Takto si každý rok uskladním vňať z petržlenu na zimu,vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Z úrody petržlenu si oberieme vňať, ktorú pd tečúcou vodou oplachneme, necháme odkvapkať.
Vňať odrežeme od tvrdých stopiek, posekame nadrobno.mDo fľaše si dáme vňať a posypeme soľou poutlačame lyzicou, takto opakujeme. Fľašu zatvoríme viečkom a dáme do chladničky.
A môže prísť zima.
garanco, 12. októbra 2015 o 10:26
Pozri aj:
» varecha.pravda.sk/recepty/petrzlen-na-kazdy-den-v-roku-fo...
jolaj, 12. októbra 2015 o 13:13
Stačí vňaťku nakrajať, osušenú dať do teglíka a zamraziť ... v prípade potreby odsypem koľko treba a ostatné šup naspäť do mraziaka ... vydrží aj do novej úrody ...
elisticka, 13. októbra 2015 o 19:41
tak som robila kopor ...ale v mrazaku sa mi lepsie paci zachova si svoju farbu....
filippa, 13. októbra 2015 o 20:10
takto som este neskusala ale v mraznicke asi je to istejsie uz to mam oskusane
dagmara1, 14. októbra 2015 o 13:48
ja zasa si nakrájam petržlenovú vňať, dám do nádobky, kde sa zmrazuje ľad /kocky/ a potom si to nabalím do sáčkov a mám v mrazáku celú zimu, jar, pokým nie je nová úroda. Tie kocky sú veľmi praktické, použitjete len toľko koľko potrebujete
huck, 19. októbra 2015 o 20:48
Tento vynikajuci napad tu uz bol v auguste od varechacky @babkamnt. » napady.pravda.sk/navody/skladovanie-petrzlenovej-zelerov...
Som nadsena vysledkom (neustale cerstvu vnatku), zvlast ked potrebujem uskladnit mansie mnozstvo , ktore kupujem . Pochopitelne, ze kto ma vlastnu urodu a teda vacsie mnozstvo na to je este stale prioritou mrazak
mijaita, 5. novembra 2015 o 14:19
nasekanou petrzelovou nat davam do mrazaku ve sklenickach. A nejen tu. Vsechno je ve sklenickach lepsi nez v plastu.
kecupicek, 28. januára 2016 o 13:49
Pripájam sa ku gazdinkám, ktoré dávajú zeleninu do formičiek na ľad a zalejú ju vodou. V mrazničke vydrží až do novej a nestane sa mi, že jedlo
presolím. Vyskúšala som mnoho spôsobov, ale ako hovorí môj manžel,
najlepšie je mať záhradku v Tescu, alebo inom obchodnom reťazci.