Techniky podľa abecedy
Stačí obyčajný obal z CD a strih na rúško dokážete urobiť bez akéhokoľvek merania.
Po tom, čo syna nechceli pustiť do obchodu bez rúška, ma požiadal, či by som mu nejakú neušila. Mal podmienku, aby bola čierna. Čiernu látku som doma nemala, tak sme zničili nové slipy:-) Na rúška som použila zvyšky nových látok. Oprala a ožehlila som ich. Už sa môžem s vervou pustiť do šitia tohto módneho výstrelku:-) Pridám link na schému: https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/
Mamičky, ktoré dávajú deťom látkové plienky tento vynález isto dobre poznajú. Táto malá vychytávka predĺži body, aby obsiahlo väčšiu plienku, ale je super aj na predĺženie takého, ktoré je na šírku ešte dobré, no na dĺžku už pár cm chýba. Toto je taká moja rýchla recyklovaná verzia, vopred sa ospravedlňujem ženám, ktoré sa šitím živia alebo ho obľubujú, moja parketa to nie je, takže berte ako nápad, odpustite technické prevedenie :D
Keďže sa blíži Veľká noc, rozhodla som sa pridať niečo s tematikou veľkonočných sviatkov. V predajni kreatívnych potrieb som objavila farebnú penovú gumu. Dá sa strihať, šiť, lepiť či maľovať. Urobila som z nej veľkonočné vajíčka, ktoré sa môžu použiť ako dekorácia na zavesenie, alebo uložiť do prúteného košíčka. Postup je veľmi jednoduchý. Pri práci som použila svoju fantáziu, ale verím, že keď vajíčka uvidia moje malé vnučky, určite budeme do sviatkov spolu robiť ešte ďalšie...
Skúšala som ten najjednoduchší návod na škriatka a tu je popis. Nefotila som postup. Nevedela som či sa podarí. Ale dúfam, že vysvetlenie postačí.
Ak myslíte ekologicky, ušite si vrecko na chlieb a pečivo. Môžete si ho vziať k pekárovi, alebo do obchodu a vložiť doň chlieb namiesto do obyčajného sáčku.
V obchodoch je množstvo oblečenia pre deti, ale ušiť niečo z lásky, to je iný pocit :)
Sestra mi dala nejaké svoje staré oblečenie na prešitie. Zo svetru som urobila svetrík a čiapku svojej dcérke.
Mrazom sušené: Lyofilizované ovocie je zdravé a chutné po celý rok. Má len jedinú nevýhodu...
Sušenie mrazom je veľmi šetrné k potravinám, vďaka nemu si zachovávajú cenné vitamíny. Aké sú jeho ďalšie výhody a čo naopak hrá v jeho neprospech?
Delikatesa z formy: Pečeňová, lososová, syrová aj zo zemiakov. 8 receptov na fajnovú terinu
Terina je francúzsky pokrm podobný paštéte a označuje sa tak aj nádoba, v ktorej sa pripravuje.
Dekorácia na zjedenie: Tieto veľkonočné vence nielen ozdobia, ale aj chutia. Pozrite sa, aký by mohol aj u vás zažiariť na sviatky
Úžasné dobroty dva v jednom. Nielenže efektne vyzerajú, ale bude aj radosť do nich zahryznúť.
Veľká neznáma: 3 spôsoby, ako do jedla pridávať citrónovú trávu
Táto exotická surovina dodá každému pokrmu špecifickú chuť, ktorá však môže niekomu prekážať. Preto treba vedieť, ako citrónovú trávu pri varení „domácej Ázie“ používať.
Z rôznych druhov mäsa: 9 klasických aj menej tradičných receptov na sviečkovú na smotane
Niet nad originál z hovädzieho mäsa, ale zachutí aj z bravčoviny, diviny či kuraciny.