Rady: Čo robiť, keď sa niečo pripálilo...

Rady: Čo robiť, keď sa niečo pripálilo...
Foto: sons

Existuje pár rád aj na situácie, kedy si myslíme, že už to čo sme ešte poriadne nedovarili musíme vyhodiť, pretože sa nám to pripálilo. Mám v zálohe pár rád na takéto situácie, ktoré mi dávala moja teta ako povinné čítanie, pretože rada čítala časopisy, či noviny a vždy keď našla niečo zaujímavé, poctivo naťukala na stroji cez kopirák a kolovalo to po celej našej rodine :)

Materiál



    Postup práce

    Ak sa pripália zemiaky, či už v šupke alebo očistené, je potrebné ich z hrnca vybrať. Až po pripálenú časť. Potom dať do čistej vody a znova posoliť, čím z nich odstránime zápach pripáleniny. Pokojne ich potom môžeme dovariť.

    S pripálenou omáčkou musíme byť trocha opatrnejší. Nesmie sa miešať a je potrebé ju rýchlo preliať do čistého hrnca. Aby sme odstránili zápach pripáleniny, môžeme do nej pridať obielený surový zemiak a kúsok suchého chleba.

    Pripálená pečeň sa musí od spálených častí odrezať. Pri orezávaní od pripáleniny by sme nemali byť veľmi šetrný a zbaviť sa aj nechytenej časti. Až potom je možné v čistom tuku prípravu pečene dokončiť.

    Pripálenú časť je potrebné zobrať aj z nákypu. Aby sme vytiahli zápach, môžeme pridať syr, strúhanku alebo pomleté orechy. No v príprave môžeme pokračovať až potom ako pridáme niekoľko plátkov masla.

    Ak sa nám pripáli mlieko a zapácha, môžeme vyskúšať pridať do hrnca soľ, ktorá by mala zápach neutralizovať.



    Páči sa ti tento návod?
    Fejsbukni
    Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...

    Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: Jeden komentár k návodu
    • tw, 18. júna 2013 o 09:47
      Vitam novorodeniatko a tesim sa na vela dobrych a uzitocnych napadov



    Pridaj komentár:

    Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



    Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

    Mohlo by vás zaujímať na Pravda.sk: