
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 6

A tu už hrdlo sedí na parapete :-) Niekto si povie ,, Booooože to už aj na strašiaka píšu návody?" A čo akože?! ...možno to naozaj inšpiruje niekoho ako som ja (čo nemá čas počas roka sa kreatívne vyžiť) sa trocha zabaviť, zaspomínať na detstvo a spríjemniť si deň. Mne to naozaj spravilo radosť a na prekvapenie, ten strašiak až tak zle nevyzerá :-) Krásnu jeseň všetkým! :-)
Strašiak Tekvičáčik - obrázok 7



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 4 komentáre k návodu
  • marta5, 29. októbra 2015 o 00:31
    Milé-podaril sa Ti je krásny. Dedko nám vyrezával,keď sme boli deti,pekné spomienky. Kúpila som si menšie tekvičky,takže sa vyrezávať nedajú.ale zdobia pred domom.Je to milé a jeseň je pekná. Nech sa Ti dari.


  • mesiar50, 1. novembra 2015 o 19:24
    Pekný strašiak, ktorý mi pripomenul moje detské roky.
    Si veľmi šikovná, ja by som to sotva zvládol.


  • pivonka, 3. novembra 2015 o 21:17
    Je to fešák a veselý!


  • zizazi, 4. novembra 2015 o 06:55
    Ďakujem za pripomenutie, vďaka tebe mojej vnučke na terase už 4 dni robí radosť podobná tekvička



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: