Minerály


Návody na minerály:

Prírodný 3D obraz (videonávod) Prírodný 3D obraz (videonávod) Vaše

Celý postup nájdete priamo vo videu.

Soutache náušnice (videopostup) Soutache náušnice (videopostup) Vaše

Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.

Zdobená studňa Zdobená studňa Vaše

U nás máme na dvore svoju studňu ,tak menšia zdobenie na nej,aby zapadla do skalky.

Slimák na kvety Slimák na kvety Vaše

Existuje veľa krásnych materiálov a doplnkov do záhrady ale sú cenovo dosť náročné. Našu záhradku si upravujeme sami a toto je jeden nápad, ktorý manžel niekde videl a tak sme ho zrealizovali. Dá sa urobiť z plochých kameňov, drevených klátikov a nám zostali dlažobné kocky, tak sme slimáka vytvorili z nich. Veľkosť je asi 200x120cm a je oválneho tvaru.

Spomienka na Chorvátsko Spomienka na Chorvátsko Vaše

Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.

Kamenné figúrky Kamenné figúrky Vaše

Aj vám deti nosia z prechádzok plné vrecká “pokladov”, ktoré nájdu na chodníku? Keby som doma občas neprerieďovala naše škatuľky s “pokladmi”, mohli by sme tu mať už hotový kameňolom. Tak prečo nevyužiť pekné, zaujímavo tvarované či sfarbené okruhliaky aj takto!

Kamienky s obrázkami Kamienky s obrázkami Vaše

Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.

Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.

Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.

Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.

Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.

Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.


Mohlo by vás zaujímať: