Farba
Našiel som pri kúpe domu v dielni starú rozbitú drevenú sýpku na zrno bez vrchnáka a značne premočenú a prehryzenú od myší. Škoda ju vyhodiť, tak čo s tým?
Po kúpení a opätovnom zušľachtení záhradky do stavu prevažne na relaxovanie neďaleko sídliska kde bývam prišiel rad aj na postavenie grilu / krbu. Keďže som nechcel kúpny, musel som vymyslieť z čoho ho postaviť. Samozrejme čo najjednoduchšie, najlacnejšie, najrýchlejšie a by aj nejako vyzeral... Staré tehly, kameň, kov? Dostal som iný nápad.
Mám tohoto mimoňa veľmi rada, poslúži mi na solenie jedál, môže slúžiť ako ozdoba atď.... Môže vám uchovať nejaké trblietky, drahokamy, bižutériu...
Tento postup som pridal z dôvodu použitého materiálu na základnú časť kufra. Možno išpiruje aj ostatných hudobných varecháčov.
Kancelársky papier ohneme na polovicu, v strede ho prestrihneme (1.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (2.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (3.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (4.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (5.), takto nám vzniknú menšie papieriky. Zoberieme si jeden papierik a ohneme si ho na polovicu, otočíme a znova ho ohneme na polovicu
Pokúšal som sa nájsť slovenskú klávesnicu k počítaču ale bez úspechu. Tak som si ju prispôsobil veľmi jednoduchým spôsobom. Jediné čo chýba k bežnej komunikácii je mäkčeň na veľké písmená a dlhé o.... Potrebujete jednu osobitnú klávesnicu, ktorá sa dá kúpiť lacno a biele pero na opravy preklepov na písacom stroji...
Síce je už obilie dávno pokosené, pripomenúť si horúce dni žatby, môžete aj nechtovým designom. Čierne obilné klásky vyniknú na akomkoľvek svetlom farebnom podklade. Celkový dojem je potom romantický a jemný. A kto má rád tradíciu a folklór určite tiež nepohŕdne.
Vrchol mojej tvorivosti:-)) Ja ich využívam na nazbierané bylinky,ale využitie je široké.Už som aj darovala a kamarádky v nich majú:strukoviny,cukor,vločky,mak,semienka.....čokoľvek......Tieto krabice z kávy uprednostňujem preto,lebo majú vnútro uspôsobené na skladovanie potravín,sú potiahnuté nejakou fóliou.
Delikatesa z formy: Pečeňová, lososová, syrová aj zo zemiakov. 8 receptov na fajnovú terinu
Terina je francúzsky pokrm podobný paštéte a označuje sa tak aj nádoba, v ktorej sa pripravuje.
Dekorácia na zjedenie: Tieto veľkonočné vence nielen ozdobia, ale aj chutia. Pozrite sa, aký by mohol aj u vás zažiariť na sviatky
Úžasné dobroty dva v jednom. Nielenže efektne vyzerajú, ale bude aj radosť do nich zahryznúť.
Veľká neznáma: 3 spôsoby, ako do jedla pridávať citrónovú trávu
Táto exotická surovina dodá každému pokrmu špecifickú chuť, ktorá však môže niekomu prekážať. Preto treba vedieť, ako citrónovú trávu pri varení „domácej Ázie“ používať.
Z rôznych druhov mäsa: 9 klasických aj menej tradičných receptov na sviečkovú na smotane
Niet nad originál z hovädzieho mäsa, ale zachutí aj z bravčoviny, diviny či kuraciny.
Chutná história: Kto vynašiel slávne žerbó rezy, a ako bonus video, podľa ktorého si ich môžete doma upiecť
Sú mimoriadne obľúbené nielen v Maďarsku, krajine svojho vzniku, no našli si cestu aj za hranice.
Mohlo by vás zaujímať: