Najnovšie komentáre

Najnovšie komentáre k nápadom

«1 2 3 ...10 »

1riri1, 17. septembra 2025 13:05 k receptu Tagliatelle s brokolicou a cuketou
ZELENINA SA NEPODLIEVA VODOU ale necha sa dusiť - nech sa šťava z brokolice, cukety pustí sama!!! Tvoja chyba je ze ked osmahnes zprudka bokolicu, tak ju opalis jej povrch a tym neprepusti tolko stavy - preto asi dolievas vodu a to je chyba v talianskej kuchyni.
Ak to chces viac vodnate, tak brokolicu s cuketou udus spolu a nech pustia vodu sami, prípadne mozes pridať vývar komplexný vývar s celou rozmanitostou zeleniny pre výraznejšiu chuť - vyvar sa pripravuje zvlast a dolieva sa vzdy podla potreby.
ODPORUCANIE OHLADOM RAJCIN: ak z toho nechces mat rajcinovu omacku, a davas tam malo rajcin, tak by sa mali orestovala zvlast na panvici, len velmi zlahla aby zostali cele, nie rozvarene - ja by som ich tam dala viac podla mojej chute, CHYBA je dat 3 rajciny do stavy zo zeleniny - tohto slabeho vyvaru - v taliansku bud robis rajcinovu omacku t.j. davas tam vela rajcin s ktorymi sa neskor dusi zelenina alebo sa robia tzv. nahe cestoviny s prisadami co by mal byt tento recept


farbuska, 17. septembra 2025 12:56 k receptu Red Velvet torta s kokosovým krémom - XLS type rated
Kolegovia sa majú! :)


gedo, 17. septembra 2025 11:57 k receptu Domáca pikantná vegeta
Robievame podobné ,ale soli dávame 100 g.
Na maslový chlieb a mňam


1riri1, 17. septembra 2025 11:14 k receptu Morčacie prsia na spôsob Asconese
Zaklad receptu je vyborny... paradajky, olivy a kapari - to urcite vyskusam ... ALE ked das paradajkovy pretlak (podla toho ktory pouzivas) a potom olivy a kapari, pri pomysleni na to hned viem ze to bude prilis kysle, LEBO uz samotne olivy a kapari su kysle a este do pretlaku sa dava vzdy vela octu ako konzervant. Mne osobne byva zle z vysokej kyslosti jedla ako aj mnohym ludom, takze ja by som pretlak nedala.
Ja by som si to upravila cerstvymi rajcinami, pripadne ak by som nemala cas, tak pasirovanymi rajcinami s mensim obsahom octu - pricom by som nepoucila nalev v ktorom su konzervovane (je tam stale ocot, ale kedze sa pouzivaju duzinate rajciny, tak nim nie su cele nasiaknute).


tejaja, 17. septembra 2025 8:46 k receptu Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
@chemik (16.9.2025 15:28)

Vieš, koľkokrát čuchám tie rozmixované václavky? Zakaždým, keď otvorím fľaštičku :)))


tejaja, 17. septembra 2025 8:43 k receptu Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
@radost (16.9.2025 07:56)

No, ono to nieked neide :))) TTen klobúčik bedle, ktorý je na obrázku, mal priemer skoro ako tanier, takže asi sotva hneď na chlebík:) A keď dávam na hrianky alebo tousty, tak to tiež neide.


theflyingbaker, 17. septembra 2025 7:56 k receptu Jablkový mrežovník
Tak tento je krásny ako z katalógu ❤️ Mňam, milujem jablkové koláče!


theflyingbaker, 17. septembra 2025 7:32 k receptu Černicový tart
@dvorka (17.9.2025 06:32)

Forma má 28cm. Ale cesta na korpus by malo byť dosť aj na 30cm.


dvorka, 17. septembra 2025 6:32 k receptu Černicový tart
No teda. Tiež neviem, čo s poslednými černicami. A tento zákusok sa mi páči. Predpokladám, že forma je klasická - priemer 30 cm.


theflyingbaker, 16. septembra 2025 22:12 k receptu Makovo-višňová torta Letisko Senica
@mamka4 (16.9.2025 16:25)

Ďakujem ti za krásny komentár, veľmi si cením tvoju pochvalu. Áno, kolegovia sa vždy tešia na svoje narodeniny, lebo vedia, že dostanú personalizovanú tortu. Sú to moje zlatíčka a rada ich takto poteším.
Bola som letuška 8 rokov. Som v letectve celkom 18rokov, súčasne pracujem v oblasti riadenia letovej prevádzky (nie som však riadiaca) a zároveň som pilotka vo výcviku. Chápem, aké to muselo byť pre vás ako rodičov tažké jej to vyhovoriť. Je to neskutočne drahá záležitosť. Aj mne sa výcvik kvôli nedostatku financií veľmi natiahol. Pozdravujem ju :-)


papava, 16. septembra 2025 21:15 k receptu Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept)
Zaujímavý technologický postup, recept sa mi páči. kk


niena, 16. septembra 2025 21:10 k receptu Išelské koláčiky z lineckého cesta
@kucharka (15.9.2025 09:23)

Akú plnku robí Vaša mamka? Ďakujem 🙂


evanaaa, 16. septembra 2025 20:26 k receptu Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
Kuriatka občas dostať, aj som ich už robila, ale ich treba prácne čistiť, možno by to šlo aj s inými hubami, hríbmi......a sladkú papriku by som dala orestovať hneď na cibuľku, keď ju opražím, lebo ona potrebuje opražiť na tuku, nie do tekutiny, ináč je všetko dobré a iste chutné. Asi aj spravím.....a ak budú kuriatka pekné, tak s nimi.


niena, 16. septembra 2025 19:08 k receptu Kompót z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Môžem sa opýtať, zvyšok nálevu môžem odložit a použiť napríklad na druhý deň? Ďakujem.


evanaaa, 16. septembra 2025 18:55 k receptu Singapurský čili krab
Skoro všetko by som mala, ešte krab mi chýba :-))


haji, 16. septembra 2025 17:25 k receptu Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept)
Hezky, zajímavě a určitě chutně napečeno!


alica7, 16. septembra 2025 17:00 k receptu Jablkový mrežovník
@farbuska (16.9.2025 14:08)

Ďakujem, dávam kvalitné jablká, aky aj chutil.


mamka4, 16. septembra 2025 16:25 k receptu Makovo-višňová torta Letisko Senica
Torta krásna, Teba musia kolegovia na rukách nosiť. Si asi letuška. Pripomenulo mi to moju najstaršiu dcéru, keď bola v puberte , zmyslela si, že bude pilotka. Stálo nás to doma veľa námahy, kým sme jej vysvetlili, že to tak jednoducho nejde.


helena10, 16. septembra 2025 16:14 k receptu Red Velvet roláda s kokosovým krémom
Určite je fajnová.


helena10, 16. septembra 2025 16:13 k receptu Makovo-višňová torta Letisko Senica
Super 😋


helena10, 16. septembra 2025 16:12 k receptu Černicový tart
Vyzerá fajnovo chutné s pekne.


chemik, 16. septembra 2025 15:28 k receptu Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
@tejaja (16.9.2025 07:57)

Hlavně prach z václavek nešňupat jako kokain, protože tepelně neupravený je jedovatý!! :-)))


farbuska, 16. septembra 2025 14:08 k receptu Jablkový mrežovník
Vyzerá veľmi pekne a lákavo.


olinecka, 16. septembra 2025 10:32 k receptu Mandľové rezy s kávovým mascarpone a bielou čokoládou (fotorecept)
@haji (15.9.2025 20:26)

Ja inak čokoládovú polevu nerobím...Super lesklá,tuhne rýchlo..


lyrae, 16. septembra 2025 9:36 k receptu Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
@kucharka (16.9.2025 09:16)

Ďakujem za dotaz! Vo viacerých receptoch, čo som pozerala som videla, že kuriatka predvarili na pár minút, tak som išla podľa toho. Ale viem, že napríklad moji rodičia ich nepredvárajú, čiže si myslím, že ak budú dobre očistené, tak ich stačí hneď len opiecť. :)


kucharka, 16. septembra 2025 9:16 k receptu Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
Máš sťastie, ja musím kuriatka kupovať v obchode :-(
Dobrý obed ste mali.
Rada by som sa spýtala, či sa tie kuriatka musia obvariť/predvariť…? Nemohli by sa hneď len opiecť? Veď predsa sa robí aj praženica s kuriatkami…
Ďakujem.


lyrae, 16. septembra 2025 8:03 k receptu Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
@sracz (16.9.2025 01:18)

Ďakujem krásne! U nás v okolí sme našli kuriatka len maličké, ale aj to stačilo na recept. Tie ktoré sú na fotke ktorú ste priložili sú krásne! :)


tejaja, 16. septembra 2025 7:57 k receptu Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
@chemik (15.9.2025 21:41)
Toto robím nielen s nožičkami bedlí, ale aj s nožičkami podpňoviek - václaviek. Vysuším a rozmixujem. Ja to mixujem v mlynčeku na kávu. :)))


radost, 16. septembra 2025 7:56 k receptu Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
áno..na masti..akurát-ja vôbec nekrájam-celú hlávku z oboch strán osmažím a rovno na čistý chlebík dám..dobrota svetová-a-rýchlo hotová...


olinecka, 16. septembra 2025 6:14 k receptu Makovo-višňová torta Letisko Senica
Paráda


«1 2 3 ...10 »
Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
Urobte si na zimu zásoby obľúbenej zdravej prílohy, vychutnáte si ju k francúzskym zemiakom aj k rezňu.

Váš životabudič: 6 dobrých rád, vďaka ktorým vydrží pomletá káva dlhšie čerstvá
Mletá káva rýchlo stráca svoju úžasnú vôňu a chuť. Ako jej kvalitu uchovať čo najdlhšie?

So syrom, s mäsom, nátierkou aj v pirohoch: 12 receptov, ako si vychutnať hrozno trocha inak
Hrozno chutí nielen v sladkom koláči.

Francúzska cibuľačka: Stačí pár základných surovín, to najväčšie tajomstvo je v niečom úplne inom
Napriek jednoduchým ingredienciám sa stala pýchou francúzskej gastronómie. A odteraz bude vedieť prečo.

Letom svetom: 4 svetoznáme nátierky a dipy. Nekupujte ich ako polotovary, takto si urobíte domáce
Často sa dajú kúpiť v obchodoch ako polotovary, ale domáce sú predsa vždy lepšie.


Mohlo by vás zaujímať: