Najnovšie komentáre

Najnovšie komentáre k nápadom

«1...7 8 9 10 »

cesminaz, 6. septembra 2025 6:04 k receptu Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) (videorecept)
@zolik (5.9.2025 17:26)

Ahoj milá @zolik 😊 Dúfam, že si bola s výsledkom spokojná a že polievka chutí. Ja som v týchto dňoch zavárala už 3 dávky kečupu a teraz mám v pláne ešte paradajkovú omáčku , ktorú deti velmi lúbia😊 Pekný deň ti prajem!



monty469, 5. septembra 2025 22:25 k receptu Cuketová makovička (fotorecept)
@dava (29.7.2025 20:51)

Som rada, ze si s receptom spokojna. Kolacik sa da rozne vylepsit, a tvoj sposob sa mi paci🙂


lenka1973, 5. septembra 2025 18:40 k receptu Sviečková na smotane
Do sviečkovej sa smotana nedáva. Iba zelenina


menyazavutkristina, 5. septembra 2025 18:17 k receptu Kurací perkelt s cestovinou (fotorecept)
Tiez nemam rada halusky, robim s kolienkami. Ale ten ten postup mi pride velmi zlozity, mnoho zbytocnych krokov oproti tomu, ako jednoduche sa da perkelt uvarit. A zasadne ho robim bez cesnaku


zolik, 5. septembra 2025 17:27 k receptu Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) (videorecept)
@zolik (5.9.2025 17:26)




zolik, 5. septembra 2025 17:26 k receptu Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) (videorecept)
Idem vyskúšať a hneď z 1 1/2 dávky. Práve som pekáč šupla do rúry. O večerný piatkový program mám postarané 😂


macejj, 5. septembra 2025 10:44 k receptu Domáca fazuľovica
@andreaivanova (6.7.2025 15:01)

Zdravim dozvedeli ste sa odpoveď?


alica7, 5. septembra 2025 6:37 k receptu Bajadera - chorvátsky zákusok
@nikki99 (4.9.2025 14:18)

Vyskúšajte a nech sa vám podarí.


kika1212, 4. septembra 2025 21:52 k receptu Kurča s čertom v tele (fotorecept)
@leaela (4.9.2025 17:29)

Až čertovsky neuveriteľné🤣


leaela, 4. septembra 2025 17:29 k receptu Kurča s čertom v tele (fotorecept)
Kam kraca gastronomia....neuvritelne!parada👍
Pozdravujem vas priatelia😉


nikki99, 4. septembra 2025 14:18 k receptu Bajadera - chorvátsky zákusok
Mňaaaaaaaaaam..Aj ja by som cvrkla rum...Určite vyskúšam..


haji, 4. septembra 2025 11:39 k receptu Kurča s čertom v tele (fotorecept)
Vtipný receptík. U nás se prodávají "Čertovské klobásy", tuším by do receptu sedly!


velimir, 4. septembra 2025 10:49 k receptu Kozľacina v rímskom hrnci
Keď siahneme po mäse z chrbta kozy, máme v rukách dva skvosty – karé, teda vonkajší chrbtový sval, a sviečkovú - jemnú panenku z vnútornej strany bedier. Sú to kúsky, ktoré si zaslúžia úctu a šetrnú úpravu. Netreba na ne veľa korenín ani zložitých postupov – stačí im krátky čas a trocha starostlivosti. Mne sa osvedčilo mäso len rýchlo a zľahka opiecť, aby sa zatiahlo, a potom ho dopiecť už len 10–20 minút. Tak zostane šťavnaté, mäkké a s prirodzenou chuťou.

Na pomalé pečenie iných častí kozľacieho mäsa sú vhodné prirodzené arómy – rozmarín, čierne korenie, bobkový list, pár guľôčok jalovca a pohár bieleho vína. V hlinenom, rímskom hrnci nechávam mäso piecť pri 150–160 °C tri až štyri hodiny, aby sa chute spojili a zjemnili. Najlepšie sa na to hodí lopatka, rebrá alebo aj odrezky a kosti. Výsledkom je hrniec plný hlbokej, výraznej chuti, ktorá poteší každého pri stole.


majales, 4. septembra 2025 10:48 k receptu Fazuľkový prívarok (fotorecept)
+ pretlaceny cesnak


sracz, 4. septembra 2025 0:24 k receptu Dubákové rizoto
Blahoželám k hríbovému "úlovku" i krásnemu chutnému rcp @Lenka1503 milá a šikovná. Som "vyznávačom" klasického risotto a s porcini mushroom´s zvlášť. Žiaľ už druhé desaťročie "ľigam na suho", pretože praváky z našich hôr a lesov som tu ešte v tunajších krásnych bukovo-dubových lesoch nevidel! ... a to som napriek ôsmemu "krížiku" ešte celkom čulý chodec. Rizoto som už robil s crimini, shiitake, shimeji i šampiňónami, ale to nie je to, čo vidím na Tvojom tanieri, ajk keď ja ho robím tróóóľku redšie. To vieš, chrup U3V. Ale nesťažujem sa. Držím všetkých 5P a prajem Ti, aj s garde, krásne úspešné dni!


mamec, 3. septembra 2025 19:02 k receptu Kysnuté pečené buchty (fotorecept)
@nofear80 (3.9.2025 17:43)
Prezradím ti tajomstvo, len si to o sebe namýšlajú a ženy, ktorým sa nechce variť ich v tom utvrdzujú :)


alica7, 3. septembra 2025 18:56 k receptu Domáce žemle na hamburger
Mňamka, aj ja robím domáce burger žemle, výhoda je, že nie sú také sladké ako kupované.


alica7, 3. septembra 2025 18:52 k receptu Segedínsky guláš
@haji (3.9.2025 09:12)

Ďakujem, áno aj klasické recepty sa dajú zmeniť podľa vlastnej chuti a kro chce nech varí podľa originálu, lebo každémi vyhovuje iná chuť,


nofear80, 3. septembra 2025 17:43 k receptu Kysnuté pečené buchty (fotorecept)
@evusik (5.6.2010 22:18)

Muzi pečú a varia lepšie ako ženy 😉


tiny77, 3. septembra 2025 17:03 k receptu Spekulatius keksy (fotorecept)
Prvý raz som dnes počula toto slovo a šla ho vyhľadať, čo to znamená, ked uz som sa dozvedela, že ide o keksy, vysvetlila som si to po svojom, že "špekulujem, ktorý ochutnám ako prvý" ;) ďakujem za okienko do histórie aj recept.


velimir, 3. septembra 2025 11:22 k receptu Bezlepkové langoše s vlákninou, lososom a kôprovým dresingom (videorecept)
V stredomorskej a severskej kuchyni sa nikdy nerozšírila kombinácia rýb so syrmi kvôli nasledovným chuťovým i chemickým úskaliam.

Ryby obsahujú značné množstvo histamínov a voľných aminokyselín, ktoré v spojení s mliečnymi bielkovinami (kazeínom) môžu vytvoriť kovový či „rybí“ pach aj pri vysokej kvalite suroviny.

Tuky v syre majú tendenciu pôsobiť na chuťovú sliznicu ťažšie než jemné rybie oleje, čo vedie k rozmazaniu a utlmeniu prirodzenej sviežosti rybieho mäsa.


haji, 3. septembra 2025 9:12 k receptu Segedínsky guláš
Přiznám se, že segouš miluju a raději do něj smetanu nedávám. Mám ráda tu přírodní chuť. Vařím ho víc a vždy si říkám, že do druhé poloviny smetanu/šlehačku přidám. Většinou se to nestane. Také si hlídám tuky, leč jsem jen člověk.
Turbulentní komenty se tu přihodí zpravidla pod vyhlášenými klasickými recepty. Tu se vyjasnilo. Mám radost.
A´t ti to dobře vaří @alca7 !


alica7, 3. septembra 2025 7:01 k receptu Segedínsky guláš
@kvakac (3.9.2025 01:13)

Pekná fotka, prajem dobrú chuť :D


kvakac, 3. septembra 2025 1:13 k receptu Segedínsky guláš
Pekný deň priatelia majte a radi sa majte.



dndbtw, 2. septembra 2025 19:12 k receptu Müsli tyčinky (fotorecept)
woow užasny recept akurat sme ochutnali a su dokonale ďakujem!!


nikki99, 2. septembra 2025 18:20 k receptu Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)
Mňaaaaaaaaaam .Moja starká ich takto robila ..Skúšala som, ale pripálili sa mi..😆No ja robím klasické..Naozaj stačí 5 minút pod pokrievkou po naliatí vody.??


maruu, 2. septembra 2025 18:16 k receptu Banánový chlieb
Naozaj nám veľmi chuti!! 🥰✨🫶


viktoria2206, 2. septembra 2025 16:25 k receptu Punčový zákusok
Recept chutný, akurát viacej polevy a mne chýbali farbivo ešte, ale inak sa všetko podarilo, ale dala som menej šťavy, aby sa mi to tam netopilo, ale aj tak bol šťavnatý :)



viktoria2206, 2. septembra 2025 16:23 k receptu Dvojfarebný medový rez
Recept skvelý, veľmi veľmi chutný, skúšala som, akurát odporúčam na noc zaťažiť naplnené pláty a až na druhý deň poliať čokoládou, aby boli lepšie spojené. Inak nemám čo vytknúť, podarili sa :)



«1...7 8 9 10 »
Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
Urobte si na zimu zásoby obľúbenej zdravej prílohy, vychutnáte si ju k francúzskym zemiakom aj k rezňu.

Váš životabudič: 6 dobrých rád, vďaka ktorým vydrží pomletá káva dlhšie čerstvá
Mletá káva rýchlo stráca svoju úžasnú vôňu a chuť. Ako jej kvalitu uchovať čo najdlhšie?

So syrom, s mäsom, nátierkou aj v pirohoch: 12 receptov, ako si vychutnať hrozno trocha inak
Hrozno chutí nielen v sladkom koláči.

Francúzska cibuľačka: Stačí pár základných surovín, to najväčšie tajomstvo je v niečom úplne inom
Napriek jednoduchým ingredienciám sa stala pýchou francúzskej gastronómie. A odteraz bude vedieť prečo.

Letom svetom: 4 svetoznáme nátierky a dipy. Nekupujte ich ako polotovary, takto si urobíte domáce
Často sa dajú kúpiť v obchodoch ako polotovary, ale domáce sú predsa vždy lepšie.


Mohlo by vás zaujímať: