Návod na výrobu náušníc z korálok (fotonávod)

Návod na výrobu náušníc z korálok (fotonávod)
Foto: petulekoo

Dnes sme pre vás pripravili návod ako si vyrobiť krásne korálkové náušnice.

Postup práce

1. rad (5 rokajlov): Navlečieme si 5 rokajlov, spojíme do krúžku (necháme voľných cca 30 cm pre ďalšiu prácu) a druhým koncom pokračujeme kruhovým peyotom. 2. rad (5. rokajlov): Všijeme jeden rokajl medzi každý z pôvodnej rady (obr. 1 – po ukončení 2. radu).
Návod na výrobu náušníc z korálok (fotonávod) - obrázok 1

3. rad (10 rokajlov) - rozširujeme – medzi každý z piatich rokajlov predchádzajúcej série všijeme dva (obr. 2 – po ukončení 3. radu). 4. rad (10 rokajlov) – všijeme rokajl do každej medzery plus každý medzi dvojicu z predchádzajúcej série (obr. 3 – po ukončení 4. radu). 5. - 10. rad (10 rokajlov) – všívame po jednom rokajle do medzier, cca od šiestej série priložíme ku spike a sťahujeme podľa neho. Cca v 9. rade prejdeme skrz Bohemian spike, prešijeme cez niť naproti, vrátime sa späť a pokračujeme 10. radom. 11. rad (5 rokajlov) – všijeme rokajl do každej druhej medzery predchádzajúceho radu. Potom túto časť nite zapošijeme a odstrihneme (obr. 4 – po ukončení 11. radu). V každom rade robíme prechod do nasledujúcej, to znamená, že z posledného prešitého rokajlu v predchádzajúcej rade prešijeme zároveň aj prvý z práve robeného radu (vyznačené na obrázkoch červenými bodkami).
Návod na výrobu náušníc z korálok (fotonávod) - obrázok 2

Vyrobíme krúžok z 5 rokajlov a 5 jazýčkov, urobíme dôkladný uzol a niť odstrihneme (obr. 5). Teraz pracujeme s druhou časťou nite, ktorá vychádza z hornej časti Spike. Položíme práve zhotovený krúžok na hornú časť Spike a zafixujeme ohňovky, ktorú prešijeme skrz, navlečieme 3 rokajle (obr. 6) a vrátime sa ohňovky späť (na hornej časti nám vznikne pikotka z 3 rokajlov) a všijeme na opačnej strane do základného obšitia, aby bola upevnená pravidelne v strede. Dôkladne utiahneme, zapošijeme a niť odstrihneme. Horným rokajlom prevlečieme spojovací krúžok a afroháčik. Návod poskytol web https://www.ceske-koralky.sk/
Návod na výrobu náušníc z korálok (fotonávod) - obrázok 3



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: Jeden komentár k návodu
  • dvorka, 29. júna 2020 o 08:18
    Pred časom som tu aj ja pridala niekoľko návodov na všeličo, no snažila som sa čo najdetailnejšie opísať postup. V tomto návode som sa stratila hneď v prvej vete. Čo sú to rokajle? Nie je tu 6 obrázkov, červené bodky, proste, náušničky vcelku pekné, ale podľa tohto návodu neurobiteľné. Aspoň teda pre mňa :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať: