Kvetináče na balkón aj záhradu

Kvetináče na balkón aj záhradu
Foto: vikino
vikinoVikino, Bratislava, 24. júna 2013 14:16Ďalšie jeho nápadyĎalšie jeho recepty

Postup práce

Odrežeme jednu bočnú stranu z flaše (tú odrezanú časť použijeme ako tácku pod kvetináč), nasypeme hlinu a nasadíme čo len chceme.

Ak chcete môžete si ich olepiť farebnou fóliou (napr. z igelitky) ak to chcete mať vonku. Do bytu by som to olepil nejakou tapetou. Mňe sa to páči aj takto. :)



Páči sa ti tento návod?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,6 hviezdičiek)

Staňte sa fanúšikom nášho nového webu: 11 komentárov k návodu
  • ebaka, 24. júna 2013 o 17:13
    super nápad...hlavne,že nemusíš skladovať kvetináče cez zimu,jednoducho vyhodíš..o-:))))


  • tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 24. júna 2013 o 17:17
    @ebaka ma pravdu! Netreba ich v zime skladovat, to je super!


  • rea1, 25. júna 2013 o 09:02
    ja sadím priesady paradajok do fliaš "na stojato". :-) dvojlitrovú fľašu od minerálky naspodu 2 - 3x prebodnem, odrežem cca v 2/3 výšky, zasadím do každej 2 priesady a prvý týždeň na nej mám ešte nasadenú aj tú odrezanú vrchnú časť (bez štopľa) - vytvorí sa tým akýsi skleníček, rastlinky sa udomácnia. po cca týždni vrch vyhodím a veselo paradajkujem až do zberu úrody. paradajky mi v tom na balkóne rastú ako besné. :-))


  • marianne, 25. júna 2013 o 09:26
    @rea1 to je genialny napad,na moj balkon takyto sklenik ako vysity...este mi prosim, prezrad,kolko zeminy zhruba davas do tej zrezanej flase,polovicu? a po jednej priesade tam sadis, vsak? ci?


  • hubata, 25. júna 2013 o 21:10
    ja som to skúšala, ale musí sa veľmi veľa hnojiť, aby tam niečo vyrástlo.....


  • marianne, 26. júna 2013 o 11:37
    tak aspon Ty si mi odpovedala..dakujem @hubata :-)


  • rea1, 26. júna 2013 o 11:57
    @marianne , prepáč, akosi som včera pozabudla, že som sem pridala moje zlepšovátko a už som sa nepozrela, až dnes. :-) takže:
    dvojlitrovej fľaši zrežem vrchnú časť asi v 1/3 od štopľa, naspodu spravím klincom 2 - 3 dierky, postavím do misky. hlinu nasypem do polovice, zasadím dve priesadky spolu, pri sebe. dve preto, že ja si ich robím zo semiačok sama a sadím ich keď sú narastené tak na výšku +/- 12-13 cm. keď podrastú, hlinu dosýpam podľa potreby, niekedy až takmer po vrch, tak zo 4 prsty pod okraj. hnojím priebežne ako ostatné balkónové kvety, aj tým istým hnojivom, proste im trochu šprcnem. žiadne extra výhody, pri kvetoch sa držím hesla "ukáž, čo v tebe je, keď si slabinger, skap". tak prečo by som sa k rajčinám mala správať ináč, žeáno. :-) najčastejšie si kupujem tzv. balkónové paradajky, vyrastú mi v tých fľašiach do výšky tak cca 40 cm (myslím tým odspodku fľaše) a môj osobný paradajkový rekord bol, že z jedného vrecúška som mala úrodu takmer 5 kíl rajčín, krásnych, veľkých asi ako bývalá 10-korunáčka. neviem, či som ich opľúvala, preklínala alebo či ich chodili synovia a iné vtáctvo nebeské ocikávať ale takú "úrodu" som už nikdy nemala. a majú veľmi dobrú chuť. toť moje skúsenosti. ak sa do toho pustíš, želám bohatú úrodu. :-))) jana


  • marianne, 26. júna 2013 o 13:59
    tak Ti @janka dakujem,som tu trpezlivo cakala:-))...z jedneho vrecuska 5 kg rajcin,si frajerka,to sa nechytam,ale mala som minuly rok peknu urodu cherry rajciniek,plnu misku..pre mna je to zelenina cislo 1 v lete,asi uz bude tento rok na experiment neskoro,ale toto si nenecham ujst,aby som nevyskusala...bola som hlavne zvedava,kolko tych priesadiek davas dohromady v jedne flasi...este raz dik,dam ti vediet:-)..


  • rea1, 26. júna 2013 o 14:54
    @marianka , veď si do tých fliaš zasaď kúpené priesady, len tak, zopár na skúšku. ale tie už budú väčšie, tak by som dávala iba po jednej. a čo, za pokus to stojí, veď uvidíš.
    cherry paradajky mám aj ja rada, ja som zeleninofil, ale raz sme dostali do záhrady od tety za hrsť priesad a ona sa už nepamätala, aké sú to rajčiny. áno, máš pravdu - mali sme ten rok v záhrade posadených 50 ks (!!!) cherry paradajok. a bolo ich treba oberať tak, ako dozrievali, pekne po troške každý deň, som vtedy myslela, že sa z toho pose***, veď vieš. :-) 50 koreňov, obdeň nástup do záhrady a oberať po jednej - dvoch guličkách. fujtajxl. dodnes sa rehocem, keď sa vidím, ako mi liezli oči po zistení, že síce paradajok máme až po nosné dierky - ale akých! :-)))))))


  • marianne, 30. júna 2013 o 19:03
    taak,@janka 3 priesadky su uz zasadene,dakujem Ti za radu,uz sa tesim,aku urodu pozbieram:-))).. ale neskoro som prisla,uz ich vobec nebolo jednoduche kupit,ze vsetko vypredane,ale este 3 take male mrcinky pani predavacka nasla,tak sa ich pokusam zachranit...dala som jednu do flase....


  • gubics, 5. apríla 2014 o 08:46
    Nápad je to dobrý.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Každodenný
súhrn receptov »
Tento návod VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovNápad do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na nadiktovanie do telefónu:

Mohlo by vás zaujímať: