Dva v jednom (fotopostup)

Dva v jednom (fotopostup)
Foto: pivonka
pivonkaPivonka, Kysucké Nové Mesto, 12. apríla 2018 18:22Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Ak kvetináč nemá odtok, je to problém, ktorý pomôže vyriešiť obyčajná hubka na riad.

Postup práce

Nedávno som náhodou zablúdila do malého bazára a tam som objavila pôvabný čajník, ovšem bez vrchnáka. A tu prišiel prvý nápad - urobiť z čajníka kvetináč. 1,20 €, no nekúp to!
Dva v jednom (fotopostup) - obrázok 1

Až doma som si všimla, že má značku a to mi nedalo, zapátrala som na internete. Nový takýto čajník, samozrejme s vrchnákom, stojí okolo 70 €. To bude parádny kvetináč.
Dva v jednom (fotopostup) - obrázok 2

Druhý nápad som odkukala z mejlovej pošty. Ak voda z nádoby na kvety nemá kam odtekať, je to problém, lebo korienky by mohli zahnívať. Vyrieši to obyčajná hubka na riad, ktorá prebytočnú vodu vsaje. Ak zemina vyschne, voda sa vzlínaním uvoľní.
Dva v jednom (fotopostup) - obrázok 3

Pridáme zeminu a to podľa potrieb rastlinky, ktorú chceme v kvetináči pestovať. Ja v tomto krásnom čajníku plánujem vysadiť africkú fialku. Bude sa dať krásne polievať zospodu cez (ako sa správne po slovensky hovorí tomu zobáčiku, cez ktorý nalievame čaj?). Má to ale háčik, zatiaľ ju nemám. Africké fialky nádhernej tmavo-fialovej farby pestuje moja dcéra. Už si ju pestujem z lístka.
Dva v jednom (fotopostup) - obrázok 4

Zatiaľ sa bude v čajníku krásne vynímať primulka. Keď odkvitne, presadím ju na záhradku. Uvoľní miesto fialke. Viem si tam predstaviť aj kuchynské bylinky, napr. minibazalku, tymián a iné.
Dva v jednom (fotopostup) - obrázok 5



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (4,4 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 8 komentárov k návodu
  • mamka4, 13. apríla 2018 o 12:44
    krásne, chcela som dať 5 hviezdičiek, omylom som dala jednu, ako to napraviť?


  • mitzy, 13. apríla 2018 o 13:14
    Pekný nápad, aj s tým čajníkom


  • haji, 13. apríla 2018 o 15:44
    Nápad dobrý, jen bych byla opatrná na plíseň a hnití. No však uvidíš, jak to půjde. Jde i varianta dát do konvice kostku a na kostku položit podmisku a do ní květináč s rostlinou. Fialky aj petrklíč zalévám odspodu, kontroluji prstem hlínu a zalévám až jsou úplně suché. Nadzvedneš květináč s rostlinou, crkneš do podmisky, vrátíš květináč. Jak fialka, tak petrklíč chtějí vyschnout - v zájmu dobré kondice kořenů i hlíny. Čajník je moc hezký, to byl povedený kup!


  • haji, 13. apríla 2018 o 15:49
    Kecám, petrklíč nemusí úplně vyschnout - pak úolně klopí listy i květy. Zalévám do podmisky, jakmile vidím, že listy a květy začínají klesat. Ale jen tolik, kolik do hodiny vypije - neměl by stát ve vodě, nemá to rád. Stejně jako fialka - nesmí stát ve vodě - co za hodinu nevypije, vyleju. Jde to natrénovat, už to mám v oku.


  • bubaya, 13. apríla 2018 o 16:00
    Pekné, roztomilé. Aj ja chodím po bazároch a záložniach, je to moja vášeň, čajníky, servisy, poháre, poháriky.....vždy potom, keď už mám toho priveľa, niečo z kredenca odnesiem do pivnice do depozitu a vyložím nové úlovky. Ja by som dala, kvôli hnitiu a prebytočnej vode, kvietočky do malého črepníka, ktorý sa vmestí do čajnika, eventuálne niečím podložila, aby nepadlo na dno, a bolo by asi po probléme. Videla som v bazári prekrásnu bachratú polievkovú misu, tá by bola ideálna na takúto dekoráciu.


  • pivonka, 14. apríla 2018 o 18:02
    Ďakujem všetkým za nahliadnutie. @mamka4 , neporadím ti, možno redakcia. @haji , @bubaya , ďakujem za dobrú radu.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 4. mája 2018 o 08:49
    Milá @Pivonka , Váš nápad vyhral v našej aprílovej súťaži na www.Napady.Pravda.sk pekné knihy. Blahoželáme a prosíme, ozvite sa nám kvôli kontaktným údajom na redakcia@varecha.sk. Ďakujeme


  • pivonka, 4. mája 2018 o 21:42
    Ďakujem všetkým za hviezdičky a redakcii za výhru. Mám radosť.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: