Valec na tvorenie dezertov (fotopostup)

Valec na tvorenie dezertov (fotopostup)
Foto: evusik
evusikEvusik, 62 ročná žena, , návod pridala: 4. mája 2015 20:08Ďalšie jej nápadyĎalšie jej recepty

nedávno som objavila v jednom obchode krúžky z kovu na tvarovanie jedla priamo na tanieri - ryža, mäso ale aj dezerty... cena tohto výrobku mi zotrela úsmev z tváre a ja som začala rozmýšľať z čoho si takéto krúžky vyrobiť... už mám krúžok z konzervy ktorú mi manžel upravil, tak aby som sa neporezala a mám super krúžok na ryžu, zemiakové pyré... a už mi chýbal len valec na tvorenie dezertov

Materiál

10
minút
príprava

Postup práce

stačí zobrať plastovú fľašu a odrezať-odstrihnúť stred tak aby nám ostal asi 10cm valec
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 1

valec postavíme na podložku-tanier a plníme čím chceme, ja som na spodok dala podrvené keksíky zmiešané s maslom a džemom a potom som striedala vanilkový krém, banány a jahody a ešte vanilkový krém zmiešaný s nastrúhanou čokoládou
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 2

naplnený valec som dala do chladničky, potom som tenkým nožom prešla po vnútornej strane valca a potom som celkom ľahko stiahla valec
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 3

a je hotovo... dezert chutil a ja som rada, že mám šikovnú pomôcku a celkom zadarmo :)
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 4

17.5.2015 - tvorenie dezertíkov vo fľaši sa mi celkom zapáčilo a tak som vyskúšala urobiť dezertíky vo valci z malej fľaše, na obrázku sú tri valce zo 0,7 lit. fľaše... majú priemer 6,5cm a ten najmenší je vysoký 8 cm... plnila som broskyňovým želé, stečeným jogurtom, vanilkovým pudingom, jahodovým džemom, orechovo-jablkovým želé pudingom
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 5

ako je vidno podaril sa iba ten najmenší ten je zo stečeného jogurtu a broskyňového želé (broskyňové pyré + Zlatý klas)... tie vyššie dva padli ako podťaté, príčiny boli asi dve - použitý jahodový džem, po ňom sa to jednoducho zošmyklo dole a potom výška, bolo to zbytočne vysoké... mohlo by to držať keby som použila želatínu ale aj ten malý dezertík je veľmi sýty a pre jednu osobu až až... z toho mi vyplýva jediné -ak by som robila pre návštevu tak len do takéhoto malého valca a polovičnú dávku, radšej dať navrch kopec čerstvého ovocia, prípadne šľahačku... dúfam, že som tým ktorí majú chuť vyskúšať pomohla :)
Valec na tvorenie dezertov (fotopostup) - obrázok 6



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 104 ľudí (4,7 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 47 komentárov k návodu
  • martamm, 4. mája 2015 o 22:55
    Super napad @Evusik , mna doteraz odradzala cena toho valceka, takze som Ti vdacna za inspiraciu :)


  • pulsatilka, 4. mája 2015 o 22:56
    No, to je úžasný nápad. Výborne si sa vynašla. Veru, takto to aj ja vyskúšam. Nedala by si postup na vanilkový krém? Ďakujem.


  • denyany, 5. mája 2015 o 02:02
    Veru, niekedy len stojím v nemom úžase nad niektorými cenami za relatívne jednoduchý tovar! Ale môžu si ho nechať, keď tu máme takéto hlavičky! Vďaka za nápad.


  • smejkad, 5. mája 2015 o 06:32
    tak toto sa mi paci, nech idu volakde s kuskom plechu za kopu penazi, vyborny napad :)


  • pusta1, 5. mája 2015 o 06:45
    skvelé
    *****


  • elixir, 5. mája 2015 o 07:55
    Veru pekný nápad. :) Páči sa mi, že veľkosť sa dá meniť v závislosti od hrúbky fľaše, aj výška; mám aj tie kovové krúžky, ale takýto nápad sa zíde. :)


  • viera1, 5. mája 2015 o 08:20
    Presne tak,treba sa vynájsť.Ja som nedávno sledovala moju mamku,ako cukruje koláče a napadlo ma,že jej kúpim toto:
    » www.skrupinka.sk/pecenie/1069-mechanicke-sitko-na-muku-a...

    Zhodou okolností volala neter,že príde domov (je v Prahe) a že práve je v Ikei a vravím,kúp sitko pre starú mamu.Mali ho v akcii za 59,-Kč (cca 2,15€),normálne stojí 2,99€ (!).Niektorým obchodníkom už niet rady,čo sa cien týka a tak si pomáhame ako vieme.Mám rada kreatívnych ľudí :)


  • zuzanka1367, 5. mája 2015 o 08:21
    5*


  • evusik, 5. mája 2015 o 08:28
    @all teším sa, že sa vám tento nápad páči :) bála som sa, že mi to nepôjde vybrať z toho valca, ale išlo to výborne, stačilo tenkým nožom prejsť po vnútornom obvode a krásne som ten valec zdvihla a dezert ostal neporušený... a tiež sa mi páči, že si takto môžem vyrobiť krúžky rôznej veľkosti - veď plastové fľaše sú rôzne :-)


  • evusik, 5. mája 2015 o 08:32
    @pulsatilka vanilkový krém robím takto:
    4dl mlieka
    15dkg kryštálového cukru
    1 vanilkový cukor
    2 žĺtky
    6dkg Zlatého klasu
    10-15 dkg masla
    rum podľa chuti
    v polovici mlieka rozmiešam cukor a dám variť, v druhej polovici rozmiešam žĺtka a Zlatý klas a spolu uvarím puding, nechám ho mierne vychladnúť, premixujem a pridám maslo a zase premixujem, ak je to len pre dospelých pridám rum...
    a ja rada pridávam nasekanú a nastrúhanú čokoládu potom je to taký straciatelový krém...


  • motyka, 5. mája 2015 o 10:37
    Skutočne výborný nápad. Myslí ti to.


  • malroxa, 5. mája 2015 o 12:31
    ja som si kúpila dva takéto valce na tvarovanie z tescomy, ale nie sú také vysoké...toto je super nápad


  • valeri, 5. mája 2015 o 13:13
    nápad za 100 bodov ! Tie kúpené sú nižšie a oveľaaaaa drahšie :-)) a toto je variabilné, rôzne fľaše, rôzne veľkosti dezertu.


  • daada, 5. mája 2015 o 13:43
    Plechovka od piva funguje tiež, možno lepšie, je hladká.


  • neposed, 5. mája 2015 o 14:04
    skvely napad variabilny a setriaci nase tenke penazenky


  • zizazi, 5. mája 2015 o 14:05
    super nápad...dakujem


  • tassiedevil, 5. mája 2015 o 14:14
    naozaj dobrý nápad....*****


  • evusik, 5. mája 2015 o 16:07
    @all ďakujem a teším sa, že sa vám nápad páči...
    ja si myslím, že oproti tým plechovým má výhodu, že je priesvitný takže človek dopredu vidí finálnu podobu...


  • pulsatilka, 5. mája 2015 o 19:00
    Ďakujem za recept Evušik:)


  • helios, 5. mája 2015 o 19:38
    Tento nápad je naozaj výborný. Ja som už viackrát rozmýšľala nad kúpou valcov na tvarovanie, ale vždy ma odradila cena. Už sa teším, ako to budem skúšať.


  • zolik, 5. mája 2015 o 19:56
    A ja blbec som si ich kupila vo WMF. Kolko som za to mohla mat mineralok? Ale napad je za 5* a tie aj davam!


  • dedina, 5. mája 2015 o 20:04
    vynikkajuci napad a krem tiez***********


  • esi, 5. mája 2015 o 20:51
    ja sa spýtam, ten puding máš cca na 1 kus dezertu? Čiže keď budem mať na oslave 6 žien, tak to znásobím? Neviem to takto odhadnúť .


  • tetrisss, 5. mája 2015 o 21:28
    Vyborny napad, tlieskam :)


  • elysa, 5. mája 2015 o 21:33
    výborný nápad, si riadne kreatívna, tiež mi je ľúto dať za kruhy toľko peniažkov, zvlášť, keď sa to nepoužíva nejak často:)


  • evusik, 5. mája 2015 o 22:03
    ešte raz všetkým ďakujem :-) dúfam, že sa bude každému kto to vyskúša dariť :)


  • evusik, 5. mája 2015 o 22:07
    @esi množstvo toho krému je asi ako keď varíš puding s pol litra mlieka, podľa toho by si to mohla odhadnúť... mne samozrejme zostalo a tak som ešte mužovi urobila len tak do misky z čoho mal veľkú radosť lebo k tomuto som ho nepustila lebo veď fotky :-)
    keby som ale robila pre každého jednu porciu tak určite použijem niečo menšie, tento bol ako taká malinká torta a aj som ho rozkrojila na 4časti a veru mala som dosť... ja sa chystám skúsiť takéto mini dezertíky z 7dl fľašiek...


  • esi, 6. mája 2015 o 07:16
    @evusik , pressne toto som si myslela, či by to nebolo trochu veľké sústo. Tie menšie fľašky mám už pripravené. Super, veľmi dobrý nápad, a krásny dezert. Ďakujem a kľudne napíšem aj ďakujeme všetky.


  • evusik, 6. mája 2015 o 08:42
    @esi ďakujem :) nech sa ti darí... ja budem tiež skúšať...


  • babkamt, 6. mája 2015 o 20:04
    nápad hodnotím na sto bodov. Už dávno som si chcela kúpiť to tvorítko, len ma odrádzala cena. 5* @viera1 tomu mechanickému sitku som neodolala, asi pred mesiacom som si ho kúpila. Nedávno s ním robila vnučka muffiny. Mali ich v dvoch veľkostiach. Ja som si vybrala väčšie sitko.


  • evusik, 7. mája 2015 o 07:49
    @babkamt ďakujem... nad tým sitkom aj ja už chvíľu rozmýšľam :)


  • amelie, 7. mája 2015 o 10:57
    si chytrá šikulka, @evusik :-))) ja som si vo Francúzsku kúpila štvorec, kruh, obdĺžnik a elipsu aj s piestmi na vytlačenie náplne, celá nerezová sada ma vyšla na necelých 7 eur . Keby som ich nemala, určite si vyrobím podľa tvojho návodu. Mimochodom, tescoma sa mi vidí dosť drahá, nedávno som u nich obdivovala stojan s dvomi valčekmi na pečenie trdelníkov, ale cena takmer 20 eur sa mi zdala veľmi neslušná:-( Takže budem trdelníky ďalej piecž na malých 2,5- decových fľašiach od piva...


  • elza, 7. mája 2015 o 20:24
    tie valce na trdelníky ma tiež pritiahli - mám vnukov, ktorí milujú trdelníky - ale ked som videla tú cenu, tak som si vyrátala, že za to kúpim kopu trdelníkov na nejakých trhoch a ešte zostanú vzácne príležitostné koláčiky :-)


  • evusik, 7. mája 2015 o 21:13
    @amelie keby tie formičky u nás stáli 7 Eur tak si ich kúpim bez rozmýšľania... ja som ochotná vysoliť nemalé peniaze za kvalitné hrnce, panvice a dobré nože , ale to sú veci ktoré v kuchyni dennodenne používam... ale ak je niečo čo použijem raz za čas neprimerane drahé tak to nekúpim, to mi je ľúto peňazí :-( ale asi je nás viac takých :-)


  • katka78, 7. mája 2015 o 21:36
    Naozaj šikovný pomocník a dostupný snáď pre každého.


  • spetkasoli, 8. mája 2015 o 11:32
    @evusik , diky za super napad i za skvely recept na dezert, zrovna sa mi to hodi na nedelne pohostenie. Jsi sikulka a s prianim pekneho vikendu pridavam 5*****


  • evusik, 9. mája 2015 o 07:42
    @katka78 @spetkasoli ďakujem :) dúfam, že vám tento nápad poslúži tak ako mne...


  • ebaka, 9. mája 2015 o 15:48
    Pridávam 5* za super nápad ....si kreatívna a všetky Tvoje nápady tu publikované to dokazujú.


  • medulienka122, 10. mája 2015 o 04:40
    @evusik , super si to vymyslela, si hlavička :)


  • esi, 10. mája 2015 o 07:06
    Viem že toto je príspevok na dobrý nápad. Ozaj je to dobrý nápad. Urobila som si 4 veľké a 5 malých z 0,5 lt. fliaš. A urobila som aj tento dezert. Do pudingu by som dala menej masla a hlavne cukru.Bolo to dosť sýte. Možno tvarohové niečo a hlavne veľa veľa ovocia. Dala by som určite trochu želatíny, nakoľko keď som dezert vybrala, bol pekný ale sa mi to zošmyklo. A ešte s spýtam, prečo sa mi tá čokoláda v tom pudingu hneď pri miešaní roztopila a puding tým nebol taký pekný ako ho máš ty. Ale nápad je to výborný a pekne to ukáže na tanieri. Dávam prst hore.


  • evusik, 10. mája 2015 o 08:07
    @esi ďakujem :-)
    čo sa týka krémov, pudingov tam sa dá vymýšľať a kombinovať s ovocím donekonečna... želatína aj mňa napadla, ja chcem vyskúšať len na vrch také želatínové ovocné okružie... čo sa týka toho zošmyknutia ja som to doteraz robila len vo valci z veľkej fľaše a to mi držalo, takže v tej malej asi treba použiť želatínu... mám nachystané dve malé fľaše a pôjdem to vyskúšať - dám vedieť...
    no a čokoládu dávam do celkom studeného krému vtedy sa nerozpustí...
    @ebaka @medulienka122 ďakujem :-)


  • nynuna, 19. mája 2015 o 09:36
    To je nápad, děkuji za něj :)


  • evusik, 19. mája 2015 o 12:04
    @nynuna ďakujem :)
    do návodu som pridala dve fotky, robila som do úzkych valcov - jeden sa podaril, dva mi padli :( ak by ste chceli vyskúšať, kuknite aby ste sa vyvarovali chýb ktoré som urobila ja...


  • jezibaba15, 24. septembra 2015 o 16:41
    Prave som sa registrovala a nasla som Tvoj napad. Presne ako Teba, aj mna odradila cena podobnych pomocok v Tescome. Vyborny napad, urcite ho vyuzijem. Treba len pohnut rozumom... :)))))


  • evusik, 24. septembra 2015 o 18:42
    @jezibaba15 veru človek si musí vedieť pomôcť.... vitaj na Vareche :-)


  • radost, 26. júla 2018 o 18:05
    krása..krása..také ľahké..zdá sa..:-)


  • evusik, 27. júla 2018 o 08:31
    @radost ďakujem :) priznám sa, že toto som chvíľu robila, bolo to pekné, zaujímavé ale pracné, kúpila som si také maličké cukrárenské misky a keď je príležitosť robím to toho :-) prajem krásny deň



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Mohlo by vás zaujímať na Pravda.sk: