Účel použitia
Kolegyňa roky nekupuje práškový cukor - vyrába si ho doma. Ja som nevedela zohnať hroznový, ktorý namiesto práškového roky používam. Pred rokom som dostala kávový mlynček, ktorý bol pôvodne určený na mletie maku :-) a tak som spojila oba nápady dokopy a pomohla si.
Chcela som objednať vykrajovačku, ktorá je použitá v jednom fotopostupe: http://tortyodmamy.sme.sk/kvietky-z-vystavy-v-dk-predvadzane-dortisimom len som sa nepozrela presne ako vyzerá, a tak som objednala nespárvnú vykrajovačku, nevadí pretože som si vyrobila stred a tak som dostala takú formu kvetu akú som chcela
Bavlnené vrecúška sa dajú použiť na uskladnenie sušených byliniek, hríbov alebo ovocia, na zavesenie do skrine alebo priestoru na prevoňanie, sú vhodné aj ako darček. Látku vyberáme podľa toho, čo do vrecúška budeme plniť. Ja som zvolila levanduľu.
Sterilizovaná zelenina je druhým výrobkom po kompótoch, ktorú si doma radi pripravujeme. Niektoré druhy zeleniny sú veľmi obľúbenou pochúťkou na domáce konzervovanie. Preto vám ponúkam ďalšie rady ako tieto výrobky správne sterilizovať, aby sme sa vyhli možným chybám a mali z našej práce radosť a najmä pri konzumácii pôžitok.
Sezóna je v plnom prúde,tak sa chcem s vami podeliť s radou ako dlho sterilizovať kompóty včetne sterilizačnej teploty. Vychádzam z overených technologických postupov z výroby ako aj z vlastnej praxe.
Určite túto dobrú pomocku do kuchyne poznáte. Idem gratulovať a nechcela som to dať len tak samotné tak som to trošku ozdobila a máme darček aj na oko aj na úžitok. Dávam sem pre inšpiráciu ak by sa Vám to niekomu hodilo.
Viem, že je prostred leta ale pozerala som si foto a natrafila som na túto vianočnú ozdobu, ktorú som si sama vymyslela a urobila. Tu je ak by sa Vám zapáčilo urobte a potešte sa tak ako ja. Samozrejme urobte si farebne ako sa Vám hodí.
Zaujímavý nápad, ako zrecyklovať staré nenosené košele. Táto jednoduchá zástera je vhodná ako do kuchyne, tak aj do záhrady alebo napríklad pre deti na výtvarný alebo modelársky krúžok.
Pre ľudí ako ja, ktorí nechodievajú na huby, sú relatívni začiatočníci v kuchyni a pozerajú na objekty s klobúčikmi s beznádejou v očiach - čo s hlinou a inými nečistotami na povrchu húb? Najmä pokiaľ tie majú veľa povrchových nerovností.
Tento návod som videla v TV relácii a potom pohľadala na internete. Tu opísaný spôsob čistenia by sa mal aplikovať iba tesne pred prípravou jedla z húb. Pokiaľ ich chceme skladovať, lepšie je použiť štetec na čistenie.
Tento nápad určite stojí za povšimnutie :) Dá sa určite vymyslieť veľa druhov zeleniny alebo ovocia a veľa druhov typov vykrajovačiek na vykrajovanie a tým aj spestrenie našich osláv, na ktorých by nemali chýbať obložené misy. A neuveríte ako sa tým dokážu zabaviť aj deti :)
Každý vie, že utierka je v domácnosti nenahraditeľný pomocník. Na trhu je ich možnstvo. Všimli ste si medzi nimi rozdiely? Viete ktorá je lepšia? A ako sa o ne starať, aby stále dobre plnili svoju funkciu?
V tomto návode vám prinášame nápad na originálny darček. Pomocou špeciálnych fixiek na sklo a porcelán môžete vytvoriť rôzne nápisy a obrázky na hrnčeku alebo pohári.
Na dovolenku v Egypte nemá každý.. ale takýto "púštny kútik" si určite každý zvládne vyrobiť.
Na výrobu tejto pomôcky do kuchyne som použila manžela :-) keď som totiž v obchode zbadala takéto formičky potešila som sa a už som sa aj videla ako krásne budem servírovať... rýchlo som ale vychladla pri pohľade na cenu a tak som ukázala prstom a tomu môjmu povedala "toto mi vyrobíš a ja viem aj z čoho" a vyrobil....
Toto je môj nápad ešte z čias keď u nás nebol taký výber mufinkových foriem a ja som chcela piecť muffinky a nemala som v čom... je to skôr taký návod ako sa dajú využiť veci ktoré bežne vyhadzujeme...
Poznáte to keď pečiete a potrebujete sa občas pozrieť do receptu a ten nešťastný papier na ktorom ste mali recept napísaný nie a nie nájsť? Ruky od cesta a čo ďalej? ja som si urobila takú maličkú prenosnú nástenku a mám po probléme...
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
10x focaccia: K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí
Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom.
Urobte to správne: Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií
Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať.
Na obed aj na párty: Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán
Neodmysliteľne patrí k cestovinám či na pizzu, ale parmezán vynikne aj iných úlohách.
Čo nás naučili: Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu
Tak, ako ich piekli nám, dnes ich my pečieme svojim deťom. Koláč od mamy nemusí mať výstavné parametre, má pre nás úplne inú hodnotu.
Ako sa vynájsť: Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť
Nachystať chrumkavú vyprážanú pochúťku a nepoužiť pritom na obaľovanie vajce, môže byť výzva. Ale môžete si s ňou poradiť.