Detské oblečenie zo starých tričiek

Detské oblečenie zo starých tričiek
Foto: mitzy

Mám rada recyklovanie, preto som svojej dcérke ušila pár vecí z mojich starých tričiek. Poznáte to, tričká časom a praním strácajú svoju formu, čudne sa zbehnú, že sú zrazu krátke a pôsobia vyťahane. Niektoré sa potom po čase využijú na handričky, no tie pestré sa dajú zrecyklovať aj takto milo :)

Postup práce

Postup, ako ušiť tričko pre svoje dieťa je veľmi jednoduchý. Položte na svoje tričko detské tričko a obkreslite ho kriedou. Prinechajte 1 cm na šitie. V miestach, ako je prieramok a priekrčník sa držte pri oblúčikoch pravidlom, že pri spoji s ramenom alebo trupom by mal mať oblúčik v posledných mm rovný prechod, aby nevznikal pri šití špic. Rukávy sú možno trošku ťažie zamerať, ale keď si pozriete, ako sú riešené na tričku vášho dieťaťa, prídete na to :) Keď máte vystrihnuté diely: predný, zadný, rukávy, prípadne si vystrihnite aj lem na priekrčník a na spodok trička. Na šijacom stroji zošite bočné diely a ramená, tak, že vždy šijete po rubnej strane látky. Potom zošite rukávy a všite ich do prieramkov.
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 1

Tepláčiky z tielka: na tielko priložte tepláky svojho dieťatka a obkreslite. Potom zošite diely v strede, po bokoch, hore našite patent a rovnako aj dole na nohaviciach. Ozdobte veselými gombíkmi.
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 2

Tieto nohavice som strihala v celku, teda nemajú v strede zošitie. len po bokoch a v mieste podla. Na vrch aj na nohavice som našila patenty. Môžete do nich navlieť aj gumku.
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 3

Toto je tričko, ktoré som ozdobila vreckom a gombičkou. Priekrčník aom nezačistila, nechala som ho iba prestrihnutý, je to také rebelské :) Spodok je začistený už z pôvodného tielka, takže vyhrať sa s látkou, z ktorej sa strihá dá.
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 4

Pri tomto tričku som zas využila priekrčník pôvodný a na predný diel ešte pred zošitím po stranách som našila strojom srdiečko a potom som ho ešte našila kontrastnou niťou.
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 5

Ako vidíte sami, tričká nie sú šité profesionálne, väčšinou sú šité ,,horúcou ihlou,, ale je to radosť urobiť originálny kúsok a zrecyklovať tak starú vec a využiť ju ešte. Ja osobne svojej dcére veľmi rada obliekam práve tieto vecičky, lebo sú šité s veľkou láskou :)
Detské oblečenie zo starých tričiek - obrázok 6



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 2 komentáre k návodu
  • mamatata2, 7. februára 2017 o 21:45
    Si veľmi šikovná a kreatívna, keď boli deti malé ( ale to už bolo veľmi dávno) tiež sme všeličo vymýšľali a ako vidno je to užitočné aj dnes. Gratulujem k výhre.


  • mitzy, 13. februára 2017 o 09:44
    Mamatata2: ďakujem krásne za komentár. Presne tak ako píšeš, nezáleží na dobe, tvoriť sa bude vždy:) aj keď vtedy nebol dostatok možno a dnes je práveže možno prebytok. Sama vo svojom okolí vidím viac a viac, že hand made domáca práca sa stále viac a viac cení. V 90tych rokoch bol boom všetko z obchodu a značkové lebo to bolo nové. Teraz naopak. Cení sa to, čoho je menej.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať: