Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup)

Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup)
Foto: mitzy

Príprava pílingových mydielok a tekutého mydla na ruky z obyčajného detského mydla a pár kuchynských ingrediencií? Prečo nie! Poďme na to aj bez profi formičiek.

Postup práce

35 g mydla je množstvo na výrobu jedného mydielka. Keď máme detské mydlo, ktoré má 100 g, vyjdu nám dve tuhé mydielka a aj tekuté mydlo napríklad. Samozrejme, vyjdú aj tri tuhé mydielka. Dá sa menej vody. Ja som však chcela urobiť aj tekuté mydlo :)
Postup na tuhé pílingové mydielka:
Postrúhame mydlo. 70 g vsypeme do 150-300 ml horúcej prevarenej vody. Miešame, až kým sa rozpustí. Potom prisypeme kôru z citróna (1-2 PL), malilinkú štipku kurkumy kvôli farbe (nemusí byť), pridáme pár kvapiek olivového oleja a poprípade aj pár kvapiek citrusovej šťavy. Hmotu nalejeme do formy na muffiny. Necháme vychladnúť a uložíme aspoň na dve hodiny do chladničky. Potom mydlá vyberieme za pomoci malej mäkkej strierky na plnku, aby sme si neporušili formu. Hotovo :)
Postup na tekuté mydlo:
Zbytok postrúhaného mydla (30 g) rozpustíme v litri prevarenej vody. Tak isto môžeme pridať olivový olej a šťavu z citrusu. Prelejeme do sklenenej nádoby a nádobky s dávkovačom.
Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup) - obrázok 1

Pridaním olivového oleja budete mať ručičky jemné. Mydlá nemajú prenikavú vôňu, ale dobrým nápadom je pridať si do nich pár kvapiek parfému.
Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup) - obrázok 2

Postup na kávové pílingové mydielko:
Mydlo (35 g) nastúhame a vsypeme do vody (150 ml), ktorá sa nám prevarila v hrnci. Po rozpustení pridáme kávový sós, čo je vlastne zbytok vylúhovanej mletej kávy. Prelejeme do formy na muffiny a necháme vychladnúť a stuhnúť. Potom vložíme do chladničky aspoň na tie dve tri hodinky.
Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup) - obrázok 3

Vyberieme a tešíme sa z príjemného pílingu pri umývaní rúk. Ešte jeden tip, čo sa kávy týka: skúste si kávovým sósom niekedy premasírovať v sprche telo.
Pílingové mydlo z kuchynských ingrediencií (fotopostup) - obrázok 4



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (3,5 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 7 komentárov k návodu
  • olinecka, 25. februára 2017 o 09:38
    @Mitzy , súper


  • mitzy, 25. februára 2017 o 15:01
    @Olinecka ďakujem veľmi pekne ;)


  • slavka2012, 25. februára 2017 o 19:32
    Pekne sa ti vydarili. Ja som pred časom tiež robila podobne podľa návodu z Varechy, navoňala som ich esenciálnym olejmi z levandule, citrusov a gerania, boli vynikajúce, vláčne a voňavé. Recept som si však nepoznačila a z Varechy zmizol, takze som rada, že si ho pridala. Ukladám.


  • afataga, 25. februára 2017 o 20:07
    ked uz chces mat mydlo bez chemie, objednaj si mydlove hmoty tu: » www.mydlovysvet.sk/sk/319-1-kg-balenie,...
    maju tam vselico k vyrobe mydla aj navody


  • mitzy, 25. februára 2017 o 21:38
    @Slavka , teším sa, že ťa recept potešil.
    @Afagata , presne tu stránku som si už pozerala viac krát, časom si asi naozaj zaobstarám nejaké tie profi prísady. Veľmi ma baví experimentovať. Zatiaľ bolo mojim cieľom urobiť si z 0,33 eura fajn mydielka, lebo odkedy som doma s malou dcérkou, umývam si ruky oveľa častejšie a po týchto s olivovým olejom cítim zmenu plus ešte sa mi páči idea, že netreba kúpiť tekuté mydlo v plastovom obale, keď sa dá urobiť doma a odpad je len papierový....


  • afataga, 27. februára 2017 o 10:35
    ono ani tie detske mydla zas nie su ziadne terno, pozri zlozenie, tu hmotu staci kupit zakladnu, olej si mozes pridat aj sama aky chces, napr. olivac, konopny, kokosovy, mandlovy atd, alebo bambucke maslo a ja som si kupila formicky co su urcene na muffiny v Lidli 12 ks tusim nejake 4€ stali, mali rozne tvary, su silikonove, na mydlo dobre, ale piect by som v nich nepiekla ani omylom


  • mitzy, 27. februára 2017 o 17:00
    Ďakujem za rady, Afataga - inak poplietla som Ti predtým meno ako pozerám, prepáč, občas sa mi to stáva. Veru, všeličo je v kozmetike, jedle aj vode...za tú hmotu z e-shopu by som tiež ruku do ohňa úplne asi nedala. Takže sem tam treba prižmúrit jedno oko, inak to nejde-človek by sa zbláznil. Na jednej strane lacné šmejdy, na druhej predražené BIO. (Ja si inak gratulujem, že ako dieťa som jedla skoro všetko zo záhrady a v obchode boli aj tie obyčajné rožky o niečom inom a drhli nás vo vani mydlom, ktoré používala celá rodina a nikto to neriešil :) Kupovala som veľmi rada jednu detskú značku kozmetiky-dokonca bola vegan. Jeden ich výrobok označili za zdraviu škodlivý. A aké sklamanie som zažila, keď som roky kupovala kozmetiku, ktorá sa pýšila tým, že netestuje na zvieratách a potom priznala, že používa zložky testované, emblém zajaca jej odobrali - ale ten pocit-že som verila v niečo klamlivé...atď. Tieto témy sú skôr už na blog ako na komenty.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: