Materiály podľa abecedy
Toto bol spontánny chvíľkový nápad keď som vyraďovala menšiu panvicu, ktorá už neslúžila svojmu účelu - skrsla mi v hlave myšlienka vyskúšať servítkovú techniku aj na tomto kúsku riadu.
Piekla som plnené orechy a naozaj som rozmýšľala či nekúpiť nové formičky, pretože boli hrozné. No nič, skúsila som a vyšlo to, posúďte.
Ja som milovníčka levandule a preto moje motto je "Levandule nie je nikdy dosť!". :) Vo videu nájdete 4 nápady na rôzne dekorácie so sušenou levanduľou. Dúfam, že Vás inšpirujem.
Akurát, keď začína vykurovacia sezona, rastú hríby a dozrieva ovocie.
Dnes som sa trochu pohrala a upravila som si vstup do kotolne, aby bol trochu krajší a tu je výsledok. No a nedalo mi a pokračovala som ďalej.
Veľa voľného času trávime ako rodina na záhrade. Keďže máme skoro jeden a pol ročnú dcéru, priateľku napadlo vyrobiť pre ňu niečo na zabavenie sa...
Našiel som pri kúpe domu v dielni starú rozbitú drevenú sýpku na zrno bez vrchnáka a značne premočenú a prehryzenú od myší. Škoda ju vyhodiť, tak čo s tým?
- dovoľujem si ukázať moju sadu ,,gril-guláš,,
- na podnet priateľov, som si ju vyrobil veľmi dávno,
- každé leto sa aspoň jeden krát zídeme celá rodina na chalupe, kde buď
grilujeme, alebo varievame guláš,
- nie je síce ,,,noblesná,,, ako z obchodu, ale plní účel,
- v záhrade sa každý rok urodí veľa čiernych ríbezlí, vínko z nich ešte znásobí dobru
atmosféru,
-pretože, každý rok spracovávame bravčové mäso na výrobky(salámy, klobáse, šunky, slaniny) ktoré treba kvalitne vyudiť, -pretože stará udiareň už doslúžila, neviem, ako funguju z obchodu -pretože, po dvoch rokoch testovania sa osvedčila, dovolil som si, ju prezentovať -možno niekoho zaujme aj si ju vyrobí -možno ju vylepši a poslúži ešte lepšie, ako mne
Po kúpení a opätovnom zušľachtení záhradky do stavu prevažne na relaxovanie neďaleko sídliska kde bývam prišiel rad aj na postavenie grilu / krbu. Keďže som nechcel kúpny, musel som vymyslieť z čoho ho postaviť. Samozrejme čo najjednoduchšie, najlacnejšie, najrýchlejšie a by aj nejako vyzeral... Staré tehly, kameň, kov? Dostal som iný nápad.
Asi pred rokom som v týchto miestach uverejnil návod na zhotovenie zariadenia na zavlažovanie kvetín, ktoré im malo pomôcť prežiť našu dovolenku. Návod zmizol, asi sa niekomu neosvedčil. Ako každé takéto zariadenie, aj tento "prístrojček" treba správne používať. Je totiž uspôsobený tak, aby udržiaval konštantnú hladinu spodnej vody v kvetináči, ktorý nesmie mať obvyklý otvor v dne. Rozličné varianty sú preto vhodné najmä pre kvetinové hrantíky používané v balkónových žľaboch.
A toto je druhé pokračovanie celoročnej série vencov. Aj s fotopostupom. Medzi časom sa mi poradilo získať ďalšie kolesá, tak teraz už nebudem musieť obmieňať výzdobu - už budem mať pripravené kolesá na každé ročné obdobie. Stačí len vytiahnuť z vreca. :-) Jar je už za nami a máme tu LETO. Mne leto evokuje pláž a more, tak preto takáto pripomienka aj na schodišti. :-)
Mala som doma staré koleso z bicykla a tak som sa rozhodla, že z neho vytvorím ozdobu na schodište. Začala som síce na jeseň, ale uvedomila som si, že si z neho urobím "CELOROČNÝ" veniec. A tak v tomto čase sa zmenil na jarný, ktorý bude na chodbe do leta - potom sa znova zmení. Takže vám každé ročné obdobie či sviatky priblížim jeho aktuálnu podobu. :-)
kolegovia v práci sa potešia, keď nájdu na dverách kuchynky takýto mikulášsky darček.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.