Farba
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.
Dnes som si už dokončila moju jesennú výzdobu tak Vám dávam tak trochu pre inšpiráciu alebo len na pozretie ako som si upravila moju terasu.
Je to vlastne servítka k príboru a sladkosť v jednom. Štyroch týchto anjelikov nám priniesla mama môjho milého, sú jej výtvorom, nápad tiež počula od niekoho iného... tak veľmi sa mi páčili, že ich odteraz určite budem na Vianoce chystávať a napadlo ma jedného pre vás rozbaliť a znova poskladať, možno to očarí i niekoho z vás a prinesie radosť. :)
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
S modelovacej hmoty som sa pokúsila urobiť aj drozdajku- odznak/brošňu, podľa filmu/knihy Hry o život.
Štedrý deň sa nezadržateľne blíži a treba myslieť na všetko... podľa tohto môjho nápadu z minulého roka si môžte aj vy urobiť menovky aké sa vám hodia.
Podľa zvyku sa na Barboru trhajú čerešňové vetvičky. Tak ako každý rok, aj teraz ich máme vo vázi na okne..chcelo to však ešte trochu ozdobiť...
Ku grilovaným dobrotám: 5 najpopulárnejších omáčok a dipov, ktoré pozná celý svet a jedna naša, rýdzo slovenská
Ak nemáte dosť času, vždy sa dajú kúpiť už hotové. Ale fajnšmekri si ich doma určite s radosťou pripravia sami.
Malý manuál pečenia: Ako pripraviť dokonalé piškótové cesto. Tieto rady vás zachránia pred debaklom
Chcete upiecť vláčny a nadýchaný korpus, ktorý nespľasne? Základom je dobré piškótové cesto.
Neodolateľne šťavnaté: 10 receptov na koláče s čerstvými broskyňami
Sladučké zrelé broskyne plné šťavy sú vítanou pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
Kulinárska finta: Štipka cukru v slaných jedlách. 6 situácií, kedy by ste ho mali určite použiť
Cukor v kuchyni sa spája výlučne so sladkosťami. Avšak aj so slanými jedlami dokáže urobiť poriadne zázraky.
13 slaných aj sladkých receptov: A zase tá cuketa! Nebojte sa bohatej úrody, toto sa z nej na Vareche varilo a pieklo minulú sezónu
Je tu ďalšia cuketová sezóna a každoročná otázka, čo s ňou. Odpoveď nájdete aj v týchto receptoch.