Farba
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.
Dnes som si už dokončila moju jesennú výzdobu tak Vám dávam tak trochu pre inšpiráciu alebo len na pozretie ako som si upravila moju terasu.
Je to vlastne servítka k príboru a sladkosť v jednom. Štyroch týchto anjelikov nám priniesla mama môjho milého, sú jej výtvorom, nápad tiež počula od niekoho iného... tak veľmi sa mi páčili, že ich odteraz určite budem na Vianoce chystávať a napadlo ma jedného pre vás rozbaliť a znova poskladať, možno to očarí i niekoho z vás a prinesie radosť. :)
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
S modelovacej hmoty som sa pokúsila urobiť aj drozdajku- odznak/brošňu, podľa filmu/knihy Hry o život.
Štedrý deň sa nezadržateľne blíži a treba myslieť na všetko... podľa tohto môjho nápadu z minulého roka si môžte aj vy urobiť menovky aké sa vám hodia.
Podľa zvyku sa na Barboru trhajú čerešňové vetvičky. Tak ako každý rok, aj teraz ich máme vo vázi na okne..chcelo to však ešte trochu ozdobiť...
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.
Biela aj zelená: 10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale
Zdravá, chutná a práve teraz v sezóne. Pre všetkých fanúšikov špargle máme skvelé recepty, ktoré perfektne spestria jarné menu.
Dilema vyriešená: Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...
Ostalo vám otvorené mlieko, ktoré nestíhate spotrebovať, alebo ste ho nakúpili viac, lebo bolo v akcii? Možno vám napadlo, odložiť ho do mrazničky. Je to dobré riešenie?