Prenosná kovová udiareň

Prenosná kovová udiareň
oldomachacOldomachac, Bánovce nad Bebravou, 30. decembra 2015 8:00Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

-pretože, každý rok spracovávame bravčové mäso na výrobky(salámy, klobáse, šunky, slaniny) ktoré treba kvalitne vyudiť, -pretože stará udiareň už doslúžila, neviem, ako funguju z obchodu -pretože, po dvoch rokoch testovania sa osvedčila, dovolil som si, ju prezentovať -možno niekoho zaujme aj si ju vyrobí -možno ju vylepši a poslúži ešte lepšie, ako mne

Materiál


Postup práce

celkový pohľad
Prenosná kovová udiareň - obrázok 1

údiaca časť
Prenosná kovová udiareň - obrázok 2

ohnisko
Prenosná kovová udiareň - obrázok 3

príslušenstvo, doplnky
Prenosná kovová udiareň - obrázok 4

súbor obrázkov
Prenosná kovová udiareň - obrázok 5

prevádzka: -ako každé zariadenie, aj udiareň, treba poznať a odskúšať -teplomer slúži na meranie teploty v udiacej časti = veľmi dôležité -treba ovládať, spôsoby údenia a teploty pri údení studené údenie: -každé rozkúrenie pahreby, robiť mimo udiarne, až po rozkúrení vložiť kôš do 1/3 ohniska a prikryť šubrom -kúriť, len tvrdým drevom(z ovocných stromov) a dubovými pilinami -sledovať teplotu v udiacej časti, = v rozpätí 15 - 25°C, v zime na túto teplotu udiareň predkúriť, až potom naložiť medium -nízka teplota = kondenz - veľmi zle -vysoká teplota = uvarenie - veľmi zle -väčšiu istotu kvality údenia dodajú aj odnimateľné drevené vložky, -pre dobrý odvod dymu je treba dodržať medzeru strechy a telesa udiarne, malá medzera znamená nahromadenie dymu a následný výbuch = veľmi zlé -čas údenia - individuálne -mne sa osvedčilo = klobásy, salámy a slaniny - 2 dni, šunky a kolená -3-4 dni -teplé a horúce údenie - neodskušané



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (5,0 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 17 komentárov k návodu
  • rulik, 31. decembra 2015 o 15:24
    no ak tento postup niekto nepochopí tak už neviem, pekné, všetko dobré v novom roku


  • rulik, 31. decembra 2015 o 15:25
    a hlavne nechytí plameňom a nespôsobí dedinský požiar, ako nám v tomto období servírujú televízie


  • paso, 2. januára 2016 o 18:55
    Zaujímavé, žijem v Bulharsku každý rok si robím ˇčabajky", starý rodinný recept. Údenie je však problém a Vaša udiareň ma zaujala. No tu ju nemôžem rozlúštiť. Prosím návod poslať na Emil adresu botansky@abv.bg Vrele ďakujem.


  • belak22, 4. januára 2016 o 05:52
    Velmi zaujímavé už roky hľadám niečo podobne.Možte to poslať na môj email jankepic@yahoo.com .Ďakujem.


  • vianney, 4. januára 2016 o 12:53
    Vyzera to skvele ale popis pod postupom prace sa neda vobec citat.


  • oldomachac, 4. januára 2016 o 13:14
    ospravedlnujem sa, ale nedokazal, nevedel, som dat obrazky aby boli citatelnejsi, ak ma niekto zaujem, nemam problem poskytnut mailom


  • mmikes, 5. januára 2016 o 04:06
    Tiez mam udiaren vlastnej vyroby ,ale s tunelom.Vyhodou tunelu je lahka kontrola teploty v udiarni aj ked sa udi bez pilin.Inac na studeno udim tak isto ."Na teplo" zvysujem teplotu tak na 70 - 80C a udim 4-5 hodin.Vsetko zalezi od velkosti masa alebo klobas.Kabanosy na studeno staci jeden den ale cabajku udim aj 3dni....prajem vela zabavy pri udeni...mne sa akurat zasoluje slaninka...


  • oldomachac, 5. januára 2016 o 09:45
    mmikes,
    vyborne, vidno, ze este su medzi nami i ked, daleko od seba, ludia s velkym ,,,fortielom,,, , pekny den


  • adrian, 5. januára 2016 o 17:22
    Vyzera skvelo. Mozete mi poslat obrazky na email harnos@metrans.cz
    Chcel by som si nieco take doma zhotovit.
    Vopred dakujem


  • vincur1, 6. januára 2016 o 15:31

    Práve riešim podobnú záležitosť a toto ma skvelo inšpiruje, len mám tie isté problémy s čitatelnosťou, preto prosím o zaslanie obrázkov na mail vincurm@gmail.com. Ďakujem


  • coverilla, 6. januára 2016 o 17:02
    Poprosim aj ja navod poslat na coverilla@gmail.com


  • proficek, 6. januára 2016 o 19:48
    zdravim tez by som potreboval poslat na mail ludovitlaurov@gmail.com


  • pistasnv, 8. januára 2016 o 16:48
    Velmi zaujimave a sikovne prosim poslite navod na mail sgencura@gmail.com dakujem


  • janyriso, 10. januára 2016 o 17:44
    Zdravím vás, Váš výrobok vyzerá vynikajúco, ak by ste mohli aj mne poslať čitateľnejšie fotografie budem Vám povďačný. Ďakujem, želám všetko dobré.
    janrisko@gmail.com


  • lepalo, 11. januára 2016 o 19:50
    veľmi zaujímavý nápad, poprosím o zaslanie návodu na mail lepalo@gmail.com


  • spako1, 18. januára 2016 o 17:29
    Prosim si tiez poslat detailnejsi navod. Dakujem.
    vladimir.spacek@gmail.com


  • kutala, 9. marca 2016 o 21:01
    Dobrý večer
    ooldomachac
    Zaujala ma údiareň.Poprosím ak by bolo možné poslať návod a obrázky na zhotovenie údiarne na mail peterolga2@gmail.com.Vopred ďakujem.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Návod je v kategóriach:

Mohlo by vás zaujímať: