Holandské tehličky v exteriéri

Holandské tehličky v exteriéri
Foto: jarbra

Na Slovensku kupili sme pred par rokmi starsi klasicky kamenny dom. Na takomto dome je viac prace, ako ked si postavite novy. Ked manzel zbadal, ze steny su s kamena, nechcel to zburat. Nechali sme obvodove steny, dom sme rozsirili, predlzili, podkrovie apod. takze pozostava z kamena a tvarnic Ytong. Ako sa hovori, domu sme dal ,, novy sat,, cely som olepila s holandskymi tehlickami, ktore som si doviezla na SL takze tento dom ma kus z Holandska,( kedze manzel je holandan ).

Postup práce

Je kombinovany s keramikou, ktora mu pripomina Portugalsko, kde ma svojich blizkych. Takze nas dom je v style Holandska (tehlickovy ) a Portugalsko je zname keramikou na domoch. Je to nezvycajne, pretoze na SL ludia niesu nauceny na takyto styl kombinacie. Tato praca - lepenie ma velmi bavi. Nam sa to paci, citime sa v nom prijemne, super relax a to je hlavne. Je tu tiche prostredie, nadherna priroda blizko lesa, cisti vzduch je tu aj diva zver apod. Holandsko je nadherna krajina, ale chybaju mi slovenske kopce a zase opacne na Slovensku mi chyba more, co v NL mam more na dosah, necelych 5 minut. Dom nam sluzi, ako relaxacne sidlo s nadhernou prirodou. Na hlavnej fotke som sa snazila vyresutovat priezvisko a dopadlo to takto: Fam. .......
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 1

Lepenie tychto hol. tehliciek je velmi jednoducha, ale vyzaduje trpezlivost. Holandske tehlicky, su vhodne do interieroch aj do exterieroch. Mozme ich pouzit na klemby, rohy, obluky apod. Su lahke idealne na fasady,su tenke hrubka cca 4mm, su ohybne, strihat ich mozme na rozne dlzky noznicami.
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 2

Na dome mame Typ F SAHARA ( je to farba medzi cervenou a starocervenou ), su aj cierna, biela, kremova, nevada, rustik piesok, staroruzova apod. Dom ide do sikma aj pozemok, takze prace nanom su nekedy problematicke. Nepomoze ani ,, vodovaha ,, :-)

POSTUP LEPENIA: Najprv si ocistime ( zoskrabeme necistoti ) z miesta, kde to chceme lepit. Lepi sa to specialnym lepidlom na tieto tehlicky. V nadobe si rozmiesame lepidlo a zriedime ho vodou, lepidlo nema byt ani riedke ani huste. Ked je riedke pridame lepidlo, ked je huste zriedime vodou.
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 4

Na ocistene miesto nanesieme lepidlo s spachtlou, prilozime pasik, pritlacime, HOTOVO. Lepidlo davam aj na pasik, ked uz ma drzat, tak nech poriadne :-)
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 5

Lepidlo dokonale prilepi tehlovy obklad. Zaroven vytvori skaru jednoduchym rozotretim vlhkym stetcom.
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 6

Pracovat mozme v exterieroch do 5°C.

Pozyvam vsetkych dobrych varechacov k nam. WELKOM. :-))
Holandské tehličky v exteriéri - obrázok 8



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 24 ľudí (4,4 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu:

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: