Najnovšie komentáre

Najnovšie komentáre k nápadom

«1 2 ...10 »

mamka4, včera 21:04 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
Veľmi si vážim ľudí, ktorí si nájdu čas , dokážu nafotiť recept, ale vždy nájdem obohatenie aj v komentároch, ďakujem všetkým, ktorí si dajú námahu a čas a niečo vysvetlia, vždy sa niečo naučím.´DAKUJEM.


esi, včera 20:36 k receptu Letný kapustový šalát
Jednoduchý a vynikajúci šalátik. Vrelo odporúčam vyskúšať. Robila som ho z čerstvej už tohtoročnej úrody. Mňamkový. A vyskúšam aj z čínskej kapusty. Ku krkovičke ako stvorený.....Ď.


veronika353, včera 18:23 k receptu Sójové kocky na zeleninke
Po dlouhé době jsem použila sójové kostky,inspirovala jsem se tímto receptem a musím přiznat,že to byl výborný oběd


zolik, včera 15:02 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
@chemik (19.4.2024 13:09)
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a odborné vysvetlenie. Tvoje príspevky čítam veľmi rada. Aj keď ja som môj komentár myslela ľahko ironicky. A áno, máš úplne pravdu, veda sa dá robiť zo všetkého.


kamilkayo, včera 13:44 k receptu Pizza mäkkučké cesto
Cesto super. Ja keď ho dávam kysnúť tak si vymastim olivovým olejom misku v ktorej cesto kysne a tiež potriem olejom trošku aj cesto. Vtedy je ešte lepšie.


chemik, včera 13:09 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
@zolik (18.4.2024 14:48)

Nedivím se, že se divíte proč se klasický chléb vědecky zkoumá ve výzkumném ústavu. Můj kolega, specializovaný fyzikální chemik ing. CSc. se zabýval zkoumáním chemických procesů během výroby chleba, aby je respektovaly technologické postupy vyvíjené k zlepšení ekonomiky nových pekárenských výrobků. Existuje i mezinárodní pekárenské sdružení, pořádající konference, takže je pravdivé tvrzení, že věda se dá dělat ze všeho, pokud na to dotčené subjekty věnují finanční prostředky.


cathrin, včera 12:07 k receptu Zamatové rezy (fotorecept)
Super určite vyskúšam prosím vás aký je rozmer plechu?


mrcha, včera 11:20 k receptu Zemiakovo-zeleninové placky
Skutočne skvelé, zahusťujem jemnými vločkami :)


paeva, včera 8:56 k receptu Lekvárové a salámove rožky (fotorecept)
len čo som videla foto, hned som vedela, že to bude klasika od Olinečky. perfektné, ukladám


tejaja, včera 6:46 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
@chemik (18.4.2024 14:14) Presne ako píšete, chlieb nesmie ostať zlepený. Keď sme pred rokmi kúpili pekárničku, tak som každý upečený chlieb vážila, aby som mala predstavu, akú má gramáž podľa druhu použitej múky. A prišlo mi divné, že veľký chlieb z obchodu mal 900 g a môj oveľa menší bochník vyše kila. Spýtala som sa kolegyne, ktorj syn brigádoval v pekárni. Na druhý deň mi doniesla od syna odkaz: Do chleba sa v pekárni naháňa vzduch. Tak mi to bolo jasné, prečo sa z doma pečeného chleba zje krajec a ste sýty a z obchodu zjete aj pol chleba bez problémov.:))


chatarka, 18. apríla 2024 22:05 k receptu Najlepšie domáce langoše (fotorecept)
ďakujem za tento chutný recept na langoše. chutia celej rodine. už je uložený v mojej KK. ďakujem ďakujem


kucharka, 18. apríla 2024 21:21 k receptu Orechovo-čokoládová fantázia (fotorecept)
Nádhera, mňam.


kucharka, 18. apríla 2024 21:20 k receptu Orechové laskonky s kávovým krémom (fotorecept)
Laskonky milujem, nechala by som sa ponúknuť, vyzerajú krásne.


kucharka, 18. apríla 2024 21:18 k receptu Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept)
Veru tak, super jednoduché, rýchle a chutné.


pivonka, 18. apríla 2024 17:35 k receptu Tvarohový baránok
Bábovka sa vydarila, všetkým chutila.


zolik, 18. apríla 2024 14:48 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
@chemik (18.4.2024 14:14)
Tomu hovorím vysoko akademické testovanie.
Výskum a štúdie k tomu určite zabrali několik let 😂


chemik, 18. apríla 2024 14:14 k receptu Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
K poznámce přidávám test od kolegy z Výzk.ústavu pekařského v Praze na Pankráci: Krajíc z dobře vykynutého a správně upečeného bochníku kvasového chleba položíme na dlaň a sevřeme na chvíli v pěsti. Po uvolnění se musí opět zcela narovnat jako dříve.


alena45, 18. apríla 2024 13:10 k receptu Cestoviny s citrónom a avokádom (fotorecept)
Po dlhej dobe som si ich znovu pripravila, výborné.


charlie52, 18. apríla 2024 11:20 k receptu Ovsené vločky s banánom
Myslím, že mám lepší recept.
Ovsené vločky, kokos, špaldové alebo iné otruby, chia semienka, goji, brusnice, mleté vlašské orechy, hrozienka, jogurt, kefír, mletá škorica, med, strúhané menšie jabĺčko a trocha bazového sirupu z bobulí.
Príprava síce trvá dlhšie, no stojí to zato, lebo za 13 rokov sa mi nedokázali prejesť.


plk, 18. apríla 2024 9:27 k receptu Smažené vajcia (fotorecept)
Fiha... Vyzera to dobre. Ale...
... myslite, ze by to islo aj v "klasickom" cesticku (nerad sa babrem s "trojobalom")? Teda presnejsie - ta zltkova zmes bude drzat vnutri, nevytecie?
Dakujem.


gordon67, 18. apríla 2024 7:22 k receptu Mokrý zemiakový šalát podľa mojej svokry
tak toto je dosť zjednodušený recept. Do mokrého zemiakového sa používa aspoň zeleninový vývar a samozrejme mleté čirne korenie. Sedanom, či bylinami nič nepokazíte, mladá cibuľka s vňaťou je vhodná tietž, ale ďalšia chyba, ak do nálevu dáte príliš olivového oleja, spraví vám zlú službu, bude horkastý. Skrátka toto je taký ten recept, ktorý podliezol latku podpriemeru, skrátka niečo uvarte z zmiešajte . No tak ho teda nazvite zemáky mojej babičky, ale nie mokrý šalát!


biedronka, 17. apríla 2024 22:13 k receptu Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Ďakujem veľmi pekne za receptík. Upečený už na miliónty raz. Axstake s inými obmenami - mix rôznych druhov ovocia


janealli, 17. apríla 2024 20:44 k receptu Kysnuté pečené buchty (fotorecept)
Pečiem podľa tohto receptu všetko kysnuté už roky. Teraz ale potrebujem upiecť bezlepkové kysnuté. Mám múku na kysnuté cesto Liana, chcem sa spýtať, či už niekto piekol z tejto múky podľa tohto receptu a ako to dopadlo.


biedronka, 17. apríla 2024 19:33 k receptu Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Ďakujem za výborný recept. Upečený snáď miliónkrát.. s rôznymi obmenami a vždy na 1*


pivonka, 17. apríla 2024 17:02 k receptu Krupicová kaše s karamelizovanými jablíčky podle receptu mojí babičky (fotorecept)
Včera som takúto kašu uvarila pre svojho vnuka, veľmi si pochvaľoval. Použila som jabĺčka, ktorým už končila doba platnosti a bol to veľmi dobrý nápad. Občas si takúto kašičku uvarím aj pre seba.


mirka935, 17. apríla 2024 15:30 k receptu Linecké pečivo pod vianočný stromček
Chuť vynikajúca!! No s cestom sa pracovala nadmieru ťažko, treba pridať viac masla pripadne obmeniť polohrubú za hladku múku :)))


farbuska, 17. apríla 2024 13:57 k receptu Cuketový perkelt so šampiňónmi (fotorecept)
Vyzerá to sympaticky a vzhľadom na zastúpenie všetkých farieb zeleniny aj mimoriadne zdravo. O chuti nepochybujem.


esi, 17. apríla 2024 12:32 k receptu Žemľová plnka Nana – univerzál - podľa babičky (fotorecept)
na sucho, bez ničoho? to nič by mohol byť aperitív marhuľovica a po druhé Rulandské alebo rizlinček?


tejaja, 17. apríla 2024 10:29 k receptu Smažené vajcia (fotorecept)
@evelynba (16.4.2024 08:56) Ďakujem za upozornenie, doplnila som. :)


sracz, 17. apríla 2024 0:33 k receptu Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok) (videorecept)
Prívarky vo všeobenosti pre mňa znamenajú vždy návrat do dávno už odídeného detstva, mladosti, ...! Šóškový v nich zaujíma vedúce postavenie, zvlášť keď aj v dnešnej "uponáhľanej" dobe dokážem "vlastnoočne" objaviť túto milú zelinku. Našiel som ju aj tu za "veľkou mlákou" a tzv. domáci sa išli pošalieť, keď videli ako ju starostlivo zbieram a podaktorí aj pochválili moje výsledné dielo. Boduješ milá @Cesminaz aj tentoraz, u mňa si zabodovala už dávno a aj tentoraz Ti ďakujem o vyše 70 ročný návrat do mojich rodných Košíc, keď Barčianska bolo ešte hradská! Maj krásne dni plné pohody a šťastia.



«1 2 ...10 »
Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť
Schovajte do knedličiek zo zemiakového cesta troška mäska, na tanier pridajte podusenú kapustu a všetci doma sa budú zalizovať.

Pri nákupe: Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom
V obchode často hodíme do košíka prvé hrozienka, ktoré nám prídu pod ruku. Červené alebo žlté, malé či veľké, veď je to jedno. Alebo nie?

Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
Vďaka kyslomliečnym výrobkom bude aj ten najobyčajnejší koláč príjemne vláčny a šťavnatý.

Z kostí a zeleniny: Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte
Či už pripravujete pečené alebo dusené mäso, dobrá omáčka ho pozdvihne o úroveň vyššie.

Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
Nech si z týchto receptov vyberiete ktorékoľvek cesto, ani jedno nemusíte strážiť, aby nebodaj neprekyslo.


Mohlo by vás zaujímať: