Farba
Vyrábanie sviečok je nielen kreatívnym a upokojujúcim koníčkom, ale tiež skvelým spôsobom, ako pridať do vášho domova kúsok prírodnej krásy.* V tomto návode vám ukážem, ako si jednoducho vyrobiť sviečku v tvare ruže z včelieho vosku pomocou silikónovej formy. Tento proces je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených výrobcov sviečok.
Prečo je tento postup taký jednoduchý? Nepotrebujete mixér! Vážne. Každý rok si aspoň raz vyrobím domáci krém. Viem, je tu už zopár receptov na výrobu domácich krémov, ale tento môj je predsa jedinečný, pretože suroviny použité na výrobu sú iné, pridala som podľa toho, čo som našla a vymyslela :)
Vyberiem si vajíčko, na ktoré namaľujem vzor a potom ho vyvŕtam, vajíčko vložím do Sava, aby zlikvidovalo vo vajíčku kožičky a aby zostala len čistá škrupinka. Potom vajíčko vypláchnem vodou a dobre vysuším a posledný úkon je rozpustiť nad kahancom biely vosk a vajíčko vymaľujem.
Decoupage na sviečku je veľmi jednoduchá. Treba vám k tomu len ryžový papier, oheň a lyžičku. Pozrite si video a zistíte, že to hravo zvládnete.
Pred časom som sem dala návod ako preniesť fotografiu pomocou lepiacej pásky. Trochu pracný spôsob, ale účinný. Nedávno som videla lepší a tak som znova vyskúšala a to nie len na tvrdý podklad, ale aj na látku. No najviac sa mi páči maselnička s pierkom.
Sviečky z včelích plátov patria k Vianociam. Pripravili sme návod na sviečku v tvare ruže.
Sviecky roztop. Vriace nalej do poharov, kde je knot pripraveny tak, ze je zaviazany o spajdlu. Tak opakuj. Medzi poschodiami nehavame uschnut asi 10 minut. Hotovo! Teraz zapalime a je to ♥♥♥
Chcete využiť vosk zo starých sviečok? Vyrobte si nové sviečky.
Čo poviete na takýto jednoduchý svietnik? Našla som to dnes na internete a napadlo ma, že by sa to mohlo niekomu v lete hodiť. Ak má dve metličky na šľahanie a jednu nepoužíva može takto využiť.
K Vianociam určite patrí aj vôňa medu. Aby sa vám celý byt rozvoňal ako plná miska medu, pripravili sme tento návod na výrobu sviečky z včelích plátov. Výroba je jednoduchá a zvládnu to aj malí pomocníci. :)
Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...
Pri čítaní komentárov k jednému môjmu svietniku ma napadlo, že možno nezaškodí pripomenúť si základné požiarne bezpečnostné pravidlá, ako zaobchádzať s horiacou sviečkou. Sú úplne jednoduché, len ich treba naozaj striktne dodržiavať! Onedlho bude Sviatok všetkých svätých, potom zase Vianoce, sviečky budeme zapaľovať v hojnom počte a preto myslím, že neuškodí trochu si ich pripomenúť ...
Na stekanie sviečky má vplyv niekoľko faktorov. Ako zabrániť stekaniu sviečky?
Sestra tvarohu: Bodkovaný cheesecake, mrkvová torta aj krupicový koláč. 11 výborných dezertov z ricotty
Nech vás nemýlia popisky na etikete, tento jemný taliansky syr, podobný nášmu krémovému tvarohu, je tiež výborný do pečenia.
Poradíme: Ako správne ohriať omáčku, aby chutila ako začerstva
Spôsob ohrievania omáčky je kľúčový, aby si zachovala pôvodnú chuť, konzistenciu aj kvalitu.
Jednoduchšie, rýchlejšie, zdravšie: 10 možností, z čoho pripraviť cesto na pizzu
Nedostatok času, málo skúseností, snaha schudnúť či stravovať sa výživnejšie. To všetko môžu byť dôvody, pre ktoré sa nepúšťate do prípravy klasickej pizze.
Vyberte správne: Pozor na to, v akých nádobách marinujete mäso. Týmto by ste sa mali oblúkom vyhnúť
Namarinované mäso je krehkejšie a chutí oveľa lepšie. Nie je však jedno, v čom ho necháte odležať.
U nás s knedľou: 10x maďarský guláš tak, ako sa varí v slovenských domácnostiach
Pravý maďarský guláš by mal byť z hovädzieho mäsa a mal by sa podávať s haluškami. No ale doma si ho často robíme po svojom.
Mohlo by vás zaujímať: