Dávkovanie mletých surovín do mrazničky

Dávkovanie mletých surovín do mrazničky
Foto: hag
hagHag, Veľký Biel, 5. marca 2014 13:02Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Často robievam sádlovníky a moji známi mi veľmi radi ponúknu sadlo zo zabíjačky. Najnepríjemnejšie z celého je mletie toho sadla a rozdeľovanie do sáčkov na určitý počet porcií. Dnes mi napadlo, ako to urobiť a nezababrať sa až tak od mastného :)

Materiál



    Postup práce

    Čokoľvek, čo potrebujeme pomlieť, navážime na porcie, ktoré potrebujeme. Ja konkrétne sádlo ;)

    Pripravíme si mlyniec, nakrájame jednotlivé porcie na kocky. Na mlyniec navlečieme sáčik, v ktorom to chceme uskladniť, gumičkou upevníme okolo výstupu z mlynca a dávku pomelieme. Potom sáčik vymeníme a pokračujeme ďalšou dávkou. Ja som to doteraz vždy mlela do veľkej nádoby a rozdeľovala. Mastnými rukami som si vždy nešikovne porcovala a otvárala sáčiky.



    Páči sa ti tento návod?
    Fejsbukni
    Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 15 ľudí (4,4 hviezdičiek)

    Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 11 komentárov k návodu
    • jarbra, 5. marca 2014 o 14:18
      dobry napadik


    • smejkad, 5. marca 2014 o 14:30
      ano, ja takto struham aj struhanku,mak, orechy a podobne
      vrecko upevnim gumickou, aby nesklzlo a potom struham-meliem do vrecka a nerozsypa sa mi po linke :-)


    • daguska, 5. marca 2014 o 23:13
      Vynikajuci napad.Mne sa hodi hlavne na struhanku.


    • marikafil, 6. marca 2014 o 09:41
      super nápad, ja robím tiež - nie so sadlom, ale s orechmi a makom. na moju kuchynskú linku sa totiž tie staré mlynčeky po mojej mamke nedajú prichytiť, jedine na pracovný stôl, kde mám aj počítač. preto aby mak nebol všade, mlynček dostane "náhubok":-)


    • anic, 6. marca 2014 o 10:33
      geniální,děkuji za něj..


    • anic, 6. marca 2014 o 10:34
      geniální,děkuji za něj..


    • pusta, 6. marca 2014 o 10:52
      veľmi šikovné.
      *****


    • ampara, 6. marca 2014 o 11:14
      Nápad dobrý, len ,kde zohnať to sadlo,keď nemám známeho mäsiara:-(


    • aroooo, 6. marca 2014 o 17:36
      dobrý nápad s tým sáčkom. Na spracovanie sádla odporúčam: surové pokrájať na menšie štvorce, ako keď sa robia škvarky a tak isto ho vytopiť, zliať do uzatvárateľného skleneného pohára a hotovo.Škvarky síce nie sú nič moc, len tvrdšie blany. Podľa potreby sa potom cesto už len namaže touto masťou a prekladá ako obyčajne. Pri zabíjačkách sme sádlo takto spracovali a bol pokoj a vždy po ruke, keď sa piekli krémeše, šatôčky.... a aké boli dobré.....


    • hag, 6. marca 2014 o 18:55
      @aroooo , poznám to. Ale to je iné cesto. To sa prekladá ako lístkové. Toto sa len miesi. Robievam aj lístkové. Ale ak robím maminkine sádlovníky, tak ich robím podľa originálneho receptu, nechcem tam nič meniť. Má to svoje čaro ;)


    • hag, 6. marca 2014 o 18:56
      @ampara , mám v mrazničke. Napíš mi na hag@szm.sk a môžem ti niekam doručiť :)



    Pridaj komentár:

    Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



    Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

    Každodenný
    súhrn receptov »
    Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
    QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
    Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

    Návod je v kategóriach:

    Mohlo by vás zaujímať: