Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup)

Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup)
Foto: jarbra

Blizia sa vianocne sviatky a urcite uz rozmyslate nad darcekami pre svojich blizkych, priatelov a znamych. Vyrobit si taketo originalne peelingove mydlo rucne vyrobene moze byt aj idealnym darcekom. Mydlo s ovsenymi vlockami ma dobre ucinky na pokozku, ktora bude hladsia a pruznejsia. Cim hrubsie ovsene vlocky pouzijeme, tym bude peelgin silnejsi.

Materiál


Postup práce

Material, ktory potrebujeme:
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 1

Pomocky:
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 2

Mydla 3x nastruhame na struhadle na ktorom struhame jablka na hrubsie hoblinky. Farba je zelena, pretoze som pouzila jablkove mydla.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 3

Vodu zohrejeme cca na 60°C tak, ze polozime vacsi hrnec na sporak s vodou a dodoho dame mensi hrnec v ktorom budeme zohrievat mydlove hoblinky cize vo vodnom kupeli (tak, ako cokoladu ).
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 4

Mydlove hoblinky vysypeme do hrnca, miesame , ked sa hoblinky pomaly rozpustaju pridame vodu 9 PL a stale miesame kym sa mydlo nerozpusti.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 5

Ked mame mydlo rozpustene,
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 6

prisypeme zomlete ovsene vlocky 9 PL
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 7

zmes dobre premiesame, nechame stale vo vodnom kupeli, miesame pokial sa nam ovsene vlocky troch nerozpusta.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 8

Ak je hmota prilis tuha, pridame podla potreby vodu ( sami pridete nato, kolko vody treba pridat, hmota nema byt ani riedka ani husta, pridavala som stale po troska, az kym som si nebola ista, ze je to ono ). Dobre premiesame, stale mame hmotu vo vodnom kupeli. Aby som dlho nemiesala pouzila som ponorny mixer, ide to rychlo :-)
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 9

Nakoniec do mydlovej zmes mozme pridat aj etericky olej, aby nam mydlo krasne vonalo, premiesame a vylejeme do formy, povrch uhladime lyzickou. Nezabudnite varit mydlo s ,, LASKOU ,, ! Ako formu mozme pouzit skatulky od masla, rozne silikonove formy na odlievanie, alebo plechove formy na pecenie apod.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 10

Mydlovu zmes nechame stuhnut v chlade ( chladnicka ).
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 11

Vyklopime ju az o par hodin, alebo na druhy den.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 12

Ak sme pouzili vacsiu formu, mydlo nakrajame na mensie kusky, alebo ked je hrubsie tak, ho prekrojime na polovicu.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 13

Ked chceme mydilka darovat, tak aby vyzerali vkusne a boli pevne, upravime ich tak, ze na karton dame mydlo, obkreslime, vystrihneme motiv.Takto vystrihnuti karton podlepime ozdobnym papier alebo mozme vyuzit pohladnic z ktorych povystrihujeme rozne motivy, bud vianocne alebo k narodeninam apod. Mydlo ktore ma vzor dame na vrch ( nezakryvame ), zakryjeme len spodnu cas mydla, ktoru sme ozdobili. Mydlo ktore nema vzor mozte karton daj aj na vrch aj na sodok mydla bude pevnejsie. Vsetko zalezi na vasom vkuse. Mozte pouzit flitre, menovky, vianocne hviezdick a pod.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 14

Na zaver mydlka vkusne zabalime do celofanu alebo do ozdobneho papiera a previazeme stuzkou, lykom a malou maslickou. Takto pripravene mydielka mozme darovat na Vianoce aj pocas celeho roka, kedykolvek urobit blizkym radost. Urcite sa potesia z vasho mileho darceka, ktory je originalny.
Výroba peelingového mydla s ovsenými vločkami (fotopostup) - obrázok 15

Na doplnok: Z troch kusov mydla po 100 g som urobila 18 kus roznej velkosti. Prajem Vam vela stastia pri vyrobe vasho originalneho mydielka, nech sa vydari !



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (4,7 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 4 komentáre k návodu
  • slavka2012, 22. novembra 2014 o 00:01
    @Jarbra , tak uz som ich urobila, aj zabalila, vyzeraju naozaj efektne, a mna najviac tesi, ze som ich robila ja. :-).Do mydla som pridala este trochu ( cajovu lyzicku) mandloveho oleja, asi preto su maksie ako bezne mydlo, ale vonaju a kusok co mi vystal som aj vyskusala - je velmi jemne a penive. Dakujem za inspiraciu.


  • jarbra, 22. novembra 2014 o 05:53
    mila slavka2012 aj ja Ti velmi pekne dakujem a tesi ma, ze mydielko sa vydarilo ,, tlieskam ,,. Anooo, to mydielko je take maksie, ale sa nerozpadava a drzi pokope je to len domaca vyroba mdielka. Tak ako pises, ked len ruky si budes s nim umyvat budu, krasne hladke a napnute, mne sa osvecilo a teraz len varim, varim pre priatelov holandskych, ako maly darcek k Vianociam, ktory urcite potesi pretoze je z tvojich ruk. @slavka este raz DAKUJEM . Prajem pekny den.


  • zdezda, 23. novembra 2014 o 10:06
    Jeeej, supis recept, ako pominat aj zbytky mydiel. Doteraz som si ich sustredila vo velkych umelych flasiach, zaliala vodou, nastokla ako uzaver rozprasovac(pumpi-pumpi) a pouzivala som tuto tekutinu na umyvanie linky, ...., pripadne na kvietky proti muskam. Podla tvojho super fotopopisu, to urcite zvladnem a budem mať origos vonave darceky pre vsetkych :-) Dakujeeeem.


  • jarbra, 23. novembra 2014 o 11:26
    @zdezda , drzim palce aby sa vydarili tie mydielka, a zaroven aby potesil Tvojich blizkych, skutocne oplati sa ich urobit, ved uvitis sama, ked si ich urobis a otestujes. Budes jemna a pruzna :-)))) Papa.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: