Veniec z mušlí

Veniec z mušlí
Foto: lusinkab

Tento venček som robila ešte v marci a keďže je leto a máme tu túto stránku tak možno niekomu príde tento nápad vhod. Trošku náročné na čas keďže mušle treba nazbierať,umyť a potom sem tam prsty popáliť pri ich lepení ale finálny veniec stojí za tu námahu.

Materiál


Postup práce

Nazbierané mušle najprv poriadne umyjeme v jarovej vode a necháme dôkladne vysušiť .....
Veniec z mušlí - obrázok 1

Zoberieme si polystirén a nakreslíme si vonkajší a vnútorný kruh. Veľkosť a hrúbka záleží od toho aký ho chcete mať veľký. Opatrne pomocou nožíka vyrežeme vnútorný a potom vonkajší kruh.Ak treba vyhladíme pomocou nožíka.

Tento kruh obalíme jemným paierom na balenie (je to ten čo do neho zvyknú baliť taniere,sošky aby sa nerozbili). Postupne si nanášame lepidlo a prilepujeme papier (kľudne aj viacej vrstiev kedže papier je dosť jemný. Tento papier nám zabráni tomu aby sa pri ďalšej manipulácii polystirén nerozpadol. Takto zo všetkých strán olepený a obalený necháme poriadne vyschnúť do druhého dňa.
Veniec z mušlí - obrázok 3

Na druhý deń si vezmeme hrubšiu ozdobnú stužku (ja som použila cca 3 m a 2 šnúrky od topánok keďže 3 metre bolo málo). Nanesieme lepidlo, priložíme stužku a už len postupne obtáčame a nanášame lepidlo po častiach.Nebojte sa poriadne pritiahnuť a počas otáčania musí byť každá polovica stužky prekrytá druhov. Ak máme všetko pekne obmotané tak to celé potrieme ešte lepidlom a zase necháme poriadne vyschnúť do druhého dňa.
Veniec z mušlí - obrázok 4

No a teraz zapojíme našu fantáziu a začneme pomocou lepiacej pištole prilepovať mušle. Najlepšie je začať z vrchu,boky a vnútro. Urobiť si taký ako keby základ a potom už len vypňovať medzere. Najlepšie je si tú mušľu najprv priložiť zistiť ako ju tam chceme mať priloženú a podľa toho naniesť lepidlo z pištole. Na základ som naniesla po celom vonkajšom obvode a tak prilepila a potom to už bolo len o matematike.
Veniec z mušlí - obrázok 5

Nápad ako na to som našla na stránke Pinterest a podobne sa dá urobiť aj z gombíkov .
Veniec z mušlí - obrázok 6

Ja som si svoj zavesila do spálne ale kľudne môže byť položený niekde ako ozdoba na stole. Hotový venček váží okolo 1,5 kg.
Veniec z mušlí - obrázok 7



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (3,7 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 11 komentárov k návodu
  • kika1212, 25. júla 2013 o 15:38
    to je pekné, dekoratívne. Stále mať na očiach a spomínať , ako som si užívala pri mori. Polystirénový venček sa dá kúpiť hotový, len sa poobzerať po nejakej dovolenke:DDD)


  • lusinkab, 25. júla 2013 o 16:48
    :-) @kika1212 dakujem. Ja som to nasla na internete a povedala si,ze si to musim urobit. Skusala som zhanat ten polystirenovy veniec ale asi po 6 obchodoch som to vzdala a rucne strucne si ho vyrezala :-)


  • mamatata2, 25. júla 2013 o 22:02
    Šikovná si veru, tvoj venček sa mi veľmi páči.


  • gordonko, 26. júla 2013 o 07:45
    @kika1212 polistirenové venčeky kupujeme v zahrádkárských potrebách .... majú rôzné velikosti...po dovolenke pred dušičkami isto budúúúúúú


  • marianne, 26. júla 2013 o 08:10
    Veniec podla mojho gusta,vonia morom a vsetkym ,co vyvolava vo mne pekne a prijemne spomienky,pohodicku......ak sa mi podari nazbierat niekedy dostatok musli,tak mozno raz....ale radsej by som ho prijala ako darcek:-)) zrucna moc nie som:-D ale prekonam sa,lebo vlastnorucne spraveny,je vlastnorucne spraveny....skoda,ze som uz vela malych musli vyhodila,zisli by sa teraz,uz viem co s nimi....si ma potesila @lucinka


  • mariamka, 26. júla 2013 o 08:25
    ty mas ozaj sikovne rucky @lusinkab :) sikovne si sa vynasla s tym kolieskom aj lepenim, krasny vencek, efektny aj romanticky :)


  • lusinkab, 27. júla 2013 o 07:41
    @mamatata2 :-) dakujem @gordonko ja som bola aj v kvetinarstve aj vseliakych moznych obchodoch a pozerali na mna jak na blbu :-) takze som to vzdala a urobila si po svojom :-) @marianne presne tak :-) ja zboznujem more a plaz a na muslicky som uz od mala zatazena :-) stale ked niekto isiel niekde na dovolenku mi hoc len zopar priniesol. Teraz sa mi konecne splnil moj detsky sen byvat pri plazi :-) mam este zopar musli tak sa opat chystam nieco vymisliet ale este som sa nedostala k tomu,ze co :-) @mariamka dakujem krasne :-) ja velmi rada tvorim a vyrabam :-)


  • marianne, 27. júla 2013 o 07:50
    @lucka nemdraaazdi:-)) ja si ten sen chcem tiez splnit,ale momentalne mi to okolnosti nedovolia....


  • marianne, 27. júla 2013 o 08:04
    Ja stale hovorim,ze ma tu Panbozko hodil omylom,ja som vylozene morsky tvor,ale ked uz teda na Slovensko tak som stastna,ze na Kysuce,lebo je to asi to najkrajsie,kde sa da byvat.Ja som na rozmedzi dolne Dolne Kysuce-Povazie a je tu naozaj krasne...kustik do velkeho mesta a odtial do celej EU,kustik do akehokolvek kuta krasnej prirody...co sa tyka Slovenska nechcela by som byvat nikde inde,poloha 1*.


  • janaa, 28. júla 2013 o 18:19
    krásny venček :)


  • saracake, 22. februára 2014 o 12:03
    šikuľka:) Vonia chobotničkami, morskou pannou a úžasnou dobrotou. Človek má hneď krajší dník.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať: