Množenie izbovej juky (fotorecept)

Množenie izbovej juky (fotorecept)
Foto: olinecka
olineckaOlinecka, Richnava, 12. apríla 2015 13:23Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Pekný deň,chcem ukázať ,ako som si vymnožila juku z darovanej .Rozmýšľala som dosť dlho a podarilo sa.Som veľmi rada pretože mám rada izbové kvety aj v záhradke.Toto je môj úspech a som šťastna.

BIRDZ TV

Postup práce

Najprv som si narezala mocnejší výhonok rastlinky/neodrezala/.
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 1

Kvetinač malý umelý som narezala o oboch strán.
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 2

Kvetinač som naplnila zeminou.
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 3

Kvetinač som pripevnila drôtom na rastlinku o podoprela paličkou .Polievala som raz za týždeň ,aby rastlinka mala vlhku pôdu.
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 4

Po 6 tyždňoch som odstrihla .
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 5

Zeminu na izbové kvety som dala do kvetinača ,ale som pomiešala s rašelinou a zeminou na orchideu.Mám skúseností s takymto mixom.Nemusí byť,
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 6

Po zasadeni jej nájdeme miesto nie na slnku a polejeme.Tešíme sa,odporúčam každemu,kto miluje prácu s kvetmi.
Množenie izbovej juky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 11 komentárov k návodu
  • anajka, 13. apríla 2015 o 05:44
    Výborný nápad. Ja mám 1 kmienok výsoký asi meter a keďže sú listy len na vrcholčeku, tak som rozmýšľala, že ju len zrežem. Páči sa mi Tvoj fotopostup, ďakujem za inšpiráciu.


  • olinecka, 13. apríla 2015 o 05:57
    @anajka som rada ,že sa páči môj postup treba skúsit nič sa nepokazi!!!!


  • levelen, 13. apríla 2015 o 15:31
    Omnoho jednoduchšie je odrezať vŕšok prerastenej juky (napr. 30cm), odstrániť z neho najspodnejšie listy a ostatné šípovite skrátiť. Zasadiť kmienok očistený od listov (cca 10cm) do kvetináča a len mierne polievať. Po niekoľkých týždňoch začne rásť. Už sa mi to podarilo niekoľkokrát. Na pôvodnom zrezanom kmeni (ešte viac skrátenom) rastlina vyženie nový výhonok.


  • aroooo, 13. apríla 2015 o 17:55
    tiež som zrezávala asi 1,5 m juku,spodok vrcholu som namočila do prášku na zakoreňovanie, pár spodných listov odstrihla a zasadila - ujalo sa, z kmienka som si narezala asi 30 cm dlhé kusy - treba dať pozor čo je vrch a spodok, vrch som zaliala roztopenou sviečkou, spodok do stabilizátora a zasadila - všetko sa ujalo, po čase začalo aj z bokou raziť a aj koreňová časť zo starého kvetináča s trochou novej zeminy s reznou časťou zaliatou sviečkou vyhnala.


  • mezi, 13. apríla 2015 o 19:30
    Hocikde po ceste pozbierajte mach, z kameňa, z kmeňa, ... Obaľte narezanú byľ, obaľte sáčkom, zaistite špagátom, pred utiahnutím mach zalejte. Kým to bude púšťať korene, v pohode sa to dá zamaskovať plátnom, šatkou, servítkou,... Ak chcete mat istotu proti plesniam, a iným neduhom, prelejte mach na sitku vriacou vodou


  • katka78, 13. apríla 2015 o 22:28
    Práve niečo podobné skúšam s mojou starenkou dracenou, má okolo 12 rokov, cca 3metre, ale listy už len v hornej časti. Vraj pekne, bez problémov zakoreňujú, ale bála som sa ju len tak zrezať. Na kmienku som z alobalu vytvarovala misku na hlinu, v mieste kde ju približne chcem skrátiť. Tam ju zalievam, dúfam, že pustí korienky a budem ju môcť bezpečne skrátiť.






  • olinecka, 14. apríla 2015 o 07:11
    Som rada koľko užitočné tipy vieme vymyslieť ,aby sme mali radosť s obľúbenej rastlinky všetkym prajem krásny dník,pozdravujem!!!!!


  • janealli, 15. apríla 2015 o 12:24
    Po minuloročnej skúsenosti si myslím, že juka je nezmar. My sme minulý rok v marci vypratávali dom po rodičoch, keďže juka bola veľmi rozkošatená a obrovská, nedala sa nijako vyniesť vonku, tak sme jej vo vnútri odpílili všetky konáre, odniesli do kúta záhrady a tam schli konáre juky pol roka. Niekedy v októbri z nich syn odrezal pár suchých klátikov, dal do vody a div sa svete, pustila korene i výhony, dnes máme krásnu juku s veľa výhonkami v štyroch kvetináčoch


  • katerin, 17. apríla 2015 o 09:53
    Presne ako píše @levelen ,@janealli ,yuka je burina,nepotrebuje žiadny komplikovaný postup pri množení.Ja mám dokonca jednu na slnku celý rok a žije.Nieje síce krásne zelená ako tie čo sú v tieni-polotieni a rastie pomalšie.


  • olinecka, 18. apríla 2015 o 20:00
    @katerin no neviem ,či juka izbova je burina,poznám juku ,ktorá rastie vonku kvitne a myslím ,že každý kvet vie očariť toho ,kto má kvety rád!!!!Pekný dník!!!!


  • zdezda, 19. apríla 2015 o 07:36
    super postup, vyskúšam aj tvoj aj tie z komentov :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: