Svadobná torta nepečená (fotopostup)

Svadobná torta nepečená (fotopostup)
Foto: sovka62

Nepečená a nejedlá. Nikto si na nej nepochutná, ale verím, že radosť spraviť dokáže. Podobné torty som už kedysi robila. Dnes ma požiadali, aby som vyrobila ďalšiu, bude slúžiť ako svadobný dar. Robila som ju spoločne s dcérou, trvalo nám to pol dňa (lebo popri inej práci), ale myslím si, že to stálo za to.

Postup práce

Z kartónového papiera vyrežeme menší a väčší kruh. Najprv si nakreslíme presne taký, aká má byť torta, po celom obvode pridáme 3 cm na zahnutie. Okrem toho dva pásy, široké budú podľa šírky bankoviek, ktoré budete používať. Dĺžku si vypočítame tak ako nás učil kedysi pán učiteľ. Od mamy za to dostal kohúta, tak nás to naučil navždy. Kto by zabudol: 2 x pí (neviem ten znak nájsť)x r. Pridáme najmenej 5 cm a môžme strihať.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 1

Na ten pridaný kraj si naznačíme, kde budeme kartón strihať, aby sa nám dal zohnúť.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 2

V naznačených miestach ponastrihujeme, tam kde bude obvod torty popritláčame príborovým nožom, aby sa ľahšie vytvorila hrana. A potom už len zohýname a spíname strojčekom.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 3

Vytvoríme ako keby dno kastrólika. Dnom ho položíme na stôl a začneme pripínať vystrihnutý pás, aby bol kastrólik hlbší. Keď ho prevrátime, máme hotový korpus. Všetko spravíme dva razy, jeden korpus menší, jeden väčší.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 4

Teraz príde na rad plagát. Čo je na líci, je nám jedno, nás zaujíma biely kriedový rub. Vrch korpusov prekryjeme, aby nám pod ozdobami nepresvital kartón.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 5

A môžme začať "plniť". Bankovky si musíme rozložiť tak, aby sme dosiahli rovnakú dĺžku, akú má obvod korpusu (čiže budú sa viac alebo menej prekrývať). Radšej si odmerajte krajčírskym metrom, obvod bude väčší, ako ten pôvodne vypočítaný, lebo tam pribudol ten pás. Bankovky by mali rozložené rovnomerne. Na orientáciu môžu poslúžiť skupinky písmen pri hornom okraji. Bankovky pripíname špendlíkmi. Z rubovej stravy korpusu špendlíky trčia, tak ich poprilepujeme páskou, aby sa niekto nepopichal.
Svadobná torta nepečená (fotopostup) - obrázok 6

Zdobte podľa vlastnej fantázie a dostupného materiálu. My sme použili biely kvetinársky tyl, saténové ružičky aj s lístkami, perličky navliekané na drôtik a dve labute, lebo sú symbolom vernosti. Sú monogamné, mohli by nám slúžiť príkladom. Zvlášť sme ozdobili spodný a horný korpus a nakoniec sme ich spojili hrubšou bielou niťou, dvojmo. Pichli sme zvnútra do spodného korpusu, pretiahli niť (nechali sme dlhší voľný koniec s uzlíkom), potom zvnútra do horného korpusu, pretiahli niť pomedzi labute, pichli zhora do vrchného, potom do spodného a vnútri spodného korpusu sme oba konce dobre uviazali. Drží to spoľahlivo. A teraz už len čakáme na reakciu novomanželov, ale to sa dozvieme až v pondelok.



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (4,5 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 3 komentáre k návodu
  • anka246, 5. novembra 2013 o 12:45
    Krásna torta. Moja mama pekávala na svadby nevestu s družičkami a sukničku plnila krémom. Nikto to nechcel jesť, nevesta si to nechala kým plnka neplesnela. Potom mama robila nevestu bez plnky.


  • jarbra, 1. decembra 2013 o 12:26
    SONS,si sikulka,perfekt napad a chvalim ,,krasna nejedla torticka,, ...dakujem za inspiraciu . (y) ...nech sa dari a tesim sa na dalsie tvoje super napadiky ! ♥


  • jarbra, 1. decembra 2013 o 12:28
    (y)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: