Vosk


Vosk farba:

Vláčny telový krém na neskorú jeseň (fotonávod) Vláčny telový krém na neskorú jeseň (fotonávod) Vaše

Prečo je tento postup taký jednoduchý? Nepotrebujete mixér! Vážne. Každý rok si aspoň raz vyrobím domáci krém. Viem, je tu už zopár receptov na výrobu domácich krémov, ale tento môj je predsa jedinečný, pretože suroviny použité na výrobu sú iné, pridala som podľa toho, čo som našla a vymyslela :)

Moje madeirové kraslice Moje madeirové kraslice Vaše

Vyberiem si vajíčko, na ktoré namaľujem vzor a potom ho vyvŕtam, vajíčko vložím do Sava, aby zlikvidovalo vo vajíčku kožičky a aby zostala len čistá škrupinka. Potom vajíčko vypláchnem vodou a dobre vysuším a posledný úkon je rozpustiť nad kahancom biely vosk a vajíčko vymaľujem.

Sviečka Veselé Vianoce (videopostup) Sviečka Veselé Vianoce (videopostup) Vaše

Decoupage na sviečku je veľmi jednoduchá. Treba vám k tomu len ryžový papier, oheň a lyžičku. Pozrite si video a zistíte, že to hravo zvládnete.

Papierová technika (fotopostup) Papierová technika (fotopostup) Vaše

Pred časom som sem dala návod ako preniesť fotografiu pomocou lepiacej pásky. Trochu pracný spôsob, ale účinný. Nedávno som videla lepší a tak som znova vyskúšala a to nie len na tvrdý podklad, ale aj na látku. No najviac sa mi páči maselnička s pierkom.

Rozkvitnutá sviečka z medzistienok (fotopostup) Rozkvitnutá sviečka z medzistienok (fotopostup) Vaše

Sviečky z včelích plátov patria k Vianociam. Pripravili sme návod na sviečku v tvare ruže.

Nápad bez obrázku Recykluj hravo - sviečky Vaše

Sviecky roztop. Vriace nalej do poharov, kde je knot pripraveny tak, ze je zaviazany o spajdlu. Tak opakuj. Medzi poschodiami nehavame uschnut asi 10 minut. Hotovo! Teraz zapalime a je to ♥♥♥

Recyklované sviečky (fotopostup) Recyklované sviečky (fotopostup) Vaše

Chcete využiť vosk zo starých sviečok? Vyrobte si nové sviečky.

Svietnik (fotopostup) Svietnik (fotopostup) Vaše

Čo poviete na takýto jednoduchý svietnik? Našla som to dnes na internete a napadlo ma, že by sa to mohlo niekomu v lete hodiť. Ak má dve metličky na šľahanie a jednu nepoužíva može takto využiť.

Sviečka z včelích plátov Sviečka z včelích plátov Vaše

K Vianociam určite patrí aj vôňa medu. Aby sa vám celý byt rozvoňal ako plná miska medu, pripravili sme tento návod na výrobu sviečky z včelích plátov. Výroba je jednoduchá a zvládnu to aj malí pomocníci. :)

Adventný veniec Adventný veniec Vaše

Aj takýto veniec som ešte urobila.

Adventné sviece dekorované alobalom Adventné sviece dekorované alobalom Vaše

Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...

Sviečky a požiarna bezpečnosť v domácnosti Sviečky a požiarna bezpečnosť v domácnosti Vaše

Pri čítaní komentárov k jednému môjmu svietniku ma napadlo, že možno nezaškodí pripomenúť si základné požiarne bezpečnostné pravidlá, ako zaobchádzať s horiacou sviečkou. Sú úplne jednoduché, len ich treba naozaj striktne dodržiavať! Onedlho bude Sviatok všetkých svätých, potom zase Vianoce, sviečky budeme zapaľovať v hojnom počte a preto myslím, že neuškodí trochu si ich pripomenúť ...

Tipy: Ako zabrániť stekaniu sviečky? Tipy: Ako zabrániť stekaniu sviečky? Vaše

Na stekanie sviečky má vplyv niekoľko faktorov. Ako zabrániť stekaniu sviečky?

Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.

Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.

Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.

Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.

Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.


Mohlo by vás zaujímať: